Τρίτη, Ιανουαρίου 09, 2007

  • Τρίτη 9.1.2007
  • Τους 4 αντιδημάρχους και τις αρμοδιότητες τους ανακοίνωσε σήμερα στον «Σαντορίνη 106.4» ο δήμαρχος θήρας. Πρώτος αντιδήμαρχος ο κ. Αντώνης Σιγάλας με αρμοδιότητες δημόσιες σχέσεις, υγεία, παιδεία, δεύτερος ο κ. Γιάννης Γρατσίας με το γραφείο κίνησης και τις τεχνικές υπηρεσίες , τρίτος ο κ. Γιάννης Αργυρός με αρμοδιότητες καθημερινότητας και τέταρτος ο κ. Σπύρος Δρόσος με την καθαριότητα και το γραφείο πρασίνου. Τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση των τεχνικών έργων αναλαμβάνει ο ίδιος ο δήμαρχος ενώ πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ παραμένει ο κ Μιχάλης Καραμολέγκος και πρόεδρος της ΔΕΑΘ ο κ. Αντώνης Καντζέλης. Οι αντιπρόεδροι καθώς και τα προεδρεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και της ΔΕΠΟΤΑΘ θα ανακοινωθούν από κοινού με τον κ. Χαράλαμπο Δαρζέντα.
  • Πέμπτη ημέρα σήμερα της διακοπής εκπομπής σήματος των 2 κρατικών τηλεοπτικών σταθμών στη Σαντορίνη. Με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών να συνεχίζονται..
  • Μερικώς ανοιχτός και επισκέψιμος ,κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι ο χώρος γύρω από ανασκαφή του Ακρωτηρίου με την ανακοίνωση του τελικού πορίσματος σχετικά με τα αίτια κατάρρευσης του στεγάστρου και των τρόπων επισκευής του, να θεωρείται πιθανό ότι θα γίνει κατά την επίσκεψη του υπουργού πολιτισμού στη Σαντορίνη προς το τέλος του μηνα.
  • Την παράταση και κλιμάκωση της απεργίας τους αποφάσισαν στην τελευταία τους γενική τους συνέλευση οι υπάλληλοι του υπουργείου Αιγαίου. Θεσμικά και οικονομικά τα αιτήματα με τον υπουργό να μην έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί θετικά στα θεσμικά αιτήματα σχετικά με τη λειτουργία και τον ρόλο του υπουργείου στην ανάπτυξη μιας πραγματικά νησιωτικής πολιτικής, σύμφωνα και με δηλώσεις της προέδρου κας Τσιαπλέ.