Πέμπτη, Απριλίου 30, 2009

Στέγαστρο Ακρωτηρίου, συμπληρωματικές διευκρινήσεις στις ευχάριστες εξελίξεις

Με νέο δελτίο τύπου ο Νομάρχης Κυκλάδων επανήλθε στο θέμα του στεγάστρου κρίνοντας ως σωστή την απόφαση του Υπ.Πολιτισμού αναφορικά με την έκδοση ΚΥΑ ώστε το έργο να ανατεθεί και να υλοποιηθεί με νόμιμο τρόπο, ενω παράλληλα σημειώνει οτι με την απόφαση αυτη δικαιώνεται η απόφαση του πολεοδομικού γραφείου Θήρας που είχε κρίνει νωρίτερα τον φάκελο που του κατατέθηκε για την έγκριση όρων δόμησης, ελλειπή και με παραλείψεις.





Μιας και την ανοίξαμε την κουβέντα...
Sea Diamond και Ζούγκλα, συμπληρωματικές διευκρινήσεις , συνέχεια.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Λεμβούχων Θήρας σχετικά με τα όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή ΖΟΥΓΚΛΑ του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για το θέμα του Sea Diamond και πιο συγκεκριμένα στα όσα αναφέρθηκαν για την συμμετοχή της Ένωσης Λεμβούχων στην κινητοποίηση του περασμένου Δεκέμβρη στον Πειραιά.

Στην ανακοίνωση οι Λεμβούχοι σημειώνουν πως, αν και προσπαθήσαμε δεν μας δόθηκε η ευκαιρία από την εκπομπή να παρέμβουμε τηλεφωνικά, έτσι λοιπόν, έχουμε να δηλώσουμε πως σε ότι αφορά την κινητοποίηση του των Θηραίων πολιτών στον Πειραιά και την προσπάθεια της εκπομπής να μας εμφανίσει ως υποκινητές της, έχουμε να σημειώσουμε ότι η Ένωση Λεμβούχων προσκλήθηκε (όπως γίνεται πάντα) ως επαγγελματικό Σωματείο να συμμετάσχει στην κινητοποίηση όπως συμμετείχαν η Νομαρχία Πειραιά, η Νομαρχία Κυκλάδων, το Δημοτικό και Επαρχιακό Συμβούλιο Θήρας καθώς και το σύνολο των Θηραϊκών Συλλόγων. Επίσης από την οργανωτική επιτροπή μας ζητήθηκε να χρηματοδοτήσουμε, όπως άλλωστε έκανε και η Κοινότητα Οίας αριθμό εισιτηρίων προκειμένου να μπορέσουν οι μαθητές κα οι μαθήτριες του νησιού να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.





Κακοδαιμονία και καθυστερήσεις ,απ'οτι ακούμε τουλάχιστο, τέλος!

Σε καλό δρόμο, όπως βλέπουμε σε πολλές περιπτώσεις και ακούμε σε κάποιες άλλες, προχωρούν πολλά δημόσια έργα στην Σαντορίνη, κάτι, που ύστερα απο μια μακρά περίοδο στασιμότητας και.. "αγρανάπαυσης!" μας κάνει όλους να αισιοδοξούμε....

Στο χρονοδιάγραμμά τους προχωράνε οι εργασίες για την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο του Καμαρίου, κάτι άλλωστε που μπορούμε να δούμε όλοι.
Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την περίφραξη και την τοποθέτηση στρώματος άμμου ενώ τις επόμενες μέρες θα αρχίσουν να τοποθετούνται τα πρώτα τμήματα του τάπητα. Το γήπεδο αναμένεται να παραδοθεί σε λίγους μήνες ενώ προβλέπεται και η κατασκευή νέων εξεδρών, αποδυτηρίων και άλλων βοηθητικών εγκαταστάσεων. Το έργο χρηματοδοτείται απο τον Δήμο Θήρας και με την ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει ενα απο τα καλύτερα γήπεδα των Κυκλάδων που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού.


Παράλληλα, ευχάριστα ακούστηκαν τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη του στον Ρ/Σ Σαντορίνη 106.4 ο σύμβουλος και συνεργάτης του Δήμου Θήρας Μιχάλης Ρούσσος.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Ρούσσος τον Νοέμβριο θα δημοπρατηθεί με προϋπολογισμό 5,5 εκ. ευρώ η κατασκευή μαρίνας τουριστικών σκαφών στον Μονόλιθο, ενώ εντάχθηκαν σε προγράμματα του ΕΟΤ και αναμένεται να δημοπρατηθούν τα μονοπάτια στην νότια πλευρά του νησιού καθώς και η ανάδειξη των μύλων του Εμπορείου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των τριών έργων φτάνει τα 10 εκ. ευρώ και τα έργα θα έχουν φορέα υλοποίησης τον ΕΟΤ, είπε ο κ. Ρούσσος ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύτιμη βοήθεια του αρχιτέκτονα κ. Αγριαντώνη που συνέβαλε στο να …. μοριοδοτηθούν τα έργα και να ανέβουν στην εκτίμηση του ΕΟΤ! , γιατί, ως γνωστό, όσο και να τα παινεύουμε εμείς … σημασία έχει τι λένε οι υπηρεσίες….




Ανακοίνωση εξέδωσε η γραμματεία του ΚΥ Θήρας σύμφωνα με την οποία το ακτινολογικό τμήμα θα είναι κλειστό απο 29 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου λόγο αντικατάστασης του ακτινολογικού μηχανήματος.



Μια ακόμη ανακοίνωση μας έστειλε ο νομικός - δημοσιογράφος και πρόεδρος της Ε.Κ.Υ.Τ. κ. Εμμανουήλ Λιγνός αναφορικά με το 7ο Διεθνές Συνέδριο Πολιτισμού και Τουρισμού ΥPERIA 2009 οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν στην Αμοργό.

Σύμφωνα με το όμορφο και ενδιαφέρον κείμενο,

Το 7ο Διεθνές Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ 2009 με γενικό θέμα « Πολιτισμός και Τουρισμός» σημείωσε και φέτος εξαιρετική επιτυχία, τόσο στις συμμετοχές όσο και στις ανακοινώσεις. Συμμετείχαν δημοσιογράφοι και συνεργεία τηλεοράσεως από: Αυστρία Βέλγιο Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Λευκορωσία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σουηδία και Τσεχία.

Η γνωριμία του πολιτισμού της Αμοργού έγινε με επισκέψεις σε μνημεία, όπως την περίφημη Βυζαντινή Μονή της Παναγίας Χοζοβιώτισσας, με τις σχετικές ανακοινώσεις του π. Θωμά Συνοδινού και ξενάγηση στον Ελληνιστικό Πύργο Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου κ. Λίλα Μαραγκού.

Την ωραία φύση της Αμοργού γνωρίζαμε από τις περιηγήσεις στις εξοχές της και από τις ειδικές αναφορές για τα βότανα και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες από το γιατρό κ. Βαγγέλη Βασσάλο και τον εμπειρικό βοτανολόγο κ. Νικόλα Θεολογίτη.

Τους προβληματισμούς τους για την «Παραδοσιακή τέχνη και τα οικολογικά σουβενίρ», ανάπτυξε η Πολωνέζα δημοσιογράφος κ. Luda Zach, ενώ για την «Αειφορία και το ρόλο της πράσινης ενέργειας» ο Σύμβουλος αειφόρου ανάπτυξης κ. Θεόδωρος Κολώνας. Επίσης αναφορά στην «Καταγραφή αγροτικών κτισμάτων της Αμοργού - Ανάδειξη αγροτικών μνημείων» έγινε από την κ. Βιβιάννα Μεταλληνού, Αρχιτέκτονα και Ιστορικό Περιβάλλοντος, η οποία συμπληρώθηκε με την επίσκεψη στον ανακατασκευασμένο μύλο και την ξενάγηση από τον Αρχιτέκτονα κ. Γιώργο Καπετανάκη. Για «Το φεστιβάλ τουριστικών ταινιών στην Πολωνία» μίλησε η διοργανώτρια κ. Ewa Kotus.

Οι εκθέσεις ζωγραφικής των κ. Judy Attwood και Michel Constant με θέματα από την Αμοργό και μελών του μη κυβερνητικού οργανισμού «Κλίμακα», καθώς και η έκθεση φωτογραφίας του Πολωνού φωτογράφου κ. Andraez Danowski ήταν από τα σημαντικά παράλληλα γεγονότα του Συνεδρίου.

Μια διαφορετική εμπειρία για όλους ήταν η προβολή της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας του Πολωνού Zbigniw Zmudzki " Peter and the Wolf - O Πέτρος και Ο Λύκος» και των ντοκιμαντέρ «Αμοργός - Το πορτρέτο ενός νησιού», δημιουργία του Πολωνού παραγωγού της τηλεόρασης κ. Jacek Wan, « Το μεταξάριο» που αφορά την παραγωγή μεταξιού στην Αμοργό, των Βαγγέλη Βασσάλου και Γιούλης Τσοτσόλη και «Μονοπάτια της Αμοργού» του σκηνοθέτη και παραγωγού της ΕΡΤ Γιώργου Δάμπαση.

Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου συνόψισε ο νομικός - δημοσιογράφος και Πρόεδρος της Ε.Κ.Υ.Τ. κ. Εμμανουήλ Λιγνός, ο οποίος συνεχάρη, εκ μέρους όλων των Συνέδρων, την Πρόεδρο του Συνεδρίου κ. Ειρήνη Γιαννακοπούλου και τους συνεργάτες της, καθώς και το προσωπικό όλων των τμημάτων του "Aigialis Hotel & Spa" για τις άψογες υπηρεσίες τους.

Η επίσκεψη των χωριών και της υπαίθρου της Αμοργού, τα γεύματα και τα δείπνα με τα παραδοσιακά φαγητά, η μουσική, τα τραγούδια και οι χοροί ολοκλήρωσαν τη γνώση για το σύγχρονο πολιτισμό της ωραίας και γραφικής Αμοργού.

Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Δήμου Αμοργού.


Χορηγοί: Ε.Ο.Τ., Alpha Bank, Ένωση Αιγιαλιτών, Περιοδικό ΑΕΡΟΠΟΣ.


Εστιατόρια: «Τ΄ απανεμιό » - Μάρκου Νομικού, «'Έρωτας και Μέλι» - Αντώνη Ρούσσου, «Ο Νίκος» - Νίκου Βασσάλου, «Ο Χοντρός» - Κώστα Κορμά, «Το Θαλασσινό Όνειρο» - Γιάννη Βεκρή, « Το Πανόραμα» - Νικόλα Θεολογίτη, « Lakki» - Νίκης και Σοφίας Γαβαλά και Αργυρώς Αυγερινού, «Το λιμάνι της κυρά - Κατίνας» - Παναγιώτη και Θοδωρή Νομικού.

Προσφορά προϊόντων ΠΛΑΙΣΙΟ, Αθηναϊκή Ζυθοποϊα, Coca - Cola, Nounou, Γεώργιος Κοκκολογιάννης, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου, Βαγγέλης Βασσάλος, Endless, Άκης Δεληγιάννης, αναψυκτικά Λουξ και τα οινοποιεία Μωραϊτης, Πάρου και Τσάνταλης.