Τρίτη, Μαρτίου 30, 2010

Με ανακοίνωσή της η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων μας ενημερώνει για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν απο λίγες μέρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με θέμα τα ελληνικά νησιά και κύριο στόχο να παρουσιαστεί η μοναδική ταυτότητα της νησιωτικήςΕλλάδας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε,
η εκδήλωση διοργανώθηκε από το ελληνικό τμήμα των Γυναικών της Ευρώπης (Association Femmes d’Europe a.i.s.b.l.) σε συνεργασία με το Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιριών Νησιωτικής Ελλάδας «Νήσων Περίπλους» και με τη στήριξη των Ευρωβουλευτών κας Ρόδης Κράτσα, Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κας Άννυς Ποδηματά, Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενέργειας, Βιομηχανίας και Έρευνας.


Μεταξύ των θεμάτων που παρουσιάστηκαν, τα «Παραδοσιακά, Βιοκλιματικά Κτήρια στα Ελληνικά Νησιά» από τον κ. Γεώργιο Πουσσαίο - Γενικό Γραμματέα Τουρισμού
το Δίκτυο «Νησιών Περίπλους» από την κα Δήμητρα Καμπέλη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, ο «Κάστρων Περίπλους» από τον κ. Ελευθέριο Σταυρόπουλο – Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Ομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ο «Θαλάσσιος Τουρισμός στα Ελληνικά Νησιά» από την κα Ελισάβετ Χατζηνικολάου - Εμπειρογνώμονα σε Θέματα Τουρισμού «Οι Δρόμοι του Κρασιού» από τον κ. Νίκο Μηλιαράκη - Πρόεδρο του Δικτύου Οινοπαραγωγών Νομού Ηρακλείου, «Η Φωτογραφική Έκθεση και οι Εκδόσεις του Δικτύου «Νησιών Περίπλους» καθώς και το Video «Στεριές Θαλασσινών, 10.000 Εντυπώσεις» από τον κ.Αναστάσιο Μ. Περιμένη της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου.

ενα σχόλιο;
Περιμένουμε απο τον κ. Πουσσαίο να μας «ανεβάσει» λίγο. και προς Βρυξέλλες μεριά.. να «φωνάζει» δηλαδή και τους δικούς μας να πηγαίνουν να διαφημίζουν τα νησιά...