Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2010

Τα νέα του κλειστού….

Τρέχουν” τα μαθήματα διαιτησίας στο κλειστό γυμναστήριο.
Η πρώτη πολύ σημαντική δραστηριότητα στην εκπαίδευση διαιτητών στη Σαντορίνη ξεκίνησε στο Κλειστό Γυμναστήριο με μεγάλη συμμετοχή νέων υπό την εκπαιδευτική καθοδήγηση του καθηγητή διαιτησίας της ΟΔΚΕ Μιχάλη Δούκα.
Το σχολείο διαιτησίας πραγματοποιείται σε συνεργασία του ΔΑΟΣ με την Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας και αφού ολοκληρωθεί οι μαθητευόμενοι θα πάρουν τον τίτλο σπουδών του διαιτητή και θα εγγραφούν ως δόκιμοι στην ΟΔΚΕ.
Ένα πολύ σημαντικό στοιχειό είναι ότι η εκπαίδευση περιλαμβάνει όλους τους νέους Ευρωπαϊκούς κανόνες στον κανονισμό της διαιτησίας και γίνεται ενημέρωση για της αλλαγές που θα γίνουν στο basket κατά την νέα αθλητική περίοδο.


Πρωτάθλημα ή τουρνουά; σημασία έχει ότι πάει πολύ καλά κι όσοι συμμετέχουν το ευχαριστιούνται (αθλούνται και περνάνε καλά!)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΑΟΣ,
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Αγωνιστική του Τοπικού Τουρνουά basket.

Διαστάσεις τοπικού πρωταθλήματος λαμβάνει πλέον το τουρνουά basket που στο πρώτο αγωνιστικό σαββατοκύριακο ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών με το επαγγελματικό προφίλ των αγωνιζομένων ομάδων και τις πολύ καλές εμφανίσεις τους.
Παιχνίδια με σύστημα, αμυνόμενων και επιτιθέμενων, πολλά και θεαματικά καλάθια, φάσεις με ζυγισμένες προσπάθειες και θέαμα στην κορυφή του basketικου θερμομέτρου που ξεσήκωναν την κερκίδα.
Όλα αυτά με την άρτια αγωνιστική παρουσία των παιδιών της γραμματείας και της διαιτησίας που είναι επιφορτισμένοι με το σημαντικότερο έργο της διοργάνωσης, την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή των παιχνιδιών.
Η πρώτη αγωνιστική ολοκληρώθηκε με τους 8 πρώτους αγώνες των δυο ομίλων που ξεκίνησαν την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου και τελείωσαν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.
Η 2η Αγωνιστική θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου έως Κυριακή 28.

Οι αγώνες και τα αποτελέσματα της 1ης Αγωνιστικής
Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στο ντέρμπι του Α΄ Ομίλου
Αετός 1 – Βυθός, 50 – 61.
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου με τρεις αγώνες του Α΄ Ομίλου,
Φέτα Team – Χαβαλές, 60 – 50,
Καμάρι – Ατλαντας, 45 – 32
και Καρτεράδος – Areoccocus, 27 – 24.
Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στους τέσσερις αγώνες του Β΄ Ομίλου,
Ακρωτήρι – Νταλικεριδες, 24 – 35,
Θηρέας – Αετος 2, σκορ 27 – 60,
Επαλαίμαχοι – Magic, 44 – 48
και Old Star – Kifines, 29 – 38

Στη 2η Αγωνιστική από Παρασκευή 26 έως Κυριακή 28 Φεβρουαρίου έχουν προγραμματιστεί οι αγώνες.
Β΄ Όμιλος: Θηρεας – Μπαρτσελιώμα,
Επαλαίμαχοι – Νταλικεριδες,
Old star – Αετός 2,
Kifines – Magic
Α’ Ομιλος: Αετός 1 – Χαβαλές
Φέτα Team – Ατλαντας
Καμάρι – Areoccocus
Καρτεράδος – Βυθός.

Επίσης ο ΔΑΟΣ μας ενημερώνει ότι 63 μαθητές του σχολείου του Καμαριού επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου.
Ο τίτλος του προγράμματος των επισκέψεων είναι «Γνωριμία με τα ομαδικά αθλήματα» και σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα αθλήματα που μπορούν να πραγματοποιηθούν στους χώρους του κλειστού με την καθοδήγηση γυμναστών ενώ έκαναν και την πρώτη τους …προπόνηση στο παρκέ του Κλειστού.