Τετάρτη, Δεκεμβρίου 03, 2008

Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν
Άντε πάλι τα ίδια….

(αν παραθέταμε τα κείμενα που είχαμε γράψει τα -τρία τουλάχιστο- τελευταία χρόνια για τα τεχνικά προγράμματα του Δήμου, οι διαφορές σε ότι αφορά τα έργα, τις τοποθετήσεις του Δημάρχου, αλλά και της αντιπολίτευσης, θα εντοπίζονταν πολύ δύσκολα)

Έργα που βοηθούν την καθημερινότητα των πολιτών χαρακτηρίστηκαν από την δημοτική αρχή, μικρά και όχι αναπτυξιακά απάντησε η αντιπολίτευση.

Χθες συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας με κυρίαρχο θέμα αυτό του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Θήρας για το 2009
Το πρόγραμμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία απο τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας καθώς και από αυτούς που ανήκουν στον συνδυασμό του Χαράλαμπου Δαρζέντα. Αρνητικά ψήφισαν οι επικεφαλής και οι δημοτικοί Σύμβουλοι των συνδυασμών των κυρίων Νίκου Ζώρζου και Γεράσιμου Καφιέρη που ανέφεραν ότι το πρόγραμμα είναι αντιαναπτυξιακό και κάθε χρόνο έρχεται σχεδόν ίδιο με μικρές αλλαγές χωρίς να δίνει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του νησιού.

Ναι μεν αλλά
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι Δήμαρχος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης επανέλαβε πολλές φορές τη φράση « βάλαμε ότι μας ζητήσανε» εννοώντας τα αιτήματα για έργα στα χωριά από πλευράς τοπικών συμβουλίων.
Το θέμα ,όμως, δεν είναι μόνο τι ζητούν οι πολίτες αλλά και τι οραματίζεται
ο -κάθε- δήμαρχος για τους πολίτες του.
Αυτό βέβαια είναι άλλη μεγάλη κουβέντα, που θα την κάνουμε κάποια στιγμή στο μέλλον.


Αισιόδοξο ,τέλος, είναι το γεγονός, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, ότι εντάχθηκε στο πρόγραμμα Θησέας η αποχέτευση της Περίσσας.