Σάββατο, Νοεμβρίου 28, 2009

Από τις ανακοινώσεις και τα Δελτία Τύπου που έχουμε λάβει τις τελευταίες ημέρες
έχουμε και λέμε ότι,


Μουσική παράσταση με τίτλο «Ανθολογία Ελληνικού Τραγουδιού» διοργάνωσε η ΔΗΚΕΘ και μας καλεί να την παρακολουθήσουμε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 20:30 στο Μπελλώνειο.
Πρόκειται για μια μουσική παράσταση που προσεγγίζει με ευαισθησία και σεβασμό το έργο πολλών (και φυσικά όχι όλων…) σημαντικών Ελλήνων συνθετών.
Στην παράσταση θα παρουσιάσουν την δουλειά τους ο Γεώργιος Ρούσσος στο πιάνο και η Ντόρα Αθανασίου στην ερμηνεία.


Επίσης, η ΔΗΚΕΘ με ανακοίνωσή της μας ενημερώνει για την επιτυχία της πρωτοβουλίας της να παρουσιάσει στο παιδικό κοινό του νησιού τον (Σαντορινιό μεταξύ άλλων) Κωνσταντίνο Βαζαίο, διευθυντή της πρότυπης σχολής θεάτρου και του εργαστηρίου θεάτρου δρόμου της Circus Dayz, σε μια παράσταση που περιελάμβανε θεατρικό παιχνίδι και ακροβατικά.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στα δρώμενα και να έρθουν σε επαφή με παιχνίδια ισορροπίας όπως μπάλες, κορύνες, κινέζικη σβούρα, κορδέλες περιστροφής, ξυλοπόδαρα κ.α
Η παράσταση και τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή 21- 22 Νοεμβρίου στο κτίριο δωρεάς του Εμμανουήλ Βαμβακούση στο Καμάρι, ενώ όπως μας αναφέρει η ΔΗΚΕΘ η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες της και ήταν άκρως ικανοποιητική μιας και συμμετείχαν 45 παιδιά.
Το ραντεβού ανανεώνεται για τις 5 και 6 Δεκεμβρίου στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΔΗΚΕΘ στο 2286031075




Η ΔΗΚΕΘ μας έστειλε και φωτογραφίες (και πολύ καλά έκανε!)














.................................


...................


Με ανακοίνωσή της η Santo Wines μας ενημερώνει ότι το διήμερο 28 και 29 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο και πλέον συναρπαστικό οινικό event, η Oinotelia 2009.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν και θα εκτεθούν σε δοκιμή δύο νέες ετικέτες της SantoWines, το Ασύρτικο Grande Reserve Εσοδείας 2007 που διαδέχεται το Ασύρτικο Grande Reserve 2006, το οποίο αγαπήθηκε την περσινή χρονιά από τους γευσιγνώστες και το οινόφιλο κοινό.
Το Ασύρτικο Grande Reserve 2007 προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες της περιοχής του Ακρωτηρίου, έχει παλαιωθεί για 24 μήνες και κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.
Η δεύτερη νέα ετικέτα είναι ο ερυθρός ξηρός οίνος «ΚΑΜΕΝΗ», με ανανεωμένη εμφάνιση, που μας επιφυλάσσει μια ενδιαφέρουσα εκδοχή της «ατίθασης» Μαντηλαριάς η οποία λιάστηκε για λίγες μέρες πριν την κλασσική ερυθρή οινοποίηση και παλαίωσε για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια.
Στο τέλος της οινικής περιπλάνησης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την γλυκιά επίγευση του πολυβραβευμένου Vinsanto SantoWines !

Ωράριο έκθεσης :
Σάββατο 28/11/09: 14.00 – 21.00
Κυριακή 29/11/09 : 12.00 – 21.00
Είσοδος : 10 € ή με πρόσκληση


....................



