Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2008

«Δέχομαι να αποδεσμεύσετε το κτήριο χωρίς να με αποζημιώσετε» σημείωσε σε επιστολή του την περασμένη εβδομάδα στον Έπαρχο Θήρας ο ιδιοκτήτης του κτιρίου που στεγάζεται το ΕΠΑΛ αναφέροντας παράλληλα ότι σε περίπτωση που υπάρχει πρόθεση να λυθεί η μίσθωση καλό θα είναι αυτό του να γνωστοποιηθεί μέχρι τις 30.11.2008.
Αφορμή για την επιστολή, τα προβλήματα που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα
-και προφανώς ορισμένα από αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν- σχετικά με τις ατέλειες του κτηρίου για την χρήση του ως σχολικής μονάδας.
Απάντηση για «οικειοθελή αποχώρηση» από πλευράς Επαρχείου δεν έχει υπάρξει, ενώ, άμα (ξανα)δούμε μαθητές στους δρόμους, θα καταλάβουμε ότι υπήρξε πρόβλημα.



Όχι σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στη Σαντορίνη
Να διατηρηθούν οι υφιστάμενες ισορροπίες στον τουρισμό, να θωρακιστεί το εισόδημα των επαγγελματιών

Οφείλουμε τέλος να αναφερθούμε και σε ένα σημαντικό θέμα που συζητήθηκε στο νησί την περασμένη εβδομάδα, αυτήν τη φορά κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πρόκειται για το ζήτημα της κατασκευής και λειτουργίας στη Σαντορίνη μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, ένα θέμα στο οποίο εδώ και χρόνια έχουν πάρει θέση επαγγελματικοί σύλλογοι και φορείς του νησιού, υποστηρίζοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επηρέαζε τις υφιστάμενες ισορροπίες στον τουρισμό και θα έπληττε το εισόδημα των επιχειρήσεων που λειτουργούν.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του προτελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου οι θέσεις αυτές επαναεπιβεβαιώθηκαν στην συζήτηση του εν λόγο θέματος από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Βαγγέλη Φύτρο ενώ ανάλογη ήταν η θέση και του Σωματείου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Σαντορίνης.



Ημερίδα ενημέρωσης για την ορθή χρήση των λιπασμάτων στις καλλιέργειες της Σαντορίνης (κηπευτικά, φάβα, αμπέλι)πραγματοποίησε χθες Δευτέρα 24 Νοεμβρίου η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.



Το ασφαλές internet είναι το θέμα της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27/11 στο Μπελλώνειο, από την Κεντρική Υπηρεσία ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Νοτίων Κυκλάδων. Η ενημέρωση θα γίνει από την ομάδα δράσης για την ψηφιακή ασφάλεια και θα διαρκέσει από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00.
Στην οργάνωση της ημερίδας συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί.



Ψηφίστε για τη Σαντορίνη!
Έναν ακόμη τίτλο ,ηλεκτρονικό αυτή τη φορά, μια ακόμη διάκριση διεκδικεί η Σαντορίνη. Πρόκειται για την συμμετοχή της Σαντορίνης σε ηλεκτρονική ψηφοφορία που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές μέρες με σκοπό την ανάδειξή της ως ένα από τα επτά Φυσικά Θαύματα του Κόσμου.

Σύμφωνα με το υποστηρικτικό site www.santoriniwonder.com
που έχει κατασκευαστεί για να στηρίξει την υποψηφιότητα της Σαντορίνης:

Ο γεωλογικός της πλούτος, ο πολιτισμός της και το οικοσύστημά της, είναι σήμερα η μοναδική της κληρονομιά και η βάση του μέλλοντός της.
Έχουμε χρέος στις επόμενες γενιές να διαφυλάξουμε τα παραπάνω και να τα εμπλουτίσουμε, εξασφαλίζοντας έτσι ένα βιώσιμο αύριο.
Ο Δήμος Θήρας και η Κοινότητα Οίας σας προσκαλούν να υποστηρίξετε την υποψηφιότητά της με άκρατο εθελεντισμό και αξιοσύνη.
Δήμος Θήρας - Κοινότητα Οίας
Ευαγγελία Π. Μενδρινού, Head Officer
Κίκος Παπαδόπουλος, Head Officer Coordinator


Γι αυτό λοιπόν ψηφίστε για την Σαντορίνη, άλλωστε, ένα -δωρεάν- κλίκ από κάθε έναν από μας είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για το νησί! Για την προβολή και διαφήμισή του!