Πέμπτη, Οκτωβρίου 16, 2008

Το 2008 φαίνεται ότι μας πάει.
Και να‘ταν μόνο που εγκαινιάσαμε το Κλειστό Γυμναστήριο -ύστερα από χρόνια υπομονής και αναμονής-, οι ευχάριστες ειδήσεις για τα δημόσια -και μάλιστα μεγάλα- έργα στη Σαντορίνη συνεχίζονται.
Στο ξεκίνημα αυτής της εβδομάδας ενημερωθήκαμε από το portal www.neasantorinis.gr ότι η κατασκευή του Νέου Νοσοκομείου του νησιού θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες από την κατασκευαστική Εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ που αναδείχθηκε μειοδότης στον διαγωνισμό της ΔΕΠΑΝΟΜ για την κατασκευή του έργου με προϋπολογισμού 13,9 εκατομμυρίων ευρώ.
Ενώ, εν συνεχεία έχουμε την συμπληρωματική ενημέρωση από τον κ. Μιχάλη Ρούσσο ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Υγείας και ΥΠΕΧΩΔΕ που θα εγκρίνει την χρηματοδότηση του έργου, ενώ παράλληλα τις επόμενες 20 μέρες σύμφωνα με εκτιμήσεις υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΕΧΩΔΕ αναμένεται η έκδοση της οικοδομικής άδειάς του. Σύμφωνα με τον κ. Ρούσσο οι διαδικασίες ακολουθούν απαρέγκλιτα το αρχικό χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο ο εργολάβος θα πιάσει δουλειά γύρω στο τέλος του επόμενου μήνα.

Τα ευχάριστα όμως δεν τελειώνουν εδώ.
Ο κ. Ρούσσος μας ενημέρωσε παράλληλα για την έγκριση χρηματοδότησης της Μαρίνας τουριστικών σκαφών που θα κατασκευαστεί στον Μονόλιθο με 5,5 εκ. ευρώ, των Μονοπατιών της καλντέρας με 1,462 εκ. ευρώ και της αναστήλωσης και ανάδειξης των Μύλων του Εμπορείου με 1 εκ. ευρώ.
Όλα τα έργα χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Τουρισμού, ήδη έχουν εξασφαλίσει τις υπογραφές υπηρεσιακών παραγόντων και αναμένεται αυτή του Γ.Γ. του Υπουργείου.

Ο Μιχάλης Ρούσσος εκπροσωπεί τον Δήμαρχο Θήρας είναι ειδικός σύμβουλός του σε θέματα που άπτονται του αντικειμένου του.