Δευτέρα, Ιανουαρίου 08, 2007

  • Δευτέρα 8.1.2007
  • Την κλοπή ηλεκτρονικού υλικού και τις εκτεταμένες ζημιές στο χώρο του νηπιαγωγείου των Φηρών κατήγγειλε σήμερα το πρωί στον «Σαντορίνη 106.4» η διευθύντριά του κ. Λίνα Καραμολέγκου. Πρωτοφανές το γεγονός ότι πέραν της κλοπής λεηλατήθηκε ο χώρος του νηπιαγωγείου.
  • Τέταρτη ημέρα σήμερα της διακοπής εκπομπής σήματος των δύο κρατικών τηλεοπτικών σταθμών στη Σαντορίνη. Διαπραγματευτικές πρωτοβουλίες για συνάντηση όλων των πλευρών για την άμεση αλλά και την οριστική επίλυση του προβλήματος από τον Δήμο Θήρας.
  • Οι κύριοι Μακάριος Σκοπελίτης και Βαγγέλης Ζώρζος νέος πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα του δημοτικού συμβουλίου θήρας για την ερχόμενη διετία μετά και την χθεσινή εκλογική διαδικασία των μεταξύ των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Μέλη της δημαρχιακής επιτροπής εξελέγησαν οι κύριοι Γιάννης Αργυρός, Γιάννης Γρατσίας, Σπύρος Δρόσος, Γιάννης Φουστέρης Νίκος Σιγάλας και Μάκης Καφιέρης. Αύριο οι ανακοινώσεις του Δημάρχου θήρας για τα πρόσωπα και τις αρμοδιότητες των αντιδημαρχιών και των προέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων.
  • Θετική χαρακτηρίζεται η επίσκεψη του προέδρου της τοπικής της ΝΔ Γιώργου Μητροπία στο Υπουργείο Πολιτισμού με αντικείμενο το στέγαστρο του Ακρωτηρίου. Κατά πάσα πιθανότητα μερικώς ανοιχτός και επισκέψιμος θα είναι ο γύρω της ανασκαφής χώρος ενώ η ανακοίνωση του τελικού πορίσματος σχετικά με τα αίτια της κατάρρευσης και τους τρόπους επισκευής, θεωρείται πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί κατά την επίσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού προς το τέλος του μηνα στη Σαντορίνη.