Τρίτη, Μαρτίου 30, 2010

Με το καλό και γόνιμη...

Εχω πάει κι εγω εκεί! Εχω πάει και γω εκεί κι εχω βγάλει φωτογραφίες!
(για άλλο λόγο βέβαια)

Στυλιστικά πάντως, αυτό που εχω να σχολιάσω είναι οτι ο νέος Περιφερειάρχης είναι ντυμένος casual (πιθανότατα το ανκορά να αποτελεί χορηγία της polo, όπως π.χ ο Ρουβάς εχει την Vodafone, o Tiger Woods Adidas κλπ) ενω εμφανίζεται με χαλαρή διάθεση και γενικώς ευδιάθετος, επιτρέποντας στον κύριο που βρίσκεται αριστερά δίπλα του να τον ακουμπά στην ομοπλάτη, προφανώς πρόκειται για χειρονομία συμπαράστασης με βαθύ σημειολογικό περιεχόμενο που ενδεχομένως και να υποννοεί «εδω που βρέθηκες καημένε, μόνο βράχια και πέτρες θα δείς».


Δελτίο Τύπου σχετικά με την επίσκεψή του σε : Πλάτη, Ψέριμο, Καλόλιμνο, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Αρκιούς , Μαράθι, Λέρο κλπ, μας έστειλε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Κι εμείς το δημοσιευουμε γιατί α) είναι απο τα ελάχιστα ΔΤ που λαμβάνουμε απο την Περιφέρεια (ούτε προσλήψεις ούτε τίποτα..) και β) γιατί μας ενθουσίασε η φωτογραφία. Ιδίως το μπακγκράουντ με τη θάλασα και τα βουνά.


Έκτακτο το δελτίο σας κ. Γενικέ μου!
Καλυτερο κι απ τα κείμενά μου! !

Μεταξύ άλλων το «Δελτίο» αναφέρει οτι ο Γενικός συναντήθηκε με 2 κοινοτάρχες, 3 βοσκούς, 2 δασκάλες, 1 φούρναρη, 2 μπετατζήδες, 3 νοικυρές 1 βαρκάρη κι 1 λατζέρη (που τον μετέφεραν) 4 ψαροτουφεκάδες, 3 κουνελοκυνηγούς καθώς και με 15 λαθρομετανάστες με τους οποίους δεν είχε κλείσει ραντεβού αλλά έτυχε να αποβιβαστούν την ίδια ώρα στο ίδιο ξερονήσι. Ο πρώτος με έξοδα του κράτους ή και δωρεάν ενω οι δεύτεροι θα χαν δόσει περί τα 1500 δολλάρια το κεφάλι. Απο το ίδιο δελτίο Τύπου μαθαίνουμε οτι ο κ. Γενικός μετα την συνάντησή του με τους ντόπιους επαγγελματίες τους είπε κι ενα πατριωτικό ποίημα «μικρό κόσμο των νησιών, αυτό το μέγα» καθώς και το «άσπρα κοράκια, μαυρα κοράκια, μαυρη η ώρα που βρεθήκαμε σ αυτην την ερημιά!»

Το Δελτίο... (για του λόγου το αληθές δηλαδή..)
Στην άγονη γραμμή των μικρών νησιών του βορείου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Βασίλης Μπρακουμάτσος.
Ξεκινώντας από την Κάλυμνο ,ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου συνοδευόμενος από τον ειδικό σύμβουλο Αντώνη Χατζηιωάννου και με κυβερνήτη του φουσκωτού τον Γιάννη Πατανά, επισκέφτηκε κατά σειρά τις νήσους και νησίδες Πλάτη, Ψέριμο, Καλόλιμνο, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Αρκιούς , Μαράθι, Λέρο (μικρή στάση ανεφοδιασμού στην Αγία Μαρίνα) και επιστροφή στην Κάλυμνο.
Στην επίσκεψη του ο κ.Μπρακουμάτσος συναντήθηκε με τους κατοίκους, τους στρατιώτες και τις αρχές των νησιών καταγράφοντας τα προβλήματα με στόχο η Πολιτεία να δώσει λύσεις στον «μικρό κόσμο των νησιών, αυτό το μέγα»,δήλωσε.
Πιο συγκεκριμένα στο Αγαθονήσι συναντήθηκε με τον κοινοτάρχη στην Ψέριμο είδε τον βοσκό των Ιμίων στο Μαράθι την οικογένεια Κάβουρα ,στους Αρκιούς τη δασκάλα του νησιού, ενώ στο Φαρμακονήσι, βρέθηκε μπροστά στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, αφού μόλις είχαν αποβιβαστεί 11 Παλαιστίνιοι λαθρομετανάστες με τους οποίους συνομίλησε.
«Αυτά τα νησιά χρειάζονται την αρωγή της Πολιτείας, χωρίς τυμπανοκρουσίες και με την απαραίτητη ευαισθησία που απαιτείται ,στα μέτρα του εφικτού, θα βοηθήσουμε», δηλώνει ο κ.Μπρακουμάτσος, που υποσχέθηκε ότι σύντομα θα ξαναεπισκεφθεί την άγονη γραμμή.

(ούτως ή άλλως, πάντα άγονη θα είναι...)
σωστα... δεν μάθαμε και τα ονόματα των λαθρομεταναστών...