Πέμπτη, Οκτωβρίου 04, 2007

Παγκόσμια ημέρα των ζώων η σημερινή και παρά τις σοβαρές, σημαντικές και ιδιαίτερα αποτελεσματικές προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την στείρωση και τον έλεγχο των αδέσποτων ζώων της Σαντορίνης, από την κτηνίατρο του νησιού Μαργαρίτα Βάλβη και τον υπεύθυνο του αρμόδιου γραφείου του Δήμου Θήρας Δημήτρη Σιγάλα, το πρόβλημα πλέον εντοπίζεται στα αυτοκινητιστικά ατυχήματα στους δρόμους και στις δηλητηριάσεις ζώων.
Σε ότι αφορά το πρόγραμμα που υλοποιείται από το αρμόδιο γραφείο του Δήμου Θήρας και την κτηνίατρο του νησιού, και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, τα τελευταία τρία χρόνια οι στειρώσεις αδέσποτων σκυλιών έχουν ξεπεράσει τις χίλιες ενώ ανάλογος είναι και ο αριθμός των γατών του έχουν στειρωθεί.






Έτοιμο να εξυπηρετήσει άμεσα περιστατικά 24 ώρες το 24ωρο είναι το νέο υγειονομικό αεροσκάφος του ιδρύματος Τελεφερίκ που έφθασε χθες στην Σαντορίνη, ύστερα από πολύμηνες γραφειοκρατικές διαδικασίες καθώς. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΔΣ του ιδρύματος Τελεφερίκ Μάκη Κανακάρη γίνονται προσπάθειες ώστε μέχρι να κατασκευαστεί στέγαστρο για την στέγαση του αεροσκάφους, να φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της 134ΣΜ, καθώς και ότι
το επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί τελετή εγκαινίων.



Αλλαγή στις ώρες δρομολογίων του high speed 5 Αλλάζουν οι ώρες των δρομολογίων του high speed 5 από σήμερα Πέμπτη 4 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις αλλαγές, σήμερα Πέμπτη 4 Οκτωβρίου και μεθαύριο Σάββατο 6 Οκτωβρίου το high speed 5 θα αναχωρήσει στις 12.15 για Ίο – Πάρο Πειραιά αντί της προγραμματισμένης του ώρας στις 17.00.
Όσοι επιβάτες έχουν ήδη προμηθευτεί τα εισητήριά τους, δεν χρειάζεται να κάνουν καμιά αλλαγή. Με αυτά τα εισητήρια μπορούν να ταξιδέψουν κανονικά.
Επίσης, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από το Pelican Travel το πρόγραμμα του Οκτωβρίου διαμορφώνεται ως εξής:
Δευτέρα 12.15 για Ίο – Πάρο – Πειραιά
Πέμπτη 12.15 για Ίο – Πάρο Πειραιά
Παρασκευή 20.50 για Πάρο – Πειραιά
Σάββατο 12.15 για Ίο – Πάρο – Πειραιά
Κυριακή 17.00 για Ίο – Πάρο – Πειραιά





Ημερίδα διοργανώνει το νεοσύστατο Γραφείο Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Θήρας και ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων
το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στις 18.00 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά.


Σύμφωνα με την πρόσκληση, εισηγητές της ημερίδας είναι οι :
Μαρία Τζωρτζοπούλου, πολιτικός επιστήμονας, ερευνήτρια του Ελληνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών που θα μιλήσει με θέμα «μετανάστες, κοινή γνώμη και ΜΜΕ»
Ευαγγελία Τσαπατσάρη, κοινωνιολόγος, υπεύθυνη κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αθηναίων με θέμα «κοινωνική πολιτική στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης»
Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Γιάννης Παπουτσάνης, καθηγητής εγκληματολογίας του τμήματος επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών Θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με το ακροατήριο.



Σε ότι αφορά το νεοσύστατο Γραφείο Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Θήρας,
συστήθηκε πριν από λίγες ημέρες με την υποστήριξη του επιχειρησιακού προγράμματος «Υγεία - Πρόνοια»2000 -2006, με την συγχρηματοδότηση κατά 75% από το ΕΚΤ και κατά 25% από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγύης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα το Γραφείο Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών λειτουργεί : στο Καμάρι , στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας
Τετάρτη 09.30 - 14.00 και 16.00 - 19.00 και
Πέμπτη – Παρασκευή 08.00 -15.30
στα Φηρά , γραφεία Δημάρχου κάθε Δευτέρα 08.00 – 15.30
στο Εμπορείο στο πρώην κοινοτικό κατάστημα κάθε Τρίτη 08.00 – 15.30

για κάθε πληροφορία μπορείτε να καλέσετε στο 22860 – 32903 και στο mail dkyythiras@yahoo.gr