Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2010

Το λάβαμε με -σχετική- καθυστέρηση, το δημοσιεύουμε όμως (κι αυτό έχει σημασία.!)

Η ετήσια γιορτή της Ένωσης Πολύτεκνων Σαντορίνης
ή, βραβεία για όλους!
(με την καλή την έννοια, για να μην παρεξηγιόμαστε κιόλας, την επόμενη δεκαετία η Ε.Π.Θ αναμένεται να μας βραβεύσει όλους, για την προσφορά μας!)

Κι όπως έχουμε πεί και γράψει πολλές φορές, οι πολύτεκνοι στη Σαντορίνη είναι πολλοί και … σίγουρα αξίζουν συγχαρητηρίων για τον καθημερινό τους αγώνα, ενω συγχαρητήρια αξίζουν και στα παιδιά των οικογενειών αυτών (θα διαβάσετε τα ονόματά τους παρακάτω)

Η Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης πραγματοποίησε με κάθε επισημότητα στην κατάμεστη αίθουσα του Μπελώνειου Πολιτιστικού Κέντρου στο τέλος του Γενάρη την κορυφαία εκδήλωσή της που περιελάμβανε τα εξής :

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιττας με τις ευλογίες του Πρωτοπρεσβύτερου πατέρα Νικόλαου Σιγάλα και με πλούσια δώρα για τους τυχερούς .
Ομιλία από τον Πρόεδρο της Ένωσης Πολυτέκνων Σαντορίνης στην οποία απηύθυνε τις ευχές του σε όλους τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι Πολύτεκνοι της τοπικής Ένωσης όσο και οι Πολύτεκνοι όλης της χώρας, προτείνοντας ταυτόχρονα τρόπους αντιμετώπισης τους με σοβαρές παρεμβάσεις από την Πολιτεία .
Χαιρετισμοί έγιναν από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θήρας πατέρα Νικόλαο Σιγάλα, τον εκπρόσωπο της Καθολικής Εκκλησίας πατέρα Νικόλαο Κοκκαλάκη , τον Έπαρχο Θήρας, τον Δήμαρχο Θήρας καθώς και από τους κυρίους Ζώρζο Νικόλαο , Μητροπία Γιώργο και Πιτσικάλη Βάλσαμο.
Επίσης, διαβάστηκαν χαιρετισμοί όλων των βουλευτών και του Νομάρχη Κυκλάδων.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν έπαινοι και δόθηκε ένα συμβολικό ποσό στα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών που αρίστευσαν σε Γυμνάσια, Λύκεια, ΙΕΚ και σε μαθητές και μαθήτριες που πέτυχαν στα ΤΕΙ και ΑΕΙ.
Τα παιδιά που αρίστευσαν ήταν Δαρζέντας Κωνσταντίνος του Χαράλαμπου, Δρόσου Μαρία του Ελευθερίου, Αδαμίδου Μαρία του Γεωργίου, Κατσίπη Φραντζέσκα του Υπατίου, Δρόσου Ευαγγελία του Μηνά, Θωμάτου Παρασκευή του Ευαγγέλου, Καραμολέγκου Θεολογία του Χαράλαμπου, Πελεκάνου Αντωνία του Δημητρίου, Καραμολέγκος Νικόλαος του Χαράλαμπου, Καφούρου Καλλιόπη του Εμμανουήλ .
Τα παιδιά που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι Συρίγος Ιωάννης του Ανάργυρου, Φύτρου Λυδία του Ευαγγέλου, Αδαμίδου Ιουλία του Γεωργίου, Γιούκα Μαριάνθη του Εμμανουήλ, Θωμάτος Αναστάσιος του Ευαγγέλου, Μακρή Ειρήνη του Χρήστου, Δρόσου Γεωργία του Νικολάου, Δρόσου Μαργαρίτα του Ιωάννη, Φύτρος Σολομών του Δημητρίου .

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο στους: Πελεκάνου Μαργαρίτα για την προσφορά της στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό παράρτημα Θήρας, Χριστόφορο Πετίνη για την προσφορά του στο Πτωχοκομείο Θήρας, Βαγγέλη Σιγάλα για την προσφορά του στην Τράπεζα Αίματος της Σαντορίνης και Καφούρο Μάρκο για την προσφορά του στους αγρότες. Επίσης βραβεύτηκαν δυο υπερπολύτεκνες , η Μαργαρίτα Δαρζέντα και η Μαρία Βάλβη με το διακριτικό χαρακτηρισμό “πρότυπο μάνας”.
Η εκδήλωση περιελάμβανε και μουσικοχορευτικό νησιώτικο πρόγραμμα με χορευτικά του Δήμου Θήρας και τη δασκάλα τους Σταματίνα Ξιάρχου
Ενώ με το τέλος της γιορτής έγινε η ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης, απολογισμός για το 2009, ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τους πολύτεκνους και προγραμματισμός δραστηριοτήτων για τη νέα χρονιά.
Η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά πλούσιων δώρων σε όλα τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών.