Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 07, 2007

Απόψε ξεκινά το 29ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης με συναυλία τζαζ στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρου Μ. Νομικού
Το κουαρτέτο «Stratos Vougas Jazz Quartet» θα παρουσιάσει τις μουσικές του στο Κέντρο Πέτρου Μ. Νομικού στις 21:00. Εισιτήρια διατίθενται σε όλα τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία της Σαντορίνης. Είσοδος 25 ευρώ.



Για τρίτη συνεχόμενη φορά διοργανώθηκε φέτος στη Σαντορίνη ο διεθνής διαγωνισμός πιάνου, από την International Association of Art «The Muse», που φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μεγάρου Γκύζη και διήρκησε από την 1η έως τις 8 Σεπτεμβρίου.
Απόψε από τις 20.00 – 21.00 οι επισκέπτες αλλά και οι κάτοικοι της Σαντορίνης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το τελευταίο μέρος του διαγωνισμού, τους πιανίστες που έχουν φτάσει στον τελικό να παρουσιάζουν τα κομμάτια που έχουν προετοιμάσει. Η είσοδος είναι ελεύθερη.



Την Τρίτη 11 Σεπτεβρίου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που περιλαμβάνει 24 τακτά θέματα.
Από τα σημαντικότερα θέματα που θα συζητηθούν, η διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής της Περίσσας – Περιβόλου σχετικά με τις υφιστάμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του «κεντρικού, εσωπαραλιακού» καθώς και του παραλιακού δρόμου της Περίσας και τις απαιτούμενες σε αυτές αλλαγές,
η κοινοτική πρωτοβουλία med-isolae , archimed interreg
η επιλογή συμβούλου για τα ευρωπαϊκά προγράμματα
επιχειρησιακό πρόγραμμα Δήμου Θήρας
έγκριση δαπανών πολιτιστικών εκδηλώσεων
καθορισμός συντελεστή ακίνητης περιουσία και και αξίας ακινήτων για την επιβολή ΤΑΠ
σύσταση φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Ενιαία Διαχειριστική Ενότητα Νήσων Θήρας και Θηρασιάς της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
έγκριση προϋπολογισμού Λιμενικού Ταμείου
παράταση αδείας εκμετάλλευσης λατομείου αδρανών υλικών «πελεκάνου Α.Ε.»
επιχορήγηση σχολικής επιτροπής Γυμνασίου Μεσαριάς, Εμπορείου, και ΕΠΑΛ Εμπορείου με 14.000 ευρώ
καθορισμός χώρων διαφήμισης από την Δ.Ε.Α.
προμήθεια μονάδας αφαλάτωσης 1.200 κυβικών ημερησίως στα Φηρά
αναμόρφωση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος