Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2009

αγάπη χωρίς νάζια, φαί χωρίς αλάτι ..

Την τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου και προφανώς για να κρατήσουν τα πολιτικά προσχήματα, που, τέτοια ώρα τέτοια λόγια, θέλουν κόντρες, ο Νομάρχης Κυκλάδων και ο Γ.Γ. της Περιφέρειας «έριξαν ένα καβγαδάκι» για.. τα έργα.

Με τον δεύτερο να ανοίγει την ... κουβέντα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την τελευταία Πέμπτη πριν απο τις εκλογές και στην οποία ανέφερε ότι ενώ η Περιφέρεια διαθέτει χρήματα μέσω διαφόρων προγραμμάτων, η Νομαρχία αδυνατεί να τα εισπράξει-για να τα κάνει έργα- αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί οτι κωλυσιεργεί σκοπίμως(;) και για τους δικούς της λόγους.

Βέβαια, κι απ’ όσο καταλαβαίνει κανείς, ποιος στραβός -σσ Νομαρχία- δεν θέλει το φώς του, οπότε κι ο Νομάρχης σήκωσε το γάντι απαντώντας ότι "η δουλειά που κάνει ο περιφερειάρχης είναι βρώμικη" κι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του, ουδέποτε οι υπηρεσίες του κλήθηκαν να προχωρήσουν ένα έργο ή να απορροφήσουν χρήματα και δεν το έκαναν.
Αυτά μέχρι τις εκλογές.

Γιατί, μετά τις εκλογές, αποδείχτηκε οτι η κόντρα ήθελε .. εντυπωσιακότερο φινάλε.
Έτσι λοιπόν, μετά τις εκλογές και μετά τα έργα, η κοντρα συνεχίστηκε με αφορμή την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του απερχόμενου Περιφερειάρχη στις ερχόμενες νομαρχιακές εκλογές.
Και σε αυτην την περίπτωση, απ' οτι έχουμε καταλάβει, πρώτος ξεκίνησε ο κ. Μπάιλας ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα είπε οτι "εγω δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός -κρίμα, γιατί εμείς ετσι νομίζαμε- και δεν πρόκειται να σχολιάσω μια μελλοντική υποψηφιότητα του κ. Κόκκινου. δεν είναι και της παρούσης, ούτε πρόκειται να πώ οτι με πειράζει γιατί τότε, θα δώσω μεγάλη αξία στον κ. Κόκκινο, ούτε φυσικά θα πώ οτι δεν με πειράζει ή δεν με απασχολεί για να μη φανεί οτι τον υποτιμάω"
Ομολογουμένως, ετσι όπως τα είπε ο κ. Μπάιλας μας καταμπέρδεψε, αλλά ένεκα που είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι καταφέραμε να βγάλουμε άκρη, οτι και τονε νοιάζει και δεν τονε νοιάζει ταυτόχρονα.
Επι της ουσίας, ο κ. Μπάιλας έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις στον κ. Κόκκινο για την παρουσία της Νομαρχίας Κυκλάδων στο ΠΕΠ αλλά και στον προγραμματισμό του ΕΣΠΑ.

Σε οτι αφορά την κόντρα πάντως, το μόνο σίγουρο είναι δεν θα κρατήσει για πολύ μιας και ο κ. Κόκκινος σε λίγες μέρες πρόκειται να αφήσει τη θέση που υπηρέτησε τα τελευταία 5,5 χρόνια στο πλαίσιο της αντικατάστασης των μετακλητών υψηλόβαθμων στελεχών που θα πραγματοποιήσει η νέα κυβέρνηση.



Αλήθεια, με τον ίδιο τρόπο ο Γ.Γ. της Περιφέρειας της περιοχής μας αντιμετωπίζει και τον Νομάρχη της Δωδεκανήσου; ή μήπως εκεί συνεργάζονται καλύτερα και μάλιστα στον τομέα του Τουρισμού; (Η ιδέα πάντως για την δυναμική προβολή και παρουσία της Δωδεκανήσου στα καταστήματα Harrods της Μεγάλης Βρετανίας κατά την περίοδο των φετινών Χριστουγέννων -και των παραδοσιακών ,εκεί, εκπτώσεων- κρίνεται καλή).
Εκεί ως γνωστό, λειτουργεί ο Οργανισμός Τουρισμού της Νομαρχίας Δωδεκανήσου και με αφορμή την πρόσφατη κρίση έδειξε τα αντανακλαστικά του, σε αντίθεση με την αντίστοιχη "δικιά μας" Επιτροπή.
Η Τουριστική Επιτροπή της Νομαρχίας για την οποία δεν μαθαίνουμε και πολλά τελευταία μας εχει χορτάσει πάντως στα ντοκυμαντέρ... και μάλιστα για το πως και .. τι ωραία που ήταν τα νησιά μας χρόνια πρίν. για το σήμερα ,πόσο μάλλον για την κρίση, δεν ακούω κουβέντα....