Τρίτη, Οκτωβρίου 14, 2008

Όλα είναι έτοιμα για την κινητοποίηση της Πέμπτης έξω από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με αίτημα την απομάκρυνση του βυθισμένου κρουαζιερόπλοιου απο την Καλντέρα και όπως όλα δείχνουν πρόκειται για την μεγαλύτερη συγκέντρωση – διαμαρτυρία που εχει γίνει για το θέμα. Η Επιτροπή πολιτών πάντως εχει ενημερώσει τους συλλόγους των Σαντορινιών της Αθήνας προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.




Δεμένο στον Αθηνιό παραμένει το πλοίο «Αρσινόη» που μέχρι πρόσφατα εκτελούσε τα δρομολόγια της ενδοεπικοινωνίας των νησιών της Επαρχίας Θήρας. Το σκάφος επρόκειτο να πάει για επισκευή των ζημιών που είχε υποστεί όταν πριν από λίγο καιρό προσέκρουσε στο λιμάνι της Φολεγάνδρου ενώ στη συνέχεια θα έκανε την ετήσια συντήρησή του για να επιστρέψει την νέα χρονιά. Αντί αυτών όμως παραμένει αγκυροβολημένο στον Αθηνιό ενώ το πλήρωμά του προχώρησε και σε επίσχεση εργασίας εξ αιτίας μη καταβολής των δεδουλευμένων τους (πρόκειται για τον μισθό του Σεπτέμβρη και τον μισό Οκτώβρη). Την κατάσταση κάνει ακόμη χειρότερη το γεγονός ότι τα καύσιμά του πλοίου τελειώνουν με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μείνει ακυβέρνητο στους καιρούς… Ο Έπαρχος Θήρας επισκέφθηκε το πλοίο για να ενημερωθεί για την κατάσταση και σε επικοινωνία που είχε με την εταιρία πήρε την απάντηση πως θα υπάρξουν νεότερα αυτήν τη βδομάδα.




Αιφνιδιαστικά παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου του Συνδέσμου των εν Ελλάδι τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων ο Γιάννης Ευαγγέλου, ο επι εννέα χρόνια πρόεδρός του. Στην παραίτηση τον ακολούθησαν οι κύριοι Στάθης Σκρέτας αντιπρόεδρος του Συνδέσμου και ο Νίκος Παπαλέξης γενικός γραμματέας. Για ασυμφωνία στο Δ.Σ. κάνει λόγο ο τουριστικός Τύπος ( www.traveldailynews.gr ) κλείνω έναν κύκλο δήλωσε ο κ. Ευαγγέλου.