Σάββατο, Φεβρουαρίου 21, 2009


Μέχρι σήμερα, σε επίπεδο συνθηματολογίας, ξέραμε για το τσιγάρο.
Σήμερα. μάθαμε και για την ΝΔ. Ότι βλάπτει σοβαρά την υγεία

Ο τίτλος δεν απέχει πολύ από την σκληρή…νοσοκομειακή πραγματικότητα, πόσο μάλλον το τελευταίο διάστημα μετά και τα όσα έχουμε δει να συμβαίνουν στο χώρο της υγείας (κι άντε, να τα βλέπει κανείς κάπως ξεπερνιέται, όταν τα ζεις είναι το πρόβλημα…) με τις κινητοποιήσεις των γιατρών, τις απεργίες, την άρνηση των προμηθευτριών εταιριών να δώσουν στα νοσοκομεία υλικά λόγο οφειλών κλπ.
Και, παρ’όλο που, ότι και να ακούσουμε πια σχετικά με τον χώρο της υγείας δεν θα μας εκπλήξει, ο συγκεκριμένος τίτλος ομολογουμένως μας έκανε να … χαμογελάσουμε.

Ο τίτλος προέρχεται από δελτίο Τύπου του Βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα που σημειώνει ότι, «Η Νέα Δημοκρατία βλάπτει σοβαρά την υγεία»(!).
Σύμφωνα με το «υπόλοιπο» Δ.Τ. που συντάχθηκε με αφορμή ομιλία του κ. Ρήγα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας σχετικά με ρυθμίσεις εργασιακών θεμάτων των γιατρών του Ε.Σ.Υ.,
ο κ. Ρήγας μίλησε για «επικοινωνιακές πιρουέτες» του Υπουργού Υγείας, ο οποίος ως κύριο μέλημα του έχει το πλασάρισμα στην κούρσα της διαδοχής στην αρχηγία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και όχι την επίλυση των προβλημάτων της υγείας.
Ο κ. Ρήγας σημειώνει επίσης ότι :
«Ο τομέας της υγείας απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο, βαθιά γνώση, μεθοδική δουλειά, πολιτική βούληση και πρόσθετους πόρους, που θα διαχειρίζονται με διαφάνεια και θα επενδύονται αποτελεσματικά» τόνισε ο κος Ρήγας, επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι «μέχρι σήμερα η πολιτική του Υπουργείου είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση, καμιά πρωτοβουλία για την δημιουργία του νέου Ε.Σ.Υ., καμιά νησιωτική πολιτική υγείας, ουδεμία αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, της πρόληψης και της ψυχικής υγείας. Το περιφερικό σύστημα Υγείας αδιοίκητο και το σύστημα αεροδιακομιδών ανύπαρκτο».

«Στις Κυκλάδες –συνέχισε ο Βουλευτής– οι περισσότερες μονάδες υγείας είναι υποστελεχωμένες και οι ελλείψεις σε τεχνικό εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά σοβαρές. Χωρίς σχεδιασμό δίνονται υποσχέσεις για νέα νοσοκομεία στα νησιά των Κυκλάδων με αποτέλεσμα, όλα τα μεγάλα νησιά του νομού δικαιολογημένα να απαιτούν το δικό τους νοσοκομείο.

Στην Σαντορίνη για παράδειγμα, -συνέχισε ο κος Ρήγας– ξεκίνησε η κατασκευή ενός νέου Νοσοκομείου απαραίτητου για το νησί, την ίδια στιγμή που σε μικρή απόσταση επεκτείνεται κτιριακά το υπάρχον Κέντρο Υγείας, το οποίο μετά την ολοκλήρωση του Νοσοκομείου θα εγκαταλειφθεί.
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν προχειρότητα και έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού. Αλλά και οι αυξήσεις που δόθηκαν στις αποδοχές των γιατρών ήταν αποτέλεσμα ανατολίτικου παζαριού, αφού άλλα δεσμεύτηκε αρχικά ο Υπουργός απέναντι στην Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών γιατρών, άλλα κατέθεσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και διαφορετικά στην Ολομέλεια του σώματος κατά την τελική συζήτηση του νομοσχεδίου».
«Η Νέα Δημοκρατία βλάπτει σοβαρά την υγεία – κατέληξε ο κος Ρήγας – και η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει πλέον στους Έλληνες είναι να αποχωρίσει το ταχύτερο δυνατόν από την διακυβέρνηση της Χώρας».





Για την συμμετοχή της στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση BORSA INTERNAZIONALE DEL TOURISMO (BIT) 2009 στο Μιλάνο
(19/02- 22/02/ 2009) μας ενημερώνει με δελτίο Τύπου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σ’ αυτή τη μεγάλη Τουριστική Έκθεση ,αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης συμμετοχής της στις διεθνείς εκθέσεις , «MATKA 2009» στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, «FESPO 2009» στη Ζυρίχη της Ελβετίας και «ACTIVETRIP» στην Πάτρα και έχει ως στόχο την ποιοτική και ποσοτική προσέλευση επισκεπτών από τη γείτονα χώρα ,η οποία αποτελεί παραδοσιακά τόπο προέλευσης επισκεπτών για την περιοχή μας.

Η συγκεκριμένη Έκθεση, όπως είναι γνωστό, είναι μια από τις σημαντικότερες που διοργανώνονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη και συγκεντρώνει στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της τεράστιο αριθμό εκθετών αλλά και επισκεπτών επαγγελματιών και δημοσιογράφων του τουριστικού χώρου. Για το λόγο αυτό κάθε χρόνο ο ΕΟΤ συμμετέχει με μεγάλο εθνικό περίπτερο, ενώ η Περιφέρειά μας επέλεξε την ενοικίαση χώρου εντός του εθνικού περιπτέρου. Στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διανέμουν υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή προβάλλοντας τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.