Τετάρτη, Νοεμβρίου 25, 2009

Όπου Γιώργος μάλαμα.
ή all together (μια οικογένεια είμαστε όλοι…)


Την θέση του ΓΓ του υπουργείου τουρισμού αποδέχθηκε ο κ. Γιώργος Πουσαίος,
για περισσότερες απο 4 τετραετίες δήμαρχος της Ίου, γιατί ύστερα από τόσα χρόνια που έφαγε με το κουτάλι την Αυτοδιοίκηση -και την Ίο- βαρέθηκε η ψυχή του (και την μία και την άλλη) και ώρα ήταν να ανοίξει τα φτερά του(!) και να δοκιμαστεί σε άλλα πόστα της δημόσιας διοίκησης. «Το συγκεκριμένο υπουργείο είναι μια χαρά για τον Γιώργο» λένε φίλοι, γνωστοί και επαγγελματίες της Ίου γιατον κ. Πουσαίο μιας και γνωρίζουν πόσο του αρέσει να συμμετέχει σε τουριστικές εκθέσεις διαφημίζοντας τα αξιοθέατα της Ίου, από αύριο όμως θα διαφημίζει ολόκληρη την Ελλάδα και τον μύθο της!

Πάλι το είχαμε προβλέψει….
Αρχικά, για την νέα θέση του κ. Γιώργου προοριζόταν ο κ. Άγγελος (άλλωστε τα ονόματα Άγγελος - Άντζελα ταιριάζουν πιο πολύ και γιορτάζουν και την ίδια μέρα)
αλλά τελικά αποφασίστηκε αντί για το δήμαρχο της Σαντορίνης να καλέσουν τον δήμαρχο της Ίου να καλύψει την θέση του ΓΓ του Υπ. Τουρισμού.
(αμάν αυτή η κυβέρνηση! κοντεύει να αποψιλώσει τους μισούς δήμους της χώρας…
ετσι νομίζει ο κ. Ραγκούσης ότι θα τους λιγοστέψει;….)
Πέραν τούτου,η κυβέρνηση δείχνει σαφή προτίμηση στους "Γιώργούς" μιας και στο ευρύτερο κυβερνητικό σχήμα συμμετέχουν 352 Γιώργηδες σε αντίθεσημε τους 5 Άγγελους και τους 6 Αρχάγγελους.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του μπλόγκ, στον δήμαρχο της Σαντορίνης αναμένεται να προταθεί η θέση στην νεοσύστατη Γενική Γραμματεία Λιθοδομών του Υπουργείου Περιβάλλοντος (της κ. Τίνας) ενώ θεωρείται εξίσου πιθανό να του προταθεί η θέση του Γενικού Γραμματέα Μολίσκων του Υπουργείου Αναπτύξεως και Ναυτιλιακής Αναπτύξεως (της κ. Λούκας).
Άλλοι πάλι λένε οτι ο Δήμαρχος της Σαντορίνης χρειάζεται περισσότερη εμπειρία προκειμένου να αναλάβει κυβερνητικό πόστο, για τον λόγο αυτό και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες απο την Χαριλάου Τρικούπη, την Σπύρου Λούη και την Σπύρου Λάμπρου
-εκεί είναι ενα ταβερνάκι που πηγαίνουνε πολλά μεσαία στελέχοι του πασόκ- ο κ. Άγγελος καλό θα ήταν να παραμείνει 2-3 τετραετίες ακόμη δήμαρχος ώστε -όπως λένε- να στρώσει και να μάθει καλά την δουλειά, για να μπορέσει στην συνέχεια να αναλάβει υπουργείο.
άμα θέλει, βέβαια, γιατί μέχρι τότε μπορεί και να μην θέλει.


Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Πασοκ όλοι οι δήμαρχοι των Κυκλάδων θα κληθούν να δοκιμαστούν εκ περιτροπής σε θέσεις της δημόσιας διοίκησης για να μην κάθονται όλην την ώρα και κοιτάνε με θλίψη το πέλαγο και τα καράβια στα λιμάνια.
Ως αποτέλεσμα, κανένας δήμαρχος των Κυκλάδων δεν θα μείνει δυσαρεστημένος ότι "δεν χρησιμοποιήθηκε και δεν προήχθη σε ανώτερη διοικητική θέση" και παρέμενε να κοιτάζει -με θλίψη- το πέλαγο και τα καράβια στα λιμάνια να περνούν….

Ο Τοπικός Τύπος από την μια θρηνεί το γεγονός ότι «φεύγουν τα καλύτερα παιδιά» από την άλλη όμως πανηγυρίζει τις διακρίσεις τοπικών στελεχών της αυτοδιοίκησης....
(δηλαδή, άκρη δε βρίσκεις....)
Την απόφαση της Κυβέρνησης -και του κ. Πουσαίου- χαιρέτησε ο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, η πρεσβεία της Γαλλίας, ο Γάλλος πρέσβης που εχει κακομάθει τον κόσμο στα σοκολατάκια και ο Δημήτρης Κουφοντίνας που φέρεται να σχολίασε "είδες ο Γιώργος..."


ΥΓ. σύμφωνα με προ-σω-πι-κό-τατες πληροφορίες του μπλόγκ πολλά στελέχοι του πασοκ ζηλεύουν τον κ. Πουσαίο και αναρωτιούνται «γιατί εκείνος κι όχι εγώ»
Εδώ που τα λέμε δεν είναι και μικρό πράγμα να βλέπεις την κ. Άντζελα κάθε μέρα……
(τα "φέσια" του ΕΟΤ ποιός θα δεί, που πάλι ο κοσμάκης θα κλειθεί να πληρώσει τα σπασμένα...)





στην φωτό, ο δήμαρχος της Ίου αποχαιρετά τον κόσμο του νησιού....