Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2007

  • Πέμπτη 11.1.2007
  • Την νομιμοποίηση των πτήσεων του υγειονομικού αεροσκάφους της Σαντορίνης και το εισπρακτικό σύστημα στα ΚΥ έκρινε με δηλώσεις του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΥΠΕ κ. Ευθυβουλίδης ως τα σημαντικότερα έργα του στον τομέα της υγείας στις Κυκλάδες. Σημείωσε δε ότι σε έναν μηνα από σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η συχνώνευση των ΔΥΠΕ από 17 σε 7, με το Νότιο Αιγαίο να συνενώνεται με το Νότιο και τον Πειραιά.
  • Στον στόχο της να μην περνάει καμιά απόφαση, διάταξη νόμου και εγκύκλιος από το κοινοβούλιο που να μην εναρμονίζεται με την νησιωτική ιδιαιτερότητα, αναφέρθηκε σήμερα η βουλευτής Κυκλάδων κ Άρια Μανούσου. Αναφορικά με το θέμα των υδροπλάνων δήλωσε πως ολοκληρώνεται το πλαίσιο νόμου για την δρομολόγησή τους, πιθανότατα και φέτος το καλοκαίρι.
  • «Η Ελλάδα βγαίνει από το ταμείο συνοχής το 2010 και μέχρι τότε θα πρέπει να προλάβει να απορροφήσει τους δυνατούς περισσοτέρους πόρους, καθώς και ότι η επικοινωνία και η συνεργασία των Ελλήνων αιρετών της αυτοδιοίκησης με την ΕΕ πρέπει να ενισχυθεί», «υπενθύμισε» στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης ο ευρωβουλευτής του Πασοκ Σταύρος Αρναουτάκης με σημερινή του συνέντευξη στον «Σαντορίνη 106.4»
  • Στα 40 εκατομμύρια ευρώ φθάνει ο προϋπολογισμός για τη διαφημιστική καμπάνια του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό υπο τον τίτλο «explore your senses in Greece» την οποία παρουσίασε χθες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και έχει ως στόχο 1 δις. άτομα ως αποδέκτες.