Πέμπτη, Νοεμβρίου 12, 2009

Άντζελα, το κορίτσι της ανέχειας (κατά το κορίτσι της Μάνης)

Κι εγώ που νόμιζα ότι όπου πάω θα μου δίνουν ανθοδέσμες και θα με καλωσορίζουν με ενθουσιασμό….
Τώρα, όπου και να πάω μου δίνουν ανεξόφλητους λογαρισμούς και με κοιτάζουν λες και πάω να τους ζητήσω δανεικά….(γαμώ την ατυχία μου!....)

Σε πολύ μεγάλη απελπισία και περισυλλογή βρίσκεται η υπουργός Τουρισμού κυρία Αγγελική Γκερέκου μία εβδομάδα μετά την ονομαστική της εορτή, μία βδομάδα πρίν τα γενέθλια του Τόλη, και δεκαπέντε μέρες πριν την επέτειο του γάμου τους.
Η κυρία Αγγελική εμφανίζεται σφόδρα ενοχλημένη και απογοητευμένη από το γεγονός ότι εκεί που περίμενε να πάει στο υφυπουργείο Τουρισμού προκειμένου να μεριμνήσει για τον Τουρισμό, να προβάλει το προϊόν της «βαριάς μας βιομηχανίας», να λύσει γραφειοκρατικά προβλήματα καθώς και να διαφημίσει τις ομορφιές τις πατρίδας μας με την συμμετοχή μας σε εκθέσεις,
δυστυχώς, καλείται να αντιμετωπίσει άδεια ταμεία τα οποία σύμφωνα με τα προγνωστικά δε λένε να γεμίσουν, ανυπόμονους οφειλέτες που ζητάνε τα χρωστούμενα, και δυσαρεστημένους επαγγελματίες που έχουν καταταλαιπωρηθεί από την φαυλότητα της ελληνικής γραφειοκρατίας….
Με βάση τα παραπάνω η κυρία Άντζελα μόνο ευχαριστημένη δεν είναι…


Χαρακτηριστικά είναι μερικά από τα τελευταία γεγονότα σύμφωνα με τα οποία,
σε σοβαρό οικονομικό αδιέξοδο βρίσκετε το υφυπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ, ο οποίος επιπλέον εχει δημιουργήσει μεγάλα φέσια και χρωστάει οχι μόνο σε όποιον μιλάει ελληνικά, αλλά και άλλες δημοφιλείς ευρωπαϊκές διαλέκτους.
Το χειρότερο όλων η πρόσφατη ψυχρολουσία της υπουργού όταν υπεύθυνος διοργανωτής μεγάλης έκθεσης στο εξωτερικό της είπε ότι ο ΕΟΤ του χρωστάει την συμμετοχή του τα 3 τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένος να μην επιτρέψει την συμμετοχή του ΕΟΤ στην επόμενη έκθεση, ενώ, όπως της ψιθύρισε στο αυτί, έτσι ομορφούλα που την βλέπει, πολύ το σκέπτεται να μην την αφήσει να φύγει και να την κρατήσει όμηρο προκειμένου να ζητήσει λύτρα για την απελευθέρωσή της από το ελληνικό δημόσιο και από το ίδιο το Πασοκ, γιατί από τον ΕΟΤ όπως είπε δεν βλέπει να πληρώνεται….
Η κυρία Άντζελα πολύ θορυβήθηκε και πήρε τηλέφωνο τον κύριο Παμπούκη και τον Τόλη για να τη σώσουνε αλλά ο μεν πρώτος εκείνη την ώρα έσωζε την κυρία Λούκα από τους εξαγριωμένους λιμενεργάτες και ο δεύτερος έκανε πρόβα τον νέο του τραγούδι με τίτλο «δώστε και σώστε».
Το γεγονός πάντως τρομοκράτησε σφόδρα την κυρία Άντζελα που στο εξής πολύ το σκέπτεται να πηγαίνει σε εκθέσεις (βάρδα σου λέει και πέσω σε καναν παλαβό..) ενώ από την επόμενη φορά θα παίρνει μαζί και τους συνεργάτες της ώστε εάν τεθεί θέμα ομηρίας ή απαγωγής να βάλει καναν άλλον μπροστά γιατί ή είμαστε αλληλέγγυοι ή δεν είμαστε…


Μάλιστα, και σύμφωνα με αξιόπιστες -και προσωπικές- πληροφορίες από Υφυπουργείο Τουρισμού και το Πασοκ, η κυρία Αγγελική εμφανίζεται σφόδρα ενοχλημένη με συντρόφους αλλά και με το κόμμα της που την έστειλαν σε αυτην τη θέση για να την εκθέσουν όπως υποστηρίζει, την ίδια ώρα που εκείνη περίμενε χρήματα για να διαχειριστεί. Μάλιστα, και ακόμη χειρότερα, και σύμφωνα με εσωτερική πληροφόρηση του μπλόγκ από το κυβερνών κόμμα (γιατί κακά τα ψέματα τα κόμματα κυβερνάνε στην Ελλάδα κι αφήστε τα αυτά περί αξιοκρατίας..) σύντροφος -στο κόμμα- της κ. Άντζελας φέρεται να της είπε «και γιατί νόμιζες κυρά μου ότι σε στείλαμε στον τουρισμό; για τα γλυκά σου τα μάτια σε στείλαμε, μπας και ζαλιστεί κανείς και ξεχάσει αυτά που του χρωστάμε»

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο σύζυγός της τραγουδιστής κ. Βοσκόπουλος συμμεριζόμενος το δράμα της συζύγου του, προτίθεται να δώσει σειρά συναυλιών με χαμηλό εισιτήριο τα έσοδα των οποίων θα δοθούν στον ΕΟΤ του προκειμένου να συνεχίσει το -ταξιδιωτικό- έργο του.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό θα τιτλοφορούνται «βάλε τώρα που γυρίζει» ενώ χορηγός επικοινωνίας θα είναι το ουίσκυ «Johnny Walker» όπου, όταν η μέρα φεύγει ο -αεικίνητος- «Johnny Walker» έρχεται.
υποβασταζόμενος. με το μπαστούνι του δηλαδή.


Κι επειδή το μπλόγκ είναι πονόψυχο, έχουμε να πούμε στην κυρία Άντζελα μην στεναχωριέται, γιατί υπάρχουν και χειρότερα.
Όπως για παράδειγμα στην Σαντορίνη όπου πρίν από μερικά χρόνια στην ίδια -ή σχεδόν στην ίδια- θέση είχε βρεθεί και ο κύριος Άγγελος (σσ ο δήμαρχος της Σαντορίνης) αφού οι πιστωτές του δήμου -όπως είχε υποστηρίξει- δεν του έδιναν ούτε σουσάμι από κουλούρι μέχρι να τους δώσει ένα κάποιο έναντι. Κι όμως, ο κ. Άγγελος με υπομονή και πείσμα, όχι μόνο κατάφερε να ξεχρεώσει αλλά μάζεψε κιόλας ένα σωρό λεφτά στο ταμείο του δήμου (τώρα, τι τα κάνει είναι άλλο ζήτημα)
Γι αυτό σας λέμε κυρία Άντζελα, μην απελπίζεστε γιατί ο Θεός είναι μεγάλος κι η ζωή κρύβει πολλές εκπλήξεις…

(σχολείο αυτό το νησί…. σχολείο…)



...................................