Παρασκευή, Νοεμβρίου 28, 2008

Δυναμική συνέχεια δίνουν οι κάτοικοι της Σαντορίνης που αγωνίζονται για την απομάκρυνση του Sea Diamond από τον βυθό της Καλντέρας του νησιού.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου με ημερομηνία 27.11.2008 μαθαίνουμε ότι οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν δυναμικά με την κατάληψη των γραφείων της ΔΟΥ Θήρας, ενώ προγραμματίζεται και σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Το δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, οι κάτοικοι της Σαντορίνης, που εδώ και 18 μήνες αγωνίζονται για την ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND, αποφάσισαν μέσα στο α' δεκαήμερο του Δεκέμβρη, την επ' αόριστον κατάληψη των γραφείων της ΔΟΥ Θήρας.

Παράλληλα, θέλοντας να αναγάγουν το πρόβλημα, ως εθνικό ζήτημα και να προστατευθεί το θαλάσσιο οικοσύστημα, της μοναδικής στον κόσμο, καλντέρας, επεδίωξαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια, Βουλής κ. Σιούφα και αρχηγούς κομμάτων. Μέχρι στιγμής, από τις απαντήσεις που έλαβαν προγραμματίστηκε την Παρασκευή 28 Νοέμβρη αντιπροσωπεία από το Επαρχείο, Δήμο Θήρας, Κοινότητα Οίας – Θηρασίας και Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών, συνάντηση με τη Γενική Γραμματεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο.

Επίσης θα συναντηθούν και με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπύρο Κούβελη, από τον οποίο θα απαιτήσουν συνάντηση με το αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.






Η απολογιστική παρουσίαση ΠΕΠ (Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος) Νοτίου Αιγαίου θα γίνει την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στην Σαντορίνη με την οργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Μπελλώνειο και το θέμα της παρουσίασης είναι : "Στόχοι και επιτεύγματα" και "Μια νέα εποχή ξεκινά".
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18:00.


Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Αμμούδι η καθιερωμένη πανήγυρη για τη γιορτή του Αγίου Σάββα, αμέσως μετά την τέλεση της πρωινής Θείας Λειτουργίας στον προαύλιο χώρο του ομώνυμου ναού.




Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου ξεκινούν τα τουρνουά τένις και πινγκ-πονγκ που διοργανώνει η Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Θ. στο πλαίσιο του αθλητικού της προγράμματος.
Οι συμμετοχές των ενδιαφερόμενων θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 3/12.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στα γραφεία της Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Θ., τηλ. 2286023021 και φαξ 2286023031.



«4 μήνες, 3 εβδομάδες & 2 ημέρες» είναι ο τίτλος της ταινίας που θα προβληθεί το Σάββατο 29/11 από την Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας.
Η ταινία έχει κερδίσει το βραβείο σεναρίου και το οικουμενικό βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών το 2007. Αποτελεί ύμνο στη φιλία και την ανθρωπιά καθώς σύμφωνα με το σενάριο η μια φίλη συμπαραστέκεται μέχρι τέλους στην άλλη και κάνει σιωπηλά μικρές και μεγάλες θυσίες γι’αυτή.
Ώρα προβολής: 20:45.






Συνεχίζουμε δυναμικά και μαζικά να ψηφίζουμε για την Σαντορίνη!

Με ηλεκτρονική -πάντα!- ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνοι της οργάνωσης και του συντονισμού της ψηφοφορίας κ. Ευαγγελία Παλαμά - Μενδρινού του ξενοδοχείου Aressana Spa Hotel & Suites και ο κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος (σχεδιαστή, προγραμματιστή και διδακτορικό φοιτητή στο πανεπιστήμιο της Βενετίας με αντικείμενο την Τουριστική Ανάπτυξη Μικρών Κοινοτήτων με την χρήση νέων τεχνολογιών), μας υπενθυμίζουν το κάλεσμα και την συμμετοχή μας στην διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των 7 Φυσικών Θαυμάτων του Κόσμου, διάκριση την οποία διεκδικεί η Σαντορίνη εξ αιτίας της γεωλογικής της ιδιαιτερότητας.
Η διαδικασία της ψηφοφορίας είναι απλή και μπορεί να γίνει νε ένα κλίκ στην διεύθυνση: http://www.new7wonders.com/nature/en/vote_on_nominees/?firstselect=5:113
Την προσπάθεια στηρίζουν ο Δήμος Θήρας και η Κοινότητα Οίας, που δραστηριοποιήθηκαν άμεσα στο κάλεσμα για την ανάληψη της διοργάνωσης.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση των συντονιστών της προσπάθειας:

Όπως θα έχετε ενημερωθεί, εδώ και αρκετό καιρό το ίδρυμα Open World Foundation με έδρα την Ελβετία, προκήρυξε έναν παγκόσμιο διαδικτυακό διαγωνισμό με σκοπό την ανάδειξη των 7 Φυσικών Θαυμάτων του Κόσμου - κατά τα πρότυπα του διαγωνισμού των επτά θαυμάτων του κόσμου που διεξήχθη το προηγούμενο έτος.

Είναι φυσικό η Σαντορίνη με την μοναδική ομορφιά της, με την γεωλογική της ιδιαιτερότητα και την ιστορική και πολιτιστική της παρακαταθήκη, να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις προτεινόμενες περιοχές προς ψηφοφορία.

Ο Δήμος Θήρας και η Κοινότητα Οίας, δραστηριοποιήθηκαν άμεσα στο κάλεσμα για την ανάληψη της διοργάνωσης, αναθέτοντας στην κ. Ευαγγελία Παλαμά Μενδρινού του ξενοδοχείου Aressana Spa Hotel & Suites και στον κ. Κυριάκο Παπαδόπουλο (σχεδιαστή, προγραμματιστή και διδακτορικό φοιτητή στο πανεπιστήμιο της Βενετίας με αντικείμενο την Τουριστική Ανάπτυξη Μικρών Κοινοτήτων με την χρήση νέων τεχνολογιών) την οργάνωση της ψηφοφορίας για την υποστήριξη της Σαντορίνης στον διαγωνισμό.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η ανάδειξη της γεωλογικής Σαντορίνης ως φυσικό θαύμα του κόσμου, αποτελεί σημαντικό γεγονός, όχι μόνο για τον τουρισμό, αλλά και για την ιστορία και το μέλλον του τόπου μας.

Η Ελλάδα συμμετέχει με τέσσερις συνολικά περιοχές, όπως: ο Όλυμπος, τα Μετέωρα, το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου και την Σαντορίνη.

Για τον λόγο ό,τι την 31η Δεκεμβρίου 2008 θα προχωρήσει στον διαγωνισμό μόνο μία υποψηφιότητα ανά χώρα -και θα είναι αυτή με τις περισσότερους ψήφους- έχουμε στραφεί ολοκληρωτικά στην υποστήριξη της Σαντορίνης με πολλαπλές προωθητικές ενέργειες.

Στην προσπάθειά μας αυτή, θα θέλαμε να σας έχουμε κοντά μας ως ενεργό υποστηρικτή ζητώντας σας να συμβάλλετε με όποιον τρόπο δύνασθε στην συγκέντρωση ψήφων, είτε μέσω του επαγγελματικού σας χώρου, είτε μέσω των επαγγελματικών συλλόγων στους οποίους είστε μέλη, είτε φίλων και γνωστών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στην διεύθυνση: http://www.new7wonders.com/nature/en/vote_on_nominees/?firstselect=5:113
να συμπληρώσουν την φόρμα ψηφοφορίας και να προχωρήσουν στην τελική διαδικασία επιβεβαίωσης της ψήφου τους.


Επίσης, θα σας ζητούσαμε να στείλετε κατά τις αρχές Δεκεμβρίου το παρακάτω κείμενο σε συνεργάτες σας, φίλους και γνωστούς και σε όποιους άλλους νομίζετε πως θα προχωρήσουν στην στήριξη της Σαντορίνης στον διαγωνισμό:

Στηρίξτε την υποψηφιότητα της Σαντορίνης για την ανάδειξή της ως ένα εκ των 7 Φυσικών Θαυμάτων του Κόσμου!
http://www.new7wonders.com/nature/en/vote_on_nominees/?firstselect=5:11

Δήμος Θήρας
Επίσημη Οργανωτική Επιτροπή Υποστήριξης
7 Φυσικά Θαύματα του Κόσμου.
Τ.Θ. 17212 Οία, 847 02, Θήρα.
www.santorini.gr
www.santoriniwonder.com


Vote for Santorini in the New 7 Wonders of Nature Campaign!
http://www.new7wonders.com/nature/en/vote_on_nominees/?firstselect=5:113

Municipality of Thira
Official Supporting Committee for Santorini Archipelago
New 7 Wonders of Nature
PO BOX 17212, 847 02 Oia, Santorini, GR.
www.santorini.gr
www.santoriniwonder.com



Μια ωραιότατη επίσης ιδέα για την προόθηση της προσπάθειας είναι να τοποθετήσετε την παρακάτω διεύθυνση
http://www.new7wonders.com/nature/en/vote_on_nominees/?firstselect=5:113
κάτω από την υπογραφή σας σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική ή μη επικοινωνία!

Ακόμη μπορείτε να τοποθετήσετε διαφημιστικά banners στις ιστοσελίδες σας, τα οποία θα βρείτε στην διεύθυνση:
http://www.santoriniwonder.com/banners/


Με Εκτίμηση,

Δήμος Θήρας, Κοινότητα Οίας - Επίσημη Οργανωτική Επιτροπή Υποστήριξης
7 Φυσικά Θαύματα του Κόσμου.
Τ.Θ. 17212 Οία, 847 02, Θήρα.
www.santorini.gr
www.santoriniwonder.com

Ευαγγελία Παλαμά Μενδρινού - Head Officer
headofficer@santoriniwonder.com
Τηλ.: 22860 23917

Κίκος Παπαδόπουλος - Head Coordinator
headcoordinator@santoriniwonder.com
Τηλ.: 22860 21200