Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2009

Έρχονται οι Αμερικάνοι!
Την 1η Μαρτίου φτάνει στο νησί μας το πρώτο Πολεμικό Αμερικανικό πλοίο με 1.000 επιβάτες (αξιωματικοί και στρατιώτες με τις οικογένειες τους). Το πλοίο θα παραμείνει στο νησί 4 μέρες (1 Μαρτίου έως και 4 Μαρτίου). Η πρώτη αυτή άφιξη έχει τον χαρακτήρα της διερευνητικής προσέγγισης προκειμένου το πλοίο αυτό αν όλα πάνε καλά, να το ακολουθήσουν στην συνέχεια και να έρθουν στην Σαντορίνη πολλά πολεμικά πλοία των Η.Π.Α. Ήδη ο Δήμος έχει ξεκινήσει προσπάθεια για να ενημερωθούν καταστηματάρχες προκειμένου να ανοίξουν καταστήματα τους και να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες μας.
Πηγή : www.neasantorinis.gr

Ευχή όλων μας, είναι η πρώτη αυτή επίσκεψη να ικανοποιήσει τις προσδοκίες και των δύο πλευρών. Και των επισκεπτών, και ημών που περιμένουμε την μαζική αυτή άφιξη στο νησί.
Ακροατής πάντως της εκπομπής, με μπόλικο χιούμορ, μας επισήμανε ότι τουλάχιστο αυτήν την εποχή, τόσο επειδή έχουμε διάγουμε εποχές πολιτική «ατονίας» -ίσως και ισοπέδωσης;- αλλά και λόγο της οικονομικής κρίσης που κάνει τους περισσότερους να σκέπτονται με κριτήριο το κέρδος, δεν θα υποδεχτούμε τους εν λόγο Αμερικανούς με συνθήματα στους τοίχους για την -πολεμοχαρή- Αμερική, το ΝΑΤΟ, τις βάσεις, το Ιράν, το Ιράκ κοκ…..
Εύστοχο το σχόλιο… πάνω απ΄όλα η οικονομία….


Την πίτα του έκοψε χθες Τρίτη 17.2 ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός της Έξω Γωνιάς παρουσία των εργαζομένων του, των γονέων των παιδιών που εξυπηρετούνται και των υπευθύνων της αρμόδιας Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Θήρας που φροντίζει για την λειτουργία του. Κατά την διάρκεια της τελετής έγινε και η επίσημη παραλαβή και παρουσίαση του νέου λεωφορείου που θα μεταφέρει τα παιδάκια του παιδικού σταθμού.

Εδω, αξίζει να αναφέρουμε οτι οι βάσεις για την αναβάθμιση της λειτουργίας ,την αυξηση της δυναμικότητας και την αγορά νέου εξοπλισμού του Παιδικού Σταθμού της Έξω Γωνιάς, είχαν τεθεί και απο την παρελθούσα διοίκηση της αρμόδιας Δημοτικής Επιχείρησης που είχε "τρέξει" ενα μεγάλο κομμάτι των διαδικασιών για την καλύτερη λειτουργία του.



Την ετήσια γιορτή του θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι ο Σύλλογος των Εμποριτών Θήρας που μένουν στην Αθήνα, στο Roof Garden του ξενοδοχείου «Ποσειδών» στην παραλιακή λεωφόρο Φαλήρου.
Η τιμή της πρόσκλησης είναι στα 40 ευρώ και περιλαμβάνει πλουσιότατο -κι εντυπωσιακό απ όσα έχουμε μάθει- μενού, συγκρότημα που θα παίξει νησιώτικη και λαϊκή μουσική και βέβαια… μπόλικο κέφι που θα δημιουργήσουν οι παρέες που θα συγκεντρωθούν εκεί.



Να ζήσει και η Σαντορίνη απόκριες (να μην είμαστε δηλ. και εντελώς εκτός κλίματος)
Παίρνουμε τα παιδάκια μας και πάμε Esperia!
Το Esperia κάνει αποκριάτικο πάρτυ! Για παιδιά και μεγάλους.
Το πάρτυ θα γίνει την Κυριακή 22 του μήνα στις 16.00.