Με το μερίδιο στο χέρι
ή "δώσε και σε μένα μερίδιο..."
«Δέκα δις ευρώ στην αγορά το 2010 για δημόσιες επενδύσεις» υποστηρίζει ότι θα «ρίξει»η Κυβέρνηση με ανακοίνωσή του ο Παναγιώτης Ρήγας.
«Οι Κυκλάδες θα πάρουν το μερίδιό τους» συνεχίζει στην ίδια ανακοίνωση ο βουλευτής, κι εμείς, με πολύ καλή διάθεση, σχολιάζουμε ότι, ναι, όντως, περιμένουμε να πάρουμε το ….. μερίδιό μας!
Διαφορετικά, θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε ότι «η ελπίδα πεθαίνει, τελευταία», ή ότι «που θα τα βρεί η κυβέρνηση τα λεφτά….» (σσ οι κυβερνήσεις τα λεφτά τα βρίσκουν από εμάς που πληρώνουμε, κι άντε να τσοντάρει κι η Ευρώπη. αλλά κατά κανόνα, (την) πληρώνει ο λαός)

Ο κ. Ρήγας αναφέρει ότι,

Την ανάταξη της οικονομίας μέσω της αναθέρμανσης της αγοράς επιδιώκει η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και «ξεπαγώνει» τα κονδύλια των Ευρωπαϊκών Ταμείων που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κρατούσε αναξιοποίητα για τρία σχεδόν χρόνια. (σς τρέχα γύρευε τώρα ποιος είχε κλειδώσει το ψυγείο επι ΝΔ….)

Για το 2010 θα διατεθούν 7 δις ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ και τρία δις ευρώ από εθνικούς πόρους.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκας Κατσέλη προς τους Βουλευτές του αντίστοιχου ΚΤΕ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , το ΕΣΠΑ αναθεωρείται σε συνεννόηση με τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.
Παράλληλα αποκεντρώνονται και απλοποιούνται οι διαδικασίες υλοποίησης των έργων του προγράμματος και ενισχύονται οι Περιφερειακές Αρχές που είναι υπεύθυνες για την παρακολούθηση και υλοποίησή του.

Στις ερωτήσεις που έθεσε ο Βουλευτής κ. Ρήγας η Υπουργός διαβεβαίωσε ότι :

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ( Κυκλάδες και Δωδεκάνησα ) θα ενισχυθεί – κατ’ ελάχιστον – με το ποσό των 250 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους προκειμένου να καλυφθεί η μείωση της χρηματοδότησής της από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προέκυψε εξαιτίας της εξόδου μας από το στόχο 1.
Οι διαδικασίες υλοποίησης των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το ποσό των 250 εκατ. ευρώ θα είναι οι – κατά το δυνατόν – απλούστερες προκειμένου οι φορείς υλοποίησης ( Νομαρχία και ΟΤΑ ) να κατορθώσουν να αξιοποιήσουν τους διαθέσιμους πόρους.
Θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για τα μικρά νησιά της Περιφέρειας έτσι ώστε να καλυφθεί η απώλεια σε πόρους και σε έργα που δημιούργησε το «ναυάγιο» του προγράμματος των μικρών νησιών την ευθύνη του οποίου είχε στο παρελθόν το Υπουργείο Αιγαίου.
Στην σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ έχει προβλεφθεί και η χρηματοδότηση δράσεων που σχετίζονται με πολιτικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το νησιώτικο χώρο – όπως αυτή του μεταφορικού ισοδύναμου – με στόχο τη μείωση του κόστους μετακίνησης από και προς τα νησιά.
Από τις απαντήσεις της Υπουργού προκύπτει καθαρά ότι η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανταποκρίνεται άμεσα και ουσιαστικά στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της Περιφέρειάς μας και αποδεικνύεται απόλυτα συνεπής με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις απέναντι στους νησιώτες.






Πάλι θα κλάψω, πάλι θα γελάσω
ή
Ζητούνται ιδέες-μαγνήτης
(για να τραβήξουν πίσω όσους «την έκαναν» απο την ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές...)
Οι ιδέες μπορούν να αποστέλλονται ταχυδρομικώς ή και με μέιλ στην διεύθυνση της ΝΔ.
Αν πάλι κάποιος τις δεί στο δρόμο, ας τις μαζέψει κι ας τις πάει στα κεντρικά. γραφεία.
Επίσης ζητείται και μια χαμένη αυτοπεποίθηση η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες θεάται μέρα παρά μέρα σε κακή κατάσταση έξω από το ΙΚΑ της Δροσοπούλου


Μήνυμα εν όψει της μεθαυριανής εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου αρχηγού στην ΝΔ έστειλε ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης.
(που δεν μας λέει ποιόν στηρίζει αλλά εμείς το καταλαβαίνουμε…)

Το μήνυμα, μεταξύ άλλων, λέει ότι,

Φίλες και φίλοι της Ν.Δ.,
Έχω την τιμή στη πολιτική διαδρομή μου να βρίσκομαι κοντά σας, να αφουγκράζομαι τα προβλήματά σας και να δίνω μαζί σας τη μάχη για ένα καλύτερο αύριο για τις Κυκλάδες και την πατρίδα.

Μαζί δώσαμε μάχες πολλές. Μάχες σημαντικές για την παράταξη. Πολλές από αυτές τις κερδίσαμε, όπως αυτές του Μαρτίου του 2004 και του Σεπτεμβρίου του 2007. άλλες πάλι τις χάσαμε, όπως την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου του 2009. Σε κάθε περίπτωση μαζί μοιραστήκαμε τα ίδια συναισθήματα χαράς και λύπης.
Όμως, γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Ν.Δ. είναι μία μεγάλη παράταξη με σημαντική προσφορά στον τόπο, με βαθιές δημοκρατικές δομές, με ιστορία παρόν και μέλλον. Είναι η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, η οποία με τις πολιτικές αποφάσεις που έλαβε, ιδιαίτερα σε κρίσιμα θέματα, οδήγησε την Ελλάδα στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό δρόμο.

Ήρθε η ώρα, μέσα από την ιστορική αυτή στιγμή των εκλογών της 29ης Νοεμβρίου να προβάλλουμε δυνατά τις ιδέες της παράταξής μας. Ιδέες, που απορρέουν από τη βάση του ιδεολογικού μας πυλώνα, αυτού του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Ιδέες που θα μαγνητίσουν όλους εκείνους που απείχαν στις εθνικές εκλογές, όλους εκείνους που ενώ ανήκουν στην οικογένειά μας και απείχαν από τις τελευταίες εθνικές εκλογές, δεν στράφηκαν σε άλλη παράταξη.

Οι εκλογές της 29ης Νοεμβρίου δίνουν την ευκαιρία για μια νέα και δυναμική επανεκκίνηση της παράταξής μας και το κυριότερο διαμορφώνουν το πλαίσιο για μία καινούργια οργανωτική επανίδρυση της Ν.Δ.

Η Ν.Δ. βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη ιστορική πρόκληση. Πέρα από την αναζήτηση του νέου Προέδρου, προχωρεί στην ανάδειξη των διαχρονικών αξιών που διαπνέουν την παράταξη. Προχωρεί στην επικαιροποίηση των ιδεολογικών μας αρχών που θα προσαρμοστούν και θα διανθίσουν τις πολιτικές που θα αναπτύξουμε για το μέλλον στο σύγχρονο και πολυσύνθετο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ως βουλευτής της Ν.Δ. στο νομό Κυκλάδων εργάστηκα και αγωνίστηκα για τη μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση να ψηφίσουν τα στελέχη και τα μέλη της Ν.Δ., δηλαδή να μεταφερθεί η διαδικασία στη βάση. Σας καλώ όλους με ελεύθερη συνείδηση να προσέλθετε στις κάλπες και να ψηφίσετε για το νέο Πρόεδρο της παράταξής μας. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην κρίση σας και στην άποψη σας. Άλλωστε, διαχρονικά το έχετε αποδείξει.





....................