Σάββατο, Μαρτίου 21, 2009

Όπως είχαμε γράψει, λόγο ολιγοήμερων διακοπών, είχαμε αφήσει ενα μικρό κενό στην ανάρτηση ειδήσεων και ανακοινώσεων από την τοπική επικαιρότητα,
οπώτε -βρίσκοντας πλέον τον χρόνο!- παρακάτω έχουμε «σηκώσει» τις
σημαντικότερες από αυτές!

Έτσι λοιπόν , έχουμε και λέμε...



Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με την υποχρηματοδότηση των Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας των Κυκλάδων κατέθεσε στις 3 Μαρτίου ο βουλευτής Κυκλάδων του Πασοκ Παναγιώτης Ρήγας.

Σύμφωνα με την ερώτηση :

Η υποχρηματοδότηση «βάζει λουκέτο» στις Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας των Κυκλάδων

Σε πλήρη απαξίωση και τελικά σε διακοπή λειτουργίας οδηγεί τις Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) Βορειοανατολικών και Δυτικών Κυκλάδων η υποχρηματοδότιση τους και η παρελκυστική πολιτική εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι παραπάνω δομές από το τέλος του 2003 προσφέρουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε κατοίκους 12 νησιών των Κυκλάδων, καλύπτοντας τις ανάγκες περίπου 87.000 ατόμων.

Οι Μονάδες της ΕΠΑΨΥ από την έναρξη λειτουργίας τους μέχρι σήμερα έχουν εξυπηρετήσει περισσότερα από 5.000 άτομα και έχουν συμβάλει καθοριστικά στον τομέα της προαγωγής της ψυχικής υγείας των νησιωτών μας σε συνεργασία με τους κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς των νησιών μας.

Με δεδομένο ότι στα περισσότερα νησιά μας δεν υπάρχουν άλλες υπηρεσίες ψυχικής υγείας για την αντιμετώπιση ψυχιατρικών περιστατικών γίνεται απολύτως κατανοητή η ανάγκη της στήριξης των λειτουργούντων δομών της ΕΠΑΨΥ.

Η μειωμένη χρηματοδότηση σε συνδυασμό με την καθυστέρηση εκταμίευσης από τον Υπουργό Υγείας των απαραιτήτων για την συνέχιση της λειτουργίας των μονάδων οικονομικών πόρων, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δομών της ΕΠΑΨΥ.

ΟΙ 24 εργαζόμενοι στις Κινητές Μονάδες είναι απλήρωτοι για 7 μήνες και σημαντικά ποσά οφείλονται σε ιδιώτες.

Η παραπάνω κατάσταση απογοητεύει και αποθαρρύνει το προσωπικό των μονάδων και δημιουργεί εύλογη ανησυχία και αναστάτωση στους κατοίκους των νησιών, που ήταν αποδέκτες του σημαντικού έργου των υπόψη δομών.

Με δεδομένο ότι ο τομέας της ψυχικής υγείας, ιδιαίτερα στο νησιωτικό χώρο, πρέπει να απολαμβάνει την ιδιαίτερη φροντίδα και μέριμνα μιας σύγχρονης πολιτείας, η οποία οφείλει να προσεγγίζει το θέμα στην κοινωνική και όχι αποκλειστικά στην λογιστική του διάσταση,

Ερωτάστε:

Προτίθεσθε να χρηματοδοτήσετε άμεσα τις Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας Δυτικών και Βορειοανατολικών Κυκλάδων (ΕΠΑΨΥ) ώστε να καταβληθούν οι οφειλόμενοι μισθοί στους εργαζόμενους σε αυτές και να εξοφληθούν οι ιδιώτες πιστωτές των εν λόγο μονάδων;

Έχετε διασφαλίσει τους απαραιτήτους οικονομικούς πόρους ώστε να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα και η απρόσκοπτη λειτουργία των εν λόγω Κινητών Μονάδων στο μέλλον;

Πως αντιλαμβάνεστε ως Υπουργείο την υλοποίηση της συνταγματικής επιταγής για εφαρμογή ειδικών πολιτικών που θα ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των νησιωτικών περιοχών και θα βοηθούν στην οικονομική και κοινωνική τους ανάπτυξη;



.




Δελτίο Τύπου με θέμα την αξιοποίηση του Τουριστικού Περιπτέρου στην Περίσα κατέθεσε στις 3 Μαρτίου ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

Σημειώνουμε, οτι η ερώτηση κατατέθηκε λίγες ημέρες πρίν πραγματοποιηθεί στην αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΤ ο διαγωνισμός για την μίσθωση του ακινήτου.

Αξίζει δε να πούμε οτι μέχρι σήμερα (21.3.2009) οι διαδικασίες για την ενοικίαση του ακινήτου δεν έχουν ολοκληρωθεί.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση :


ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΠΕΡΙΣΣΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ.

ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Το Τουριστικό Περίπτερο του ΕΟΤ στην Περίσσα της Σαντορίνης, σημείο αναφοράς για την τουριστική ιστορία του νησιού, αναμένεται να αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης για τους επισκέπτες και τους κατοίκους του νησιού. Την άμεση αξιοποίηση και συντήρηση του Περιπτέρου είχε ζητήσει ο κ. Βρούτσης από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με ερώτησή του στη Βουλή στις 26 Ιανουαρίου.


Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, η οποία διαχειρίζεται το ακίνητο, ανταποκρινόμενη στην παρέμβαση του κ. Βρούτση, έχει προκηρύξει ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό με σκοπό την ανακαίνιση και την ήπια ανάπτυξή του. Καταλυτική ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών για το διαγωνισμό έχει ορισθεί η Παρασκευή 6η Μαρτίου.

Ο ανάδοχος, που θα προκύψει από τις διαδικασίες, θα δεσμευτεί να εκπληρώσει ορισμένες βασικές προϋποθέσεις:

Ανακαίνιση και αναβάθμιση του ακινήτου (αισθητική και λειτουργική) και εκσυγχρονισμό της κτιριακής εγκατάστασης, ώστε να λειτουργήσει ως σύγχρονη μονάδα παροχής υπηρεσιών εστίασης και αναψυχής.

Εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον.

Διαμόρφωση, συντήρηση και προστασία του περιβάλλοντος χώρου.

Διασφάλιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών.

Το Τουριστικό Περίπτερο παρέμενε εγκαταλελειμμένο περισσότερο από τρία χρόνια. Eνώ θα έπρεπε να αποτελεί κόσμημα για το νησί, είχε καταντήσει σε σκουπιδότοπο.

Kάτοικοι, αυτοδιοίκηση και θεσμικοί φορείς δικαίως ζητούσαν λύση στο πρόβλημα και την μετατροπή του ακινήτου σε πόλο ανάπτυξης για την περιοχή.




.





Ενημέρωση για την συμμετοχή της σε ενα πρωτοποριακό πρόγραμμα προβολής των κρασιών της μας έστειλε η Santo Wines.


Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου με ημερομηνία 6.3.2009 :

Η SantoWines, χορηγός στο πιο πρωτοποριακό

γαστρονομικό - κινηματογραφικό event της Αθήνας !!


8 ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ 7ης ΤΕΧΝΗΣ

ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ 3 ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ 14 ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


«Σινεμά στο Πιάτο»: ένα πρωτοποριακό γαστρονομικό - κινηματογραφικό γεγονός εμφανίζεται στην Αθήνα, με αφετηρία 8 ξεχωριστές κινηματογραφικές προτάσεις τρεις κεντρικές αίθουσες της πόλης.
Η 7η τέχνη καταλήγει σε 14 εστιατόρια υψηλής γαστρονομικής τέχνης + ένα special party night.

Κάθε Δευτέρα, από τις 23 Φεβρουαρίου έως και τις 13 Απριλίου 2009, κεντρικοί κινηματογράφοι της Αθήνας, θα φιλοξενήσουν 8 προβολές τις οποίες θα προλογίζουν γνωστοί κριτικοί κινηματογράφου και γεύσης ενώ αμέσως μετά από κάθε προβολή, εξαιρετικά εστιατόρια και μια πλειάδα καταξιωμένων ελλήνων και ξένων σεφ της Αθήνας αναλαμβάνουν να μεταφράσουν την ατμόσφαιρα, το ύφος και την αισθητική της ταινίας σε γεύσεις, δίνοντας άλλη διάσταση στην απόλαυση του φιλμ, διευρύνοντας τα σύνορα της γαστρονομικής τέρψης.


Τα εκλεκτά κρασιά της SantoWines στις 9/3/09 θα συνοδεύσουν τα εδέσματα των εστιατορίων Boschetto και Priamo ενώ στις 23/3/09 θα σερβίρονται στα Le Grande Balcon και Καλλίστη Γεύσις.


Στέλα Κασιώλα Marketing Manager της Santo Wines.




.





Δελτίο Τύπου σχετικά με την συνάντησή του με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστα Μαρκόπουλο μας έστειλε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης στις 5.3.2009.
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Βρούτσης σημειώνει ότι αντικείμενο της συζήτησής του με τον υπουργό ήταν οι αναγκαίες ενέργειες και πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης των Κυκλάδων.

Ο κ. Βρούτσης έθεσε στον Υπουργό όλα τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων και ζήτησε περισσότερες δημόσιες επενδύσεις για την κατασκευή νέων αεροδρομίων και σύγχρονων λιμενικών εγκαταστάσεων, ενώ τόνισε και την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης των θαλάσσιων και αεροπορικών διασυνδέσεων των νησιών.
Μεταξύ των «προτεραιοτήτων» του Βρούτση αναφέρετε και η
«η επίσπευση των διαδικασιών για την κατασκευή νέου λιμανιού στη Βλυχάδα της Σαντορίνης» καθώς και η «βελτίωση των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών στην Φολέγανδρο»

Από την πλευρά του, ο κ. Μαρκόπουλος ευχαρίστησε το βουλευτή Κυκλάδων για την αναλυτική ενημέρωση ενώ δεσμεύτηκε ότι πολλά από τα έργα θα προχωρήσουν….
Ο υπουργός αποδέχτηκε την πρόσκληση του κ. Βρούτση να επισκεφθούν μαζί τα νησιά των Κυκλάδων προκειμένου να γνωρίσει από κοντά τις ανάγκες των τουριστικών επιχειρήσεων. Η πρώτη επίσκεψη σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου στο νησί της Σαντορίνης, ενώ ταυτόχρονα απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους Κυκλαδίτες και τους θεσμικούς φορείς των Κυκλάδων στο συνέδριο που ετοιμάζεται από τις 28 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου με θέμα τον καταδυτικό τουρισμό.




.




Δελτίο Τύπου για την συμμετοχή της στην Τουριστική Έκθεση ITB 2009 του Βερολίνου (11-15 Μαρτίου) μας έστειλε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου


Στη μεγάλη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «ITB» στο Βερολίνο (11-15 Μαρτίου 2009) συμμετείχε η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, παρέχοντας τη δυνατότητα στους φορείς της αυτοδιοίκησης αλλά και σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό χώρο να έχουν παρουσία στο τουριστικό αυτό γεγονός.

Η συγκεκριμένη έκθεση -που διοργανώνεται κάθε χρόνο- είναι μία από τις σημαντικότερες Διεθνής Τουριστικές Εκθέσεις και αποτελεί βαρόμετρο για την πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα. Η έκθεση συγκεντρώνει περίπου 10.000 εκθέτες από 180 χώρες και προσελκύει πάνω από 60.000 επαγγελματίες του τουριστικού χώρου, δημοσιογράφους και καταναλωτές. Για το λόγο αυτό, κάθε χρόνο ο ΕΟΤ συμμετέχει με μεγάλο εθνικό περίπτερο, ιδιαίτερα αναβαθμισμένο, ενώ η Περιφέρεια μας επέλεξε την ενοικίαση χώρου εντός του εθνικού περιπτέρου.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κος Χαράλαμπος Κόκκινος με εγκύκλιο του κάλεσε τους εκπροσώπους φορέων της Αυτοδιοίκησης και επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου να έχουν παρουσία στο περίπτερο της Περιφέρειας ενώ θα υπάρχει και αντιπροσωπεία από στελέχη της Περιφέρειας.




Ευτυχώς, με τις συναντήσεις του Γενικού, μαθαίνουμε ποιος είναι πρόεδρος που….

Δελτίο Τύπου σχετικά με τις συναντήσεις του με νέους «υπηρεσιακούς παράγοντες»
Μας ενημέρωσε ο ΓΓ της Περιφέρειάς μας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Κόκκινος στις 10 Μαρτίου συναντήθηκε με τον νέο Πρόεδρο του ΣΧΟΠ του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στο νομό Κυκλάδων κ. Ιωάννη Φορτσάκη,
Και τον νέο Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου Αρχιπύραρχο κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η 2η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου (2007-2013) στις 2 Απριλίου 2009 και η 8η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου (2000-2006) στις 3 Απριλίου 2009 στη Μύκονο. Το νησί της Μυκόνου επελέγη λόγω της εύκολης προσβασιμότητας του (αεροπορικές, ακτοπλοϊκές συνδέσεις) στα μέλη της επιτροπής που προέρχονται από το Βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη.




.



Κι άλλα βραβεία για την Santo Wines
Με 5 βραβεία επέστρεψε από τον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων,
μεταξύ των οποίων και το μοναδικό Μεγάλο Χρυσό Βραβείο του διαγωνισμού για το Vinsanto 4 Ετών Παλαίωσης που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των κρασιών που αξιολογήθηκαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Santo με ημερομηνία 9.3.209,

Κορυφαίες Διακρίσεις!!
Όταν μοιραζόμαστε την χαρά μας, τότε γίνεται διπλή! … η χαρά και η υπερηφάνεια για τα βραβεία μας πολλαπλασιάζεται λοιπόν, αν αναλογιστούμε ότι η SantoWines δεν είναι απλά ένας οινοποιός, αλλά αποτελεί το «πρόσωπο» των 1200 αμπελουργών της Σαντορίνης που εδώ και τόσα χρόνια με ιδιαίτερο κόπο φροντίζουν τον Σαντορινιό Αμπελώνα…

Στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης, το Vinsanto 4 Ετών Παλαίωσης κατέκτησε το μοναδικό Μεγάλο Χρυσό Βραβείο του διαγωνισμού, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των κρασιών που αξιολογήθηκαν. Επίσης έλαβε και τις ειδικές διακρίσεις ως «Λευκός οίνος ΟΠΑΠ με την υψηλότερη βαθμολογία», «Οίνος με την υψηλότερη βαθμολογία ο οποίος προέρχεται από μικρό νησί της Μεσογείου» και «Οίνος που προέρχεται από βαλκανική χώρα με την υψηλότερη βαθμολογία».

Συνεπείς στην υπόσχεση που δώσαμε το 2007, όταν για πρώτη φορά το Vinsanto 4 ετών παλαίωσης είχε κατακτήσει το Μεγάλο Χρυσό Βραβείο στον ίδιο διαγωνισμό, συνεχίζουμε να προσφέρουμε σε όλους τους οινόφιλους τα οινικά διαμάντια που παλαιώνουν στις κάβες μας.

Μεγάλες διακρίσεις έλαβαν και τα αγαπημένα μας κρασιά:
Vinsanto 2003 Οίνος Λικέρ - Χρυσό μετάλλιο
Vinsanto 2004 Οίνος Φυσικώς Γλυκός - Ασημένιο μετάλλιο
Ασύρτικο 2008 - Ασημένιο Μετάλλιο
Νυχτέρι 2008 - Ασημένιο Μετάλλιο

Το Τμήμα Παραγωγής, Έρευνας και Ανάπτυξης με την πείρα, την γνώση και την επιμονή στην υψηλή ποιότητα, κάθε χρονιά καταφέρνει να αναδείξει στο μέγιστο την αξία και τις δυνατότητες του αμπελώνα της Σαντορίνης.

Για την Santo Wines
Στέλα Κασιώλα Marketing Manager




.





Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα : «αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στον τρόπο πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» διοργάνωσε Η Ε.Λ.Μ.Ε. Επαρχίας Θήρας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με τις διαφαινόμενες αλλαγές στη δομή και λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και στον τρόπο πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Θεωρούμε πως το θέμα είναι αρκετά σημαντικό και επίκαιρο μιας και αυτήν την περίοδο το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς με θέμα την Εκπαίδευση.
Στην εκδήλωση συμμετείχε ως κεντρικός εισηγητής ο πρόεδρος του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης (ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ) της Ο.Λ.Μ.Ε κ. Παύλος Χαραμής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο την Δευτέρα 16 Μαρτίου.



.





Την Δευτέρα 16.3.2009 συνεδρίασε το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας της Οίας με τα εξής θέματα:
έγκριση δαπανών – ψήφιση πιστώσεων 2009
αναμόρφωση προϋπολογισμού 2009
διαγραφή βεβαιωτικού καταλόγου 2008
Έγκριση απολογισμού 2008 Σχολικής Επιτροπής Δημοτικού Σχολείου Οίας
καταβολή ποσού στη ΔΕΗ για ΦΟΠ στον δρόμο Μπαξέδων – Φοινικιάς
Εκμίσθωση παραλίας Μπαξέδων – καθορισμός όρων δημοπρασίας
Έγκριση Κανονισμού Προμηθειών Κ.Ε.Υ.Α. Οίας
Αποδοχή επιχορήγησης ιδρύματος Λούλας και Ευάγγελου Νομικού – Τελεφερίκ
Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με Ν.Α. Κυκλάδων για το έργο αγροτική οδοποιία από τον Μανωλά εως την παναγία την Κοίμηση της Θηρασιάς.
Λύση Συμβολαίου Μίσθωσης με ΚΟΙΝ. Κ.Ε.Ο.
Εκτέλεση απόφασης 54/2008 για την καταβολή επιδόματος στην Ανάργυρη Χάλαρη
Απευθείας ανάθεση μετάφρασης μελέτης Πανεπιστημίου του Σινσινάτι Θηρασιά «χαρακτηριστικά και προοπτικές ανάπτυξης»
Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής ΕΚΠΟΤΑ



Από την Κοινότητα της Οίας και η επόμεη είδηση,

Η Κοινοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Οίας εκφράζει τις εγκάρδιες ευχαριστίες της στην Α.Μ.Κ.Ε. «Διάδραση», εμπνευστές και οργανωτές των προγραμμάτων-εκδηλώσεων-εργαστηρίων, που έλαβαν χώρα στο Σχολείο της Ν. Θηρασίας, από το Σάββατο 28/2/09 έως την Τετάρτη 4/3/09. Πιστεύουμε ότι η επίσκεψη στο νησί μας ενθάρρυνε το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης ομάδας για τα μικρά νησιά, και ευελπιστούμε οτι ταυτόχρονα θα βρει υποστήριξη και από άλλους εμπλεκόμενους φορείς και αρχές.

Το σύνολο των εκδηλώσεων αποτέλεσε μοναδική πολιτιστική ευκαιρία τόσο για τους μαθητές μας, όσο και για όλους τους κατοίκους του νησιού. Η επαφή με πολιτιστικές εκδηλώσεις (θεατρική παράσταση, συναυλία εγχόρδων, προβολή ταινίας), καθώς και τα εργαστήρια (χορού, κοσμήματος, βίντεο, γνωριμίας με τα έγχορδα όργανα) έδωσαν μοναδικά ερεθίσματα επειδή από μόνα τους ήταν σύγχρονα και πρωτοποριακά.

Η πρόβλεψη εκ μέρους της «Διάδρασης» για επίσκεψη των δύο ιατρών (παθολόγου και καρδιολόγου) καταδεικνύει και την ανθρωπιστική διάσταση των συγκεκριμένων εκδηλώσεων.

Πέραν των ευχαριστιών εκ μέρους του επιχείρησής μας, θέλουμε να ευχηθούμε κάθε επιτυχία και έπνευση στη συνέχεια των δραστηριοτήτων της Α.Μ.Κ.Ε. «Διάδραση» και να εκφράσουμε ανοιχτή πρόσκληση για την επόμενη φορά.




.




Εθελοντικό Καθαρισμό της Ακτής του Μονόλιθου διοργανώνει για το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 ο Διεθνής Σύλλογος Γυναικών Σαντορίνης - I.W.O.S

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ,
Ο Διεθνής Σύλλογος Γυναικών Σαντορίνης - I.W.O.S μας ενημερώνει πως και φέτος για 11η συνεχή χρονιά με την ευκαιρία της «Ώρας της Γης», ο Διεθνής Σύλλογος Γυναικών Σαντορίνης σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας οργανώνει τον Εθελοντικό Καθαρισμό της Ακτής “Μονόλιθος” το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009.

Σκοπός αυτής της συμβολικής πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος που αποτελεί πηγή ζωής όχι μόνο για το νησί μας αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. Το συντονισμό του Καθαρισμού θα αναλάβουν τα μέλη του Συλλόγου μας και η μεταφορά των εθελοντών προς και από τον Μονόλιθο θα γίνει δωρεάν από τα ΚΤΕΛ Σαντορίνης. Ο Καθαρισμός θα ξεκινήσει στις 10.00 και θα λήξει στις 12.00

Με την άφιξή τους στην Ακτή, οι συμμετέχοντες:

· θα λάβουν σαφείς οδηγίες για την ασφαλή διεξαγωγή του Καθαρισμού
· θα ενημερωθούν για τους κινδύνους που διατρέχει το θαλάσσιο περιβάλλον και τις επιπτώσεις της θαλάσσιας ρύπανσης
· θα λάβουν ειδικά Δελτία Καταγραφής Απορριμμάτων τα οποία αφού συμπληρωθούν θα αποσταλούν στην Περιβαλλοντική Οργάνωση Ocean Conservancy συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη μελέτη των απορριμμάτων και την ανάπτυξη λύσεων σε αυτό το τόσο επίκαιρο πρόβλημα
· θα εφοδιαστούν με γάντια και σακούλες
· μπουκάλια νερού και κουτί Α’ Βοηθειών θα είναι διαθέσιμα καθ’ όλη τη διάρκεια του Καθαρισμού.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τα μέλη της Ενώσεως σας που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και την ακριβή ώρα και τα σημεία αναχώρησης των λεωφορείων μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Χριστίνα Καλούδη στα τηλέφωνα: 22860-82039 & 6974321784 στα fax : 22860-23176 ή στο e-mail: christkaloudi@yahoo.gr

Επίσης, για όσους ενδιαφέρονται, την Κυριακή 29 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν επιμέρους Καθαρισμοί Ακτών σε Ακρωτήρι (κάτω από την Προϊστορική Πόλη), Καρτεράδο (Ταβέρνα Πάνος), Καμάρι (Avis) και Περίβολο (Yaya), στα σημεία αυτά θα βρίσκονται μέλη του Συλλόγου μας.

Ευχή μας είναι αυτού του είδους οι μικρές περιβαλλοντικές δραστηριότητες να αποτελέσουν κίνητρο για μικρούς και μεγάλους που θα συμβάλλει στην καλλιέργεια ακόμα μεγαλύτερης περιβαλλοντικής συνείδησης.

Με τιμή,

η Πρόεδρος του Διεθνούς Συλλόγου Γυναικών Σαντορίνης, Άννυ Ξαγοράρη
η Υπεύθυνη του Περιβαλλοντικού Τμήματος, Χριστίνα Καλούδη





.




Αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια
(κι απ’ ότι φαίνεται κρατάει ,επίσης, και το κομματικό φρόνιμα των δυό πλευρών ακμαίο…)

Σε υψηλότατους τόνους κινήθηκε και η τελευταία ανακοίνωση - απάντηση του Γ.Γ. της Περιφέρειας κ. Κόκκινου σε δηλώσεις – σχόλια του βουλευτή Κυκλάδων του Πασοκ κ. Ρήγα σχετικά με την δραστηριότητα της Περιφέρειας.
Αξίζει πάντως να δούμε την έγγραφη αυτή απάντηση, τόσο για το ύφος της, πρωτοφανές σε οξύτητα, τουλάχιστο για πολιτικά δεδομένα της Περιφέρειάς μας,
και παράλληλα, για να δούμε και τα στοιχεία που παρουσιάζει η Περιφέρεια.
Πολύ πιθανό, σύντομα, να χρειαστεί να τα επικαλεστούμε…..


Η απάντηση.

Απάντηση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑ) κ. Χαράλαμπου Κόκκινου στο δελτίο τύπου του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νομού Κυκλάδων κ. Παναγιώτη Ρήγα που αφορά την κριτική του στο έργο της ΠΝΑ.


Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων κ. Ρήγας, για επικοινωνιακούς λόγους και προκειμένου να πληροφορήσει μονόπλευρα για τα ζητήματα που θίχτηκαν και αφορούσαν την ενημέρωση που πραγματοποίησε στα μέλη της μόνιμης επιτροπής Περιφερειών της Βουλής ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑ) κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, εξέδωσε δελτίο τύπου που αναφέρεται στις θέσεις του και στην κριτική του χωρίς βέβαια να περιλαμβάνονται οι τεκμηριωμένες απαντήσεις του Γενικού Γραμματέα της ΠΝΑ.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας και επειδή στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν κάνει την αυτοκριτική τους και έχουν ή θέλουν να έχουν ασθενή μνήμη απαντούμε σε όσα έθιξε και δεν έθιξε (!!!) ο κ. Ρήγας στην ανακοίνωση του.

1. Το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Νοτίου Αιγαίου ξεκίνησε το 2000 όμως η έγκριση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε 16 μήνες αργότερα!!! (τον Απρίλιο του 2001).
2. Τον Μάρτιο του 2004 υπήρξε απορρόφηση πόρων μόνο 12, 5%, ήταν ενταγμένα μόνο 200 έργα, τα μισά νησιά μας δεν είχαν ενταγμένα έργα του ΠΕΠ και είχε συμβασιοποιηθεί μόλις το 30%.
3. Η απώλεια πόρων μέσω του κανόνα ν+2 ήταν πολύ πιθανή!
4. Εμπνέοντος την συλλογική προσπάθεια και την συλλογική ευθύνη με κατάθεση ψυχής και συνεχή αγώνα παραδίδουμε σήμερα στους νησιώτες μας «με το κλειδί στο χέρι», 700 περίπου έργα και δράσεις που βελτιώνουν τη ζωή των μόνιμων κατοίκων και στέλνουν την ανάπτυξη παντού απορροφώντας και επενδύοντας το 100% των πόρων του ΠΕΠ.
5. Τα παραπάνω έργα και δράσεις, σε συνδυασμό με αυτά που υλοποιούνται μέσω του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ και των άλλων εθνικών και συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, η στήριξη της απασχόλησης, της επιχειρηματικότητας και της δια βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης μας βοηθούν να πετύχουμε τους στόχους μας:
- να φτάσει η ανάπτυξη σε όλα τα νησιά μας
- να περιοριστούν οι ενδοπεριφερειακές διαφορές
- να γίνει άρση της «απομόνωσης»
- να ευημερήσουν οι πολίτες

Το υψηλό ΑΕΠ της Περιφέρειας (το οποίο ναι μεν οφείλεται στα πέντε μεγαλύτερα νησιά αλλά κατοικεί σε αυτά το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού της ΠΝΑ), οι διακρίσεις της περιφέρειας μας και ο χαμηλός δείκτης ανεργίας στην περιοχή μας (σε μια εποχή παγκόσμιας οικονομικής κρίσης) αποδεικνύουν περίτρανα ότι προχωράμε σταθερά μπροστά.


Στο πρόγραμμα με τα μικρά νησιά δεν χάθηκαν πόροι.
Μέσω του μέτρου 5.7 αξιοποιήσαμε πάνω από 50 εκ. ευρώ και στο ΕΣΠΑ δεσμεύουμε 70 εκ. ευρώ (20 εκ. παραπάνω σε σχέση με το Γ’ ΚΠΣ) για να στηρίξουμε την ενδοπεριφερειακή σύγκλιση. Η ωρίμανση των έργων της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. (που ξεκίνησαν το 2006 και ήταν πολύ δύσκολο να υλοποιηθούν σε δύο μόλις χρόνια) θα βοηθήσουν τους φορείς υλοποίησης των έργων.

Στον προγραμματισμό του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου που ξεκίνησε πριν το 2000, δεν προβλεπόταν ουσιαστικές παρεμβάσεις, πλην του αεροδρομίου της Μήλου το οποίο ναυάγησε με δικαστική απόφαση στα πρώτα χρόνια του προγράμματος επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ.

Τα σπουδαία λιμενικά έργα που έγιναν: στην Ανάφη, στον Αθηνιό της Σαντορίνης, στην Νάουσα της Πάρου, στο Καλαντό στη Νάξο, στην Ερμούπολη και στην Ποσειδωνία της Σύρου, στη Μύκονο, στην Κύθνο, στη Σίφνο και στα άλλα νησιά των Κυκλάδων αποτελούν απάντηση στην προσπάθεια μηδενισμού που επιχειρεί ο βουλευτής αντιπολίτευσης.
Όσον αφορά το λιμάνι της Νάξου θυμίζουμε ότι αυτό σταμάτησε με απόφαση του ΣτΕ και έχει χρηματοδοτηθεί (μέσω του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ) ο Δήμος της Νάξου για επικαιροποίηση της μελέτης.

Με πλήρη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, με στοχευμένη πολιτική, απευθυνόμενοι σε «ώριμες» και «αναδυόμενες» τουριστικά αγορές, αξιοποιώντας σύγχρονα μέσα και τεχνολογίες, δίνοντας εντυπωσιακά παρόν παντού στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για πρώτη φορά από το 2004 προχωρήσαμε στην ενιαία τουριστική προβολή των νησιών μας βοηθώντας ιδιαίτερα τα μικρά νησιά.
Όλοι γνωρίζουν ότι επί κυβερνήσεως Καραμανλή ο τουρισμός σταμάτησε να βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο.

Η επιτυχημένη πορεία μας στο Γ΄ΚΠΣ αποτελεί εγγύηση για την επιτυχημένη πορεία του ΕΣΠΑ, το οποίο ξεκίνησε με την περιφέρεια μας να έχει στη διάθεση της σημαντική χρηματοδότηση (περίπου 1,2 δις ευρώ)

Τέλος, όσον αφορά την «πιστοποίηση διαχειριστικής επάρκειας» που επικαλείται στην κριτική του ο κ. βουλευτής ας ρωτήσει καλύτερα τους ίδιους τους φορείς της περιοχής μας (νομαρχία Κυκλάδων, δήμος κλπ) γιατί δεν πιστοποιούνται.
Όπως πιστοποιήσαμε τον δήμο Ερμούπολης, τον δήμο Νάξου, την Νομαρχία Δωδεκανήσου και άλλους φορείς της Δωδεκανήσου, έτσι θέλουμε να βοηθήσουμε ΟΛΟΥΣ τους φορείς υλοποίησης των έργων προκειμένου να πιστοποιηθούν. Για αυτό τον λόγο επί ένα και πλέον χρόνο έχουμε ανοιχτή την πρόσκληση για πιστοποίηση διαχειριστικής επάρκειας.

Κύριε βουλευτά,
έχουμε μάθει να βλέπουμε και να ακούμε, να συνομιλούμε καθημερινά με την κοινωνία, να απαντάμε σε κάθε καλόπιστη και κακόπιστη κριτική αλλά και σε κάθε κριτική επικοινωνιακής και μόνο τακτικής.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ.



.



Ερώτηση στους Υπουργούς Οικονομίας και Εσωτερικών με θέμα την «άρση των μισθολογικών διακρίσεων σε βάρος των υπαλλήλων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων» συνυπογράφει ο βουλευτής κ. Ρήγας.

Σύμφωνα με την ερώτηση,

Το καθεστώς των μισθολογικών διακρίσεων σε βάρος των εργαζομένων στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας συνεχίζεται.

Στον πρόσφατα ψηφισθέντα από τη Βουλή νόμο 3731/23-01-2008, περιελήφθη διάταξη που προβλέπει την χορήγηση ειδικής μηνιαίας παροχής προς τους υπαλλήλους της Περιφέρειας και μόνο, με σκοπό την άρση των μισθολογικών ανισοτήτων εις βάρος τους.

Επίσης με την ΚΥΑ 2/50025/0022, ΦΕΚ 1489 Β / 06-10-2006 προβλέπεται η χορήγηση κατ αποκοπή εξόδων κίνησης στους υπαλλήλους των πρωτοβάθμιων Οργανισμών Αυτοδιοίκησης.

Εντυπωσιακό όσο και απαράδεκτο είναι το γεγονός ότι οι διαφοροποιημένες αμοιβές ισχύουν τόσο μεταξύ των υπαλλήλων που εργάζονται σε διαφορετικές αλλά ενίοτε και σε ίδιες υπηρεσίες της Ν. Α ., όσο και μεταξύ αυτών και των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στις αποκεντρωμένες κρατικές υπηρεσίες ( Περιφέρειες, αποκεντρωμένες Κρατικές Διευθύνσεις, Υπουργείο Αιγαίου κλπ. ).

Έτσι, υπηρετούν σήμερα στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις υπάλληλοι με τα ίδια τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και αμείβονται με τουλάχιστον πέντε διαφορετικούς τρόπους.

Επιπρόσθετα, τα επιδόματα από τους ειδικούς λογαριασμούς των Υπουργείων λαμβάνονται μόνο από τους υπαλλήλους των εν λόγω Υπουργείων που υπηρετούν με διαπιστωτικές πράξεις σε υπηρεσίες της Ν. Α και όχι από τους νεοπροσληφθέντες ή τους μεταταγμένους.

Επειδή θεωρούμε απαράδεκτη την διατήρηση του καθεστώτος των διακρίσεων και των ανισοτήτων στις μισθολογικές αμοιβές των υπαλλήλων της Ν. Α. σε σχέση με τους συναδέλφους τους που εργάζονται σε αντίστοιχες υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα,

Ερωτάστε:
Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα στην άρση των μισθολογικών διακρίσεων σε βάρος των υπαλλήλων που υπηρετούν σε υπηρεσίες των Ν. Α. της χώρας με τη χορήγηση ειδικής μηνιαίας παροχής ύψους 450 έως 550 ευρώ με την διευκρίνιση ότι τα τυχόν καταβαλλόμενα από ειδικούς λογαριασμούς επιδόματα θα συμψηφίζονται με την παραπάνω παροχή και θα καταβάλλεται στους δικαιούχους υπαλλήλους των Ν. Α. η τυχόν προκύπτουσα διαφορά;



Επίσης,
Την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει το τέλος παρεπιδημούντων από 2% σε 0,5% -υπενθυμίζουμε ότι τα χρήματα αυτά εισπράτονται από τους Δήμους- εξέφρασε ο κ. Ρήγας σε τοποθέτησή του στην Βουλή με το επιχείρημα πως πλήτονται σοβαρά τα οικονομικά των Δήμων.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου,

Η κυβέρνηση κάνει τον χουβαρντά με τα χρήματα της Αυτοδιοίκησης


Έντονα καταγγελτικός σε βάρος της κυβέρνησης ήταν στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτης Ρήγας κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου που προβλέπει την μείωση κατά 75% του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο βουλευτής χαρακτήρισε ανεύθυνα και αποσπασματικά τα μέτρα της κυβέρνησης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και την κατηγόρησε ότι προωθεί τον κοινωνικό «κανιβαλισμό» στρέφοντας την μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.

«Κάνετε μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα» είπε ο κ. Ρήγας απευθυνόμενος στον παριστάμενο υφυπουργό και συνέχισε «το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι υπέρ της ενίσχυσης των τουριστικών και λοιπών επιχειρήσεων και συμφωνεί με την κατάργηση του 2% υπό μία όμως αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση: Η κυβέρνηση να νομοθετήσει ταυτόχρονα με την κατάργηση του 2% άλλο συγκεκριμένο δυναμικό πόρο που θα διασφαλίζει υπέρ των Δήμων και των Κοινοτήτων την πλήρη κάλυψη της απώλειας που θα έχουν οι ΟΤΑ από την κατάργηση του τέλους του 2%.

Οι Κυκλάδες χάνουν πάνω από 10 εκ. ευρώ» τόνισε ο κ. Ρήγας . «Όλοι οι Δήμοι και οι Κοινότητες του Νομού έχουν καταρτίσει τον προϋπολογισμό τους και έχουν σχεδιάσει την δράση τους περιλαμβάνοντας στο σκέλος των εσόδων τις εισπράξεις από το τέλος του 2%. Με την κατάργηση αυτού του τέλους αρκετοί Δήμοι και Κοινότητες καταρρέουν οικονομικά αφού χάνουν μέχρι και το 70% των εσόδων τους».

«Τίποτα δεν έχει προβλεφθεί για την κάλυψη αυτής της απώλειας» συνέχισε ο κ. Ρήγας. «Με την ανεύθυνη στάση της η κυβέρνηση δεν εξοντώνει μόνο τους τουριστικούς Δήμους και Κοινότητες, στην ουσία πλήττει τον τουρισμό και την προσπάθεια για ποιοτικότερες τουριστικές υπηρεσίες στα νησιά μας. Οι αρνητικές συνέπειες από την ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης αφορούν στην κυριολεξία το κοινωνικό σύνολο, τους πολίτες, τη νησιώτικη οικονομία, τον τουρισμό μας» τόνισε ο κ. Ρήγας.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Ρήγας χαρακτήρισε υποκριτική την στάση της κυβέρνησης η οποία ενώ έχει επιβαρύνει με την πολιτική της το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων (π.χ. τιμολόγια ΔΕΚΟ ) επιχειρεί σήμερα να τις στηρίξει με μέτρα που εξοντώνουν οικονομικά την Αυτοδιοίκηση.

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Ρήγας επεσήμανε την στάση των νησιωτών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι μονίμως είναι απόντες και κρύβονται στα δύσκολα.

«Την νησιωτικότητα την επικαλούνται στα λόγια, στην πράξη όμως φυγομαχούν και σφυρίζουν αδιάφορα» τόνισε ο κ. Ρήγας.









Τις εκλογές της έκανε την Τετάρτη 18 Μαρτίου η ΕΝΩΣΗ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΘΗΡΑΣ

Σύμφωνα με το ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΘΗΡΑΣ,

Στις 18/03/09 έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη του καινούριου
Συμβουλίου της Ένωσης Ζωοφίλων Θήρας.
Ψήφισαν 30 μέλη από σύνολο 58 εγγεγραμμένων εχόντων δικαίωμα
Ψήφου.
Έγκυρα 30 ψηφοδέλτια.
Μετά την καταμέτρηση των ψήφων και τη σύμφωνη γνώμη των
Εκλεγμένων, το καινούριο διοικητικό συμβούλιο του
Συλλόγου έχει ως εξής

Πρόεδρος= Καλούδη Χριστίνα
Αντιπρόεδρος= Οικονόμου Ελένη
Γραμματέας= Anderson Majda
Ταμίας= Αγγελοπούλου Zahnler Barbara

Μέλη= Παπανικολάου Αννα
Kussmaul Helga
Κωσταντοπούλου Ευαγγελία

Εποπτικό Συμβούλιο

Μαρινάκη Ελένη
Μασσαλή Ευαγγελία
Woolman Sarah

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
VINCENT LAGAUCHE




.




Μια πολύ σημαντική ανακοίνωση με θέμα την
ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΟΚΤΩ ΝΗΣΙΩΝ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
λάβαμε από τον βουλευτή κ. Βρούτση.
Η ανακοίνωση μας ενημερώνει για την πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου στην Αθήνα, μεταξύ του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάσιου Παπαληγούρα και Βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση καθώς και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Κυκλάδων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Λύνεται οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης των νησιών Αμοργού, Δονούσας, Κουφονησίων, Ηρακλειάς, Θηρασιάς, Φολεγάνδρου, Κιμώλου και Σικίνου με την εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης, στο πλαίσιο προγράμματος υδροδότησης που ξεκινά το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το έργο κατασκευής των μονάδων αφαλάτωσης στα δεκαέξι νησιά του Αιγαίου από τα οποία οκτώ αφορούν τις Κυκλάδες , συζητήθηκε αναλυτικά στη χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Αναστάσιου Παπαληγούρα με τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Βρούτσης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την θετική αυτή εξέλιξη, τόνισε: «Η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή με αποτελεσματικότητα, διαφάνεια και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα βάζει οριστικό τέλος στο μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν τα άνυδρα νησιά του Αιγαίου και των Κυκλάδων με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης το καλοκαίρι του 2010. Με τις νέες σύγχρονες μονάδες αφαλάτωσης θα εξασφαλισθεί επαρκής ποσότητα νερού για τις ανάγκες των οκτώ νησιών, ενώ η ποιότητά του θα είναι των υψηλότερων προδιαγραφών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα εξοικονομούνται πόροι υπέρ του δημοσίου και ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ κράτους και αυτοδιοίκησης. Το εγχείρημα αυτό είναι μοναδικό στα ελληνικά δεδομένα και αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του Υπουργείου προς τη νησιωτική Ελλάδα».

Ακολούθησε σύσκεψη, υπό την προεδρεία του Υπουργού, στην οποία παρέστησαν επίσης ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστος Κουρούσης και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ τα νησιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπροσώπησαν οι Δήμαρχοι Αμοργού κ. κ Φωστιέρης και οι Κοινοτάρχες Θηρασιάς κ. Χάλαρης, Κιμώλου κ. Μαγκανιώτης και Σικίνου κ. Συρίγος και ο εκπρόσωπος της κοινότητας Κουφονησίων κ. Λουδάρος .

Το έργο, για το οποίο, από μέρους του Υπουργείου, έχει γίνει ήδη η σχετική προεργασία και έρευνα αγοράς, θα κατασκευαστεί μετά από διεθνή ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό, με αυτοχρηματοδότηση από τον ανάδοχο ή τους αναδόχους, σε κατάλληλα οικόπεδα την χρήση των οποίων θα παραχωρήσουν οι τοπικοί Δήμοι. Το ΥΕΝΑΝΠ αναλαμβάνει την υποχρέωση να αγοράζει εγγυημένη ποσότητα πόσιμου νερού για 10 χρόνια και μάλιστα σε τιμή που θα είναι μικρότερη από το ένα τρίτο της σημερινής τιμής αγοράς του μεταφερόμενου νερού. Μετά την πάροδο της 10ετίας η Μονάδα αφαλάτωσης θα περιέρχεται στον τοπικό Δήμο ή Κοινότητα.

Ο Υπουργός κάλεσε τους εκπροσώπους των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να καταθέσουν τις βελτιωτικές τους παρατηρήσεις και προτάσεις και τάχιστα να εξασφαλίσουν την έγκριση των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων.



.




Ανακοίνωση σχετικά με την Ολοκλήρωση των Τελικών Αγώνων Βόλεϊ μας έστειλε η ΔΕΠΟΤΑΘ.

Σύμφωνα με αυτήν,

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, 15 Μαρτίου οι τελικοί αγώνες των Πρωταθλημάτων Βόλεϊ, Αντρών και Γυναικών που διοργάνωσε η Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Θ. Ήταν η πρώτη διοργάνωση Τοπικού Πρωταθλήματος στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας και αξίζει να σημειωθεί πως ήταν αρκετοί οι θεατές που παρακολούθησαν τους αγώνες και στήριξαν τις προσπάθειες των συμμετεχόντων και στα δύο Πρωταθλήματα.

Πρωτάθλημα Αντρών

Η Λάβα Εμπορείου επικράτησε στο μικρό τελικό με 2-0 σετ, ενώ στο μεγάλο τελικό και έπειτα από ένα συναρπαστικό αγώνα, οι Εκπαιδευτικοί επικράτησαν των Ανωνύμων με 3-2 σετ. Η τελική κατάταξη των τριών πρώτων ομάδων διαμορφώθηκε ως εξής :

Εκπαιδευτικοί
Ανώνυμοι
Λάβα Εμπορείου


Πρωτάθλημα Γυναικών

Το Γυμνάσιο επικράτησε στο μικρό τελικό με 2-0 σετ, ενώ στο μεγάλο τελικό το Λύκειο Φηρών επέβαλε το παιχνίδι του, επικρατώντας με 3-0 σετ επί της αξιόμαχης ομάδας του Ήφαιστου. Η τελική κατάταξη των τριών πρώτων ομάδων διαμορφώθηκε ως εξής :

Λύκειο Φηρών
Ήφαιστος
Γυμνάσιο Φηρών


Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, ακολούθησε η απονομή μεταλλίων στις τρεις πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας και των κυπέλλων στις Πρωταθλήτριες ομάδες.

Με εκτίμηση, ο Πρόεδρος Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Θ. Δαρζέντας Χαράλαμπος




.




Διακρίσεις για τα παιδιά των Κυκλάδων

Με Δελτίο Τύπου της, η Οργανωτική Επιτροπή των 14ων Περιφερειακών Μαθητικών Καλλιτεχνικών Αγώνων μας ενημέρωσε για τις διακρίσεις μαθητών των Κυκλάδων που συμμετείχαν σε αυτούς.

Στο -αναλυτικότατο- Δελτίο Τύπου που μας έστειλε η Οργανωτική Επιτροπή αναφέρεται στον πολύ πετυχημένο θεσμό που μετρά ήδη 14 χρόνια καθώς και στους μαθητές που διακρίθηκαν.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου,






Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 14/3/09 οι Περιφερειακοί Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες Θεάτρου, Μουσικής και Χορού που αποτελούν την Α’ Φάση των Πανελληνίων Αγώνων που οργανώνονται για 15η συνεχή χρονιά για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητος, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, την ΟΛΜΕ και την ΟΙΕΛΕ.


Οι Περιφερειακοί Αγώνες στο Νομό Κυκλάδων διεξήχθησαν επιτυχώς από τις 09 έως και τις 14 Μαρτίου 2009.

46 Αποστολές από τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα ΕΠΑ.Λ 13 νησιών του νομού μας και συνολικά περίπου 750 μαθητές και μαθήτριες συναντήθηκαν στη Σύρο πάνω στη σκηνή του ιστορικού θεάτρου «Απόλλων» και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στα εξής:

Ελληνικό Τραγούδι (Έντεχνο, σύνολα).
Ελληνικό Τραγούδι (Ρεμπέτικο – Σμυρναϊκό, σύνολα).
Ευρωπαϊκή Μουσική (Κινηματογράφος).
Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς.
Σύγχρονο Χορό.
Σύγχρονο Θέατρο.


Το μεγαλύτερο στοίχημα των Μαθητικών Καλλιτεχνικών Αγώνων είναι να δημιουργηθεί η ατμόσφαιρα μέσα στην οποία μπορεί να αναδειχθεί η αξία της καλλιτεχνικής έκφρασης, της συμμετοχής, της ευγενούς άμιλλας. Όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν παρακολούθησαν και επιδοκίμασαν παραστάσεις άλλων σχολείων δείχνοντας με το χειροκρότημά τους ότι οι Αγώνες πάνω από όλα είναι μια μεγάλη γιορτή χωρίς ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Οι κριτικές επιτροπές, που απαρτίζονταν από διακεκριμένους εκπαιδευτικούς κι ερευνητές από το χώρο του Θεάτρου, της Μουσικής, του Χορού και της Ζωγραφικής, επιβράβευσαν τη συμμετοχή όλων των μαθητικών συνόλων, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να συνεχίσουν τη μελέτη και αξιοποίηση της τοπικής μας παράδοσης, ενώ δεν παρέλειψαν να συγχαρούν τον κ. Γεώργιο Γκάνιο, Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, τον κ. Μιχαήλ Φακορέλλη, Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων, την κα. Ειρήνη Αλτουβά και τον κ. Λάζαρο Τσιομπάνη, Υπευθύνους Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων Δ.Δ.Ε. Κυκλάδων για την αρτιότητα και την επιτυχία της διοργάνωσης.

Η Ζωγραφική εφέτος λόγω καθυστέρησης προκήρυξης των Αγώνων από το ΥΠΕΠΘ, έγινε στα σχολεία παράλληλα με τις εκδηλώσεις των άλλων Αγωνισμάτων στη Σύρο, έτσι τα έργα των μαθητών που απέσπασαν βραβεία καθώς και μια επιλογή των σημαντικότερων, θα εκτίθενται από σήμερα Τετάρτη 18-03-09 στην Αίθουσα Εμ. Ροΐδη του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης μέχρι και το Σάββατο το πρωί (11:00-13:00 & 18:00-20:30) όπου θα βρίσκονται τα απογεύματα τα μέλη της κριτικής επιτροπής ζωγραφικής να συζητούν με τα παιδιά. Στη συνέχεια τα βραβευμένα έργα θα σταλούν στην Αθήνα για να εκτεθούν στα πλαίσια της Μαθητικής Εβδομάδας Καλλιτεχνικής Έκφρασης που εφέτος θα γίνει 01-04 Απριλίου 2009

Στους Αγώνες Ζωγραφικής με θέμα: «Η παιδεία αλλάζει τον κόσμο» στην κατηγορία των Λυκείων, ΕΠΑ.Λ – Τ.Ε.Ε. το Α’ Βραβείο απέσπασε η μαθήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Σύρου, Ευαγγελία Κρεατσούλα. Το Β’ Βραβείο απονεμήθηκε στη μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Σύρου Αγνή Ρούσσου. Το Γ’ Βραβείο απονεμήθηκε στο μαθητή του Γενικού Λυκείου Νάξου, Αριστοτέλη Καλτσή. Ειδική διάκριση απέσπασε ο μαθήτης του 1ου ΕΠΑΛ Σύρου, Πάρης Ζαχαρίου. Έπαινος απονεμήθηκε στην μαθήτρια των Λυκειακών Τάξεων του Βαλετείου Γυμνασίου Ίου, Ελευθερία Σιγάλα.

Στην κατηγορία Γυμνασίων το Α’ Βραβείο απέσπασε ο μαθητής του 1ου Γυμνασίου Νάξου Φίλιππος Πρωτονοτάριος. Το Β’ Βραβείο απέσπασε η μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Σύρου, Χριστίνα Καραγιάννη . Το Γ’ Βραβείο αποδόθηκε στον μαθητή του 1ου Γυμνασίου Σύρου, Παναγιώτη Ιωάννου. Ειδική Διάκριση δόθηκε στην μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου Σύρου, Κατερίνα Γαλαίου. Έπαινος απονεμήθηκε στο μαθητή του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Σύρου, Νίκο Μπάιλα.


Στο Σύγχρονο Θέατρο το Α’ Βραβείο απέσπασε το Γενικό Λύκειο Τήνου, για το «Σμιλεύοντας το Χρόνο» του Ν. Φώσκολου, πρωτότυπο έργο γραμμένο για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου μας γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά. Ήταν μια παράσταση άρτια, με αισθητική, με τους μαθητές που πήραν μέρος να έχουν βιώσει και καταλάβει απόλυτα το κείμενο, με αποτέλεσμα να το αποδώσουν πάρα πολύ καλά και με άριστη εκφορά λόγου..

Το Β’ Βραβείο απέσπασε το Γενικό Λύκειο Θήρας, για το έργο «Είναι όλα τους παιδιά μας» γραμμένο από τα ίδια τα παιδιά της θεατρικής ομάδας του σχολείου. Ήταν μια παράσταση που πάνω απ’όλα αποδεικνύει ότι τα νέα παιδιά έχουν ενδιαφέροντα, θέλουν να εκφραστούν. Αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους στο να συνθέσουν μια παράσταση μοντέρνα, ζωντανή με σύγχρονους προβληματισμούς .

Το Γ’ Βραβείο απονεμήθηκε στο Γ/σιο με Τ.Λ. Ίου και στο ΕΠΑΛ Ίου, για το έργο «Η κοιμωμένη ξύπνησε» της Ξένιας Καλογεροπούλου. Μια παράσταση με ωραίες σκηνικές λύσεις, καλόγουστα και φροντισμένα κοστούμια. Τα παιδιά μπόρεσαν να υποστηρίξουν το έργο τους πάρα πολύ καλά. Ειδική διάκριση απέσπασε το Γυμνάσιο Τήνου για το έργο «Της Κακομοίρας» των Χρήσου & Γιώργου Γιαννακόπουλου. Πολύ καλή προσπάθεια των παιδιών να αποδώσουν ένα τόσο γνωστό έργο σαν κι αυτό. Πολύ γέλιο, αρκετή ζωντάνια, καλές αλλαγές σκηνικού, σωστή απόδοση αυτών των ρόλων για παιδιά της ηλικίας τους. . Έπαινος δεν απονεμήθηκε σε κανένα σχολείο ειδικά, καθώς η Κριτική Επιτροπή θεώρησε ότι έπαινος αξίζει στους μαθητές όλων των άλλων σχολείων που συμμετείχαν σαν ηθική ανταμοιβή.

Εδώ θα πρέπει να αναφερθούμε στις 2 Παραστάσεις Καραγκιόζη που δόθηκαν από το 1Ο Γενικό Λύκειο Σύρου « Ο Καραγκιόζης Δικτάτορας» και από το 2Ο Γ/σιο Σύρου « Ο Καραγκιόζης Πουαρώ» της μαθήτριας του σχολείου Χριστίνας Χαλαβαζή. Ενώ στην αρχή είχε προκηρυχθεί από το ΥΠΕΠΘ η νέα κατηγορία του Θεάτρου Σκιών και τα παιδιά δήλωσαν συμμετοχή στο διαγωνιστικό μέρος, στη συνέχεια αυτή η κατηγορία ακυρώθηκε με αποτέλεσμα τα παιδιά να παρουσιάσουν τη δουλειά τους εκτός συναγωνισμού. Οι Υπεύθυνοι Πολιτιστικών Θεμάτων του νομού θα ήθελαν να συγχαρούν ιδιαίτερα τα παιδιά αυτών των 2 σχολείων της Σύρου και να τα επιβραβεύσουν με Ειδική Διάκριση για την πρωτοτυπία των έργων τους.


Στους Αγώνες Ελληνικής Μουσικής και στην κατηγορία Σύνολα Ρεμπέτικου – Σμυρναϊκού απονεμήθηκε το Α’ Βραβείο στους μαθητές του Γενικού Λυκείου & του ΕΠΑΛ Μυκόνου για το αισθητικό αποτέλεσμα ποιότητας που τονίστηκε αφενός με τις σωστές φωνές στο τραγούδι και αφετέρου με τα σωστά οργανικά ηχοχρώματα . Έπαινος στους μαθητές Γυμνασίου Μυκόνου .

Στην κατηγορία Σύνολα Έντεχνου Ελληνικού Τραγουδιού το Α΄ Βραβείο απονεμήθηκε στους μαθητές του Γυμνασίου Θήρας γιατί μέσα στην απλότητα φάνηκε η τέλεια συνεργασία της ομάδας.
Η ομάδα θα συμμετάσχει στη Μαθητική Εβδομάδα Καλλιτεχνικής Έκφρασης στην Αθήνα.
Το Β’ Βραβείο απέσπασαν οι μαθητές του Γυμνασίου & Γενικού Λυκείου Μυκόνου για το πλούσιο οργανικό και φωνητικό σύνολο. Το Γ’ Βραβείο απονεμήθηκε στους μαθητές του Γ/σιου με Τ.Λ. Ίου για το συνολικό τους απότέλεσμα και Έπαινος δόθηκε στους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου & του ΕΠΑΛ Σύρου.

Στην Ευρωπαϊκή Μουσική και συγκεκριμένα στην κατηγορία Ελληνικός και Ξένος Κινηματογράφος απονεμήθηκε το Β΄ Βραβείο στους μαθητές Γενικού Λυκείου Νάουσας Πάρου για την πολύ καλή απόδοση των κομματιών που επέλεξαν. Τέθηκαν εκτός συναγωνισμού τα σχολεία : ΓΕΛ Μυκόνου και 1Ο ΓΕΛ Σύρου, διότι στο ρεπερτόριό τους υπήρχαν τραγούδια που δεν ήταν σύμφωνα με τις οδηγίες των Αγώνων Μουσικής.

Στους Αγώνες Παραδοσιακών Ελληνικών Χορών στην κατηγορία των Γυμνασίων, το Α’ Βραβείο απέσπασε το Γυμνάσιο Ίου. Το Γυμνάσιο Σκαδού Νάξου απέσπασε το Β’ Βραβείο ενώ το Γ’ Βραβείο απονεμήθηκε στο 1ο και 3ο Γυμνάσιο Σύρου. Ειδική Διάκριση αποδόθηκε στο Γ/σιο Μυκόνου και Έπαινος στο Γυμνάσιο Βίβλου Νάξου.

Στην κατηγορία των Λυκείων, το Α’ Βραβείο απέσπασε το ΕΠΑΛ Νάξου. Το Β’ Βραβείο απέσπασε το Γενικό Λύκειο Πάρου. Το Γ’ Βραβείο απονεμήθηκε στα σχολεία Τάξεις Λυκείου του Γυμνασίου Ίου και στο ΕΠΑ.Λ Ίου. Ειδική Διάκριση αποδόθηκε στο Γενικό Λύκειο Μυκόνου Έπαινος απονεμήθηκε στο Γ/σιο Τ.Λ. Κέας & στο ΕΠΑΛ Κέας..

Στους Αγώνες Σύγχρονου Χορού, στην κατηγορία Γυμνασίων απονεμήθηκε το Β΄ Βραβείο στο 2Ο Γυμνάσιο Σύρου και το Γ΄ Βραβείο στο Γυμνάσιο Νάουσας Πάρου. Στην κατηγορία Λυκείων το Β΄ Βραβείο απέσπασε το Γ/σιο με Τ.Λ. Αντιπάρου. Το Γ΄ Βραβείο αποδόθηκε στο ΓΕΛ Νάξου ενώ Ειδική Διάκριση απέσπασε το ΓΕΛ Μυκόνου.

Τα Σύνολα που απέσπασαν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των Παραδοσιακών Χορών θα συμμετάσχουν στην Μαθητική Εβδομάδα Καλλιτεχνικής Έκφρασης στην Αθήνα.


Η απονομή των Βραβείων Μουσικής και Παραδοσιακού Χορού έγινε σε δεξίωση που παρατέθηκε στο Ξενοδοχείο «Ερμής» το βράδυ της Τρίτης 09 Μαρτίου 2009.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γεώργιος Γκάνιος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Μιχαήλ Φακορέλλης , τους οποίους η Οργανωτική Επιτροπή ευχαρίστησε θερμά για την βοήθεια και την εμπιστοσύνη που τους έδειξαν. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου παρόντες ήταν ο Αντινομάρχης κ. Παπαμανώλης , ο Αντιδήμαρχος κ. Κεράνης Γιάννης καθώς και Σχολικοί Σύμβουλοι Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης,, Διευθυντές Σχολείων της Σύρου και πολλοί εκπαιδευτικοί.


Οι Περιφερειακοί Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες Θεάτρου, Ζωγραφικής, Μουσικής και Χορού είναι μια εξαιρετική περίσταση για την προβολή της μεγάλης πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών των Κυκλάδων. Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υποστηρίζει πάντοτε με ζήλο κάθε προσπάθεια η οποία ενισχύει την καλλιτεχνική παιδεία των μαθητών.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης για την παραχώρηση του Θεάτρου «Απόλλων» και της αίθουσας «Εμμανουήλ Ροΐδη» , την Ιερά Μητρόπολη Σύρου για την ευγενική της χορηγία και όλους τους συνάδελφους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση των Αγώνων.


Για την Οργανωτική Επιτροπή των 14ων Περιφερειακών Μαθητικών Καλλιτεχνικών Αγώνων

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη δημοσίευση
Υπεύθυνοι Πολιτιστικών Θεμάτων Ν. Κυκλάδων
Ειρήνη Αλτουβά , Λάζαρος Τσιομπάνης



.



Για την υλοποίηση ενός σημαντικού και χρήσιμου σεμιναρίου για τους οινοποιούς τους εργαζόμενους σε οινοποιεία του νησιού μας μας ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Οινοποιείο Σιγάλας στην Οία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,


Το εντατικό τμήμα του WSPC θα πραγματοποιηθεί στην Σαντορίνη στις 31 & 01 Απριλίου 2009.

Το WSET Αγγλίας δραστηριοποιείται 35 χρόνια στην εκπαίδευση των κρασιών, των αποσταγμάτων και των αλκοολούχων ποτών, με πάνω από 20.000 σπουδαστές ανά έτος σε 39 χώρες, κατέχοντας έτσι παγκόσμιο ηγετικό ρόλο.
Το WSET προάγει την ολοκληρωμένη γνώση στην παγκόσμια και εγχώρια αγορά σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Τα εκπαιδευτικά του προγράμματα καλύπτουν απόλυτα τις γνωστικές ανάγκες όχι μόνο των στελεχών ανώτατης διοίκησης αλλά και των αρχάριων σπουδαστών.
Εξειδικευμένο δίκτυο από πρότυπα ιδρύματα, που επίσημα αντιπροσωπεύουν το WSET σε όλο τον κόσμο, παρέχει άμεσα τη δυνατότητα στους σπουδαστές να διεκδικήσουν έγκυρα και πιστοποιημένα έναν από τους κορυφαίους επαγγελματικούς τίτλους της παγκόσμιας αγοράς φοιτώντας στη χώρα τους και σε πολλές περιπτώσεις, όπως αυτή της Ελλάδας, και στη μητρική τους γλώσσα.

Στο ελληνικό παράρτημα του WSET Αγγλίας, διδάσκονται όλα τα προγράμματα διεπαγγελματικών σπουδών του WSET London – πλήρως εναρμονισμένα με τα αντίστοιχα της Αγγλίας:

WSET Level 1 Foundation Certificate/ Επίπεδο 1
WSET Level 2 Intermediate Certificate/ Επίπεδο 2
WSET Level 3 International Higher Certificate/ Επίπεδο 3
WSET Diploma/ Επίπεδο 4
WSET Professional Certificate in Spirits/ Αποστάγματα


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

WSET FOUNDATION CERTIFICATE

ΕΠΙΠΕΔΟ 1/ FOUNDATION

Στις 31 & 01 Απριλίου 2009 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο « Καστέλλι » στο Καμάρι Σαντορίνης (τηλ: 22860 31530) το εντατικό τμήμα του WSET Qualifications Foundation Certificate /Επιπέδου 1 στο Ηράκλειο της Κρήτης με τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες διδασκαλίας & εξέτασης των υποψηφίων σπουδαστών.

Σημείωση:

Οι ώρες διδασκαλίας ή/ και οι εξετάσεις μπορεί να διαφοροποιηθούν ελάχιστα (1-2 ώρες, πριν ή μετά) ανάλογα με τα δρομολόγια των αεροπορικών γραμμών, όπως θα είναι καθορισμένα εκείνες τις ημέρες.
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ:

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009, 14:00 – 19:00 (5 ωρη διδασκαλία)
Τετάρτη 01 Απριλίου 2009, 14:00 – 19:00 (5 ωρη διδασκαλία)

Η παρουσία των σπουδαστών είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Τρίτη 28 Απριλίου 2009, 13:30 – 17:00
Οι εξετάσεις είναι υποχρεωτικές. Εάν κάποιος δεν εξεταστεί στην καθορισμένη ημερομηνία και ώρα ή αποτύχει στις εξετάσεις του δεν μπορεί να ακολουθήσει στο Επίπεδο 2/ Intermediate και θα επανεξεταστεί στην επόμενη δυνατή εξέταση του Επιπέδου 1. Κόστος επανεξέτασης (re-sit exam): €80,00 + ΦΠΑ.


Ημερομηνίες Εγγραφής Επιπέδου 1: 23 Μαρτίου – 27 Μαρτίου 2009

Προσοχή:

Σας παρακαλούμε πολύ στην περίπτωση που ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε το Επίπεδο 1 να μας ενημερώσετε διότι συγκεντρώνουμε τον αριθμό των ατόμων για να οριστικοποιηθεί το τμήμα.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Σας παρακαλούμε, να φροντίζετε για την εγγραφή σας, το δυνατόν συντομότερα, μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία. Εγγεγραμμένος θεωρείται ο σπουδαστής που έχει ολοκληρώσει όλη τη διαδικασία της εγγραφής του.
Μετά το πέρας της προθεσμίας εγγραφών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία άλλη εγγραφή (no late registration).

Οι εγγραφές γίνονται τηλεφωνικά (210 98 82 544), μέσω φαξ (210 98 82 482), ή/ και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail: education@wspc.gr). Τα δίδακτρα, ανά επίπεδο σπουδών, προκαταβάλλονται κατά την διαδικασία της εγγραφής προκειμένου να διασφαλιστεί η εγκυρότητα αυτής.

Στα δίδακτρα του κάθε επιπέδου περιλαμβάνονται: η εγγραφή με το WSET London, τα βιβλία και τα εξέταστρα.

Επίπεδο 1 (Foundation Certificate): €345 + ΦΠΑ. Τελική τιμή: €452,50.

Με την εγγραφή τους, στους σπουδαστές του Επιπέδου 1/ WSET Foundation Certificate, το WSPC σε συνεργασία με την εταιρία Vinetum προσφέρει ένα έτος δωρεάν συνδρομής της κλαδικής εφημερίδας “Αμπελοτόπι”.
Επίσης, το WSPC σε συνεργασία με το δίμηνο περιοδικό Hotel & Restaurant προσφέρει στους σπουδαστές Επιπέδου 1/ WSET Foundation Certificate ένα έτος δωρεάν συνδρομής του περιοδικού.