Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2007

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι είμαστε η χώρα με τις περισσότερες τράπεζες, τα υψηλότερα επιτόκια, και τους περισσότερους δανειολήπτες με «βαριά» δάνεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.




Απόψε ο τηλεμαραθώνιος Προσφοράς και Αλληλεγγύης, με σκοπό να παρασχεθεί βοήθεια προς τους πυροπαθείς, που διοργανώνεται απο επτά ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμοί εθνικής εμβέλειας (Μega, ΑΝΤ1, Αlpha, Αlter, Star, ΣΚΑΪ και Μακεδονία).
Η μετάδοση του θα αρχίσει στις 9 το βράδυ από τις συχνότητες και των επτά καναλιών, με στόχο να δώσει στους Έλληνες την ευκαιρία να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση και αναγέννηση των περιοχών οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές.




Αυριο το ντιμπέιτ, η διακαναλική τηλεοπτική αναμέτρηση των έξι πολιτικών αρχηγών. Αυριο στις 9 το βράδυ στο Μέγαρο της ΕΡΤ, οι κ. Καραμανλής, Παπανδρέου, Παπαρήγα, Αλαβάνος, Καρατζαφέρης και Παπαθεμελής θα κληθούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις στο τρίωρο ντιμπέιτ.




Στην Σαντορίνη βρίσκεται η βουλευτής Άρια Μανούσου. Σε σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε στον Σαντορίνη 106.4 και στο Volcano TV σημείωσε ότι μόνιμος και σταθερός της στόχος και προσανατολισμός την 4ετία που πέρασε καθώς και την ερχόμενη, είναι κάθε νομοσχέδιο που περνά από την Βουλή να διαμορφώνεται και να συμμορφώνεται