Τρίτη, Απριλίου 28, 2009

Μας έλλειψαν αλλά επέστρεψαν πολύ δυναμικά! Ήδη εδω και εναν μήνα είναι και πάλι κοντά μας.
Πρόκειται για τα πάντοτε πολύ ενδιαφέροντά newsletter του Ηλιότοπου και της εταιρίας Heliowebs που περιλαμβάνουν νέα και ειδήσεις απο τους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, των συνεδρίων, της γαστρονομίας καθώς και των νέων επιλογών που δίνει το νησί στους κατοίκους και επισκέπτες του, ενω δεν λείπουν και θέματα αλλά και σχόλια απο την πολιτική επικαιρότητα της Σαντορίνης.


Το πρώτο newsletter είχε πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο με θέμα την νέα σεζόν και τις προβλέψεις που υπάρχουν γι αυτην.

Σύμφωνα με το κείμενο,

Το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας και απαισιοδοξίας οδήγησε αρκετές εποχικές επιχειρήσεις να αναβάλουν για λίγο αργότερα τη φετινή έναρξη λειτουργίας τους. Ένα όμως είναι βέβαιο. Η Σαντορίνη θα πληγεί λιγότερο από κάθε άλλο τουριστικό προορισμό. Η εμπειρία των προηγούμενων ετών αυτό δείχνει. Και δεν είναι τυχαίο. Η ποικιλία του τουριστικού της προϊόντος, που απευθύνεται σε μια πληθώρα αγορών σε συνδυασμό με την απίστευτη δημοσιότητα που απολαμβάνει το νησί στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, λόγω της μοναδικότητάς του από γεωμορφολογική άποψη, μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι, μέσα στη γενικότερη μιζέρια της εποχής.

Οτι καλύτερο έχουμε να διαβάσουμε αυτην την εποχή που βομβαρδιζόμαστε απο απαισιόδοξες ειδήσεις σχετικά με τον τουρισμό, τόσο πολύ που αρχίζουμε να σκεπτόμαστε οτι εχουν ξεπεραστεί τα όρια της ενημέρωσης και έχουμε μπεί στον χώρο τησ κινδυνολογίας....



Απο τα newsletter του Ηλιότοπου διαλέγουμε,

Ειδική εκδήλωση για τα τυποποιημένα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα της επαρχίας Θήρας προγραμματίζεται από το Slow Food Σαντορίνης για το Σάββατο 16 Μαΐου.

Με νέους δικτυακούς τόπους κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες στον παγκόσμιο ιστό η οινοποιία Γαβαλά στο Μεγαλοχώρι και το εστιατόριο Πελεκάνος στην Οία.
Τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη έχει αναλάβει η Heliowebs του ομίλου Ηλιότοπος. Τους νέους δικτυακούς τόπους μπορείτε να δείτε στις διευθύνσεις www.gavalaswines.gr και www.pelekanosrestaurant.gr

Για τη συνολική του προσφορά στην ελληνική γαστρονομία τιμήθηκε στα φετινά βραβεία Gourmet της Ελευθεροτυπίας ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Σελήνη. Η βράβευση έγινε στις αρχές Απριλίου στο ξενοδοχείο Intercontinental και έρχεται να προστεθεί στις διακρίσεις που έχει αποσπάσει τα τελευταία χρόνια ο δημιουργικός εστιάτορας.

Έναν ακόμα χρυσό σκούφο πρόσθεσε στη συλλογή του ο Κουκούμαβλος στη φετινή διοργάνωση των Χρυσών Σκούφων από το περιοδικό Αθηνόραμα και το Alpha Guide. Επίσης, για πρώτη φορά θεσπίστηκε βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, κατηγορία στην οποία διακρίθηκαν η Σελήνη και η Saltsa.

Η παράδοση παραμένει ζωντανή στην Οία και αν κάνατε μία βόλτα στο υφαντήρι, μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε κιλίμια, κουρελούδες, κουρτίνες, τραπεζομάντιλα, μαξιλάρια και άλλα είδη σε κλασικά και μοντέρνα χρώματα. Όλα είναι χειροποίητα από γυναίκες της περιοχής σε παραδοσιακούς αργαλειούς, διατηρώντας έτσι την παράδοση της ελληνικής υφαντικής. Το υφαντήριο λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 μέχρι τις 15:30 σε χώρο κοντά στο ΚΕΠ Οίας. Το εκθετήριο βρίσκεται δίπλα στο Κοινοτικό Κατάστημα.