Τετάρτη, Μαρτίου 25, 2009

.......

.








.





Ενημερωτική ανακοίνωση σχετικά με τις πρόσφατες δραστηριότητες της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου μας έστειλε ο πάντοτε δραστήριος και αεικίνητος πρόεδρός της Μανώλης Λιγνός.
Στις τελευταίες δραστηριότητες της Ένωσης περιλαμβάνονται η Γενική της Συνελευση, γιορταστική η εκδήλωση που ακολούθησε και η ανακύρηξη των Επίτιμων μελών της.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 14 Μαρτίου στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Αμαλία.

σύμφωνα με την ανακοίνωση,


Η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου συγκάλεσε την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών της, το Σάββατο 14 Μαρτίου στο ξενοδοχείο « Αμαλία», Πρόεδρος της οποίας εκλέχθηκε ο κ. Γεώργιος Πούλιος και Γραμματέας η δ. Ανθή Σαχά .
Την Επιτροπή Δεοντολογίας συγκρότησαν, μετά από εκλογή τους από τη Γενική Συνέλευση, οι κ. και κ. Νικόλαος Αλιπράντης, Κούλα Γελασάκη, Χρήστος Δανασσής, Λάζαρος Θεόφιλος και Στέφανος Λέπουρας.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Εμμανουήλ Λιγνός έκαμε συνοπτικό απολογισμό της δραστηριότητας κατά το παρελθόν έτος και ιδιαίτερα για την εξόρμηση της Ε.ΚΥ.Τ. στη Σέριφο (τακτική Συνάντηση-Ημερίδα) και ευχαρίστησε το Νομάρχη Κυκλάδων κ. Δημήτριο Μπαϊλα, για τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων, συνδιοργανώτριας και οικονομικής υποστηρίκτριας της Ε.ΚΥ.Τ., τη Δήμαρχο Σερίφου κ. Αγγελική Συνοδινού, τη Διευθύντρια της εφημερίδας «Σέριφος» κ. Κούλα Γελασάκη και τη Σερίφια Αντιπρόεδρο της Ε.ΚΥ.Τ. κ. Τατιανή Αναγνωστοπούλου για τις φροντίδες τους για την επιτυχία της εκδήλωσης και τη Γενική Γραμματέα της Ε.ΚΥ.Τ. κ. Χαρίκλεια Ζαμάνου - Χιόνη για την προετοιμασία της εξόρμησης στη Σέριφο. Ο Πρόεδρος προανήγγειλε τις επόμενες εξορμήσεις στη Μύκονο ( έκτακτη 29 – 31 Μαϊου) και στην Ηρακλειά ( τακτική, το φθινόπωρο). Στη συνέχεια πρότεινε την ανακήρυξη Επίτιμων Μελών της Ε.ΚΥ.Τ. του Μανώλη Γλέζου, που έγινε ομόφωνα αποδεκτή και της Ελισάβετ Παπαζώη, πρώην Νομάρχη, Βουλευτή Κυκλάδων και πρώην Υπουργού, για την ουσιαστική συμβολή της στην ίδρυση της Ε.ΚΥ.Τ., του Νομάρχη Κυκλάδων κ. Δημητρίου Μπάϊλα, του Δημάρχου Ίου κ. Γεωργίου Πουσσαίου, της Δημάρχου Σερίφου κ. Αγγελικής Συνοδινού για την υποστήριξη και αναγνώριση του έργου της Ε.ΚΥ.Τ και του παραιτηθέντος Δημάρχου Μυκόνου κ. Χρήστου Βερώνη για την ουσιαστική συμβολή του στη συνέχιση της έκδοσης της εφημερίδας «Ο Μυκονιάτης», για την ανακήρυξη των οποίων διαφώνησαν οι κ.κ. Κωστής Λεβογιάννης και Απόστολος Ψαρράς


Ακολούθησε η Εορταστική Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας, στην οποία προσήλθαν οι κ.κ. Μανώλης Γλέζος, ο Αντινομάρχης Κυκλάδων κ. Λάζαρος Θεόφιλος, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ. κ. Νίκος Συρμαλένιος και Γιάννης Γιαγιάς, η Έπαρχος Πάρου κ. Γρηγορία Πρωτολάτη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κιμώλου κ. Θεόδωρος – Γεράσιμος Μαγκανιώτης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας κ. Ειρήνη Μουστάκη, η Αντιδήμαρχος Δήμου Γαλατσίου κ. Μαρία Αλιμπέρτη, οι Πρόεδροι της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων (Ο.ΣΥ.ΜΙ.Κ.) κ. Πασχάλης Συρίγος, Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) κ. Αντώνης Χωριανόπουλος, Παριανών Συλλόγων (O.ΠΑ.Σ.) εκπρόσωπος κ. Νικόλαος Πoύλιος, ο Ταμίας της Ένωσης Κρητικού Τύπου κ. Παναγιώτης Καμηλάκης, εκπρόσωποι Κυκλαδικών Σωματείων κ.α.


Εκτός από τη βασιλόπιττα, τα αναψυκτικά και τα συνοδευτικά, προσφέρθηκαν λουκούμια Σύρου, κίτρο Νάξου, βισάντο και « μελιτίνια» Σαντορίνης.
Στα μέλη προσφέρθηκαν επίσης ο πολυτελής τόμος; « Νότιο Αιγαίο – Οδηγος Εναλλακτικού Τουρισμού», έκδοση της Περιφέρεας Νοτίου Αιγαίου και τα καλαίσθητα έντυπα: « Ο καλύτερος Οδηγός - ειδικά για σένα…», έκδοση \της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων και « Γευσινησία – Διατροφικές συνήθειες των Κυκλάδων» έκδοση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων Α.Ε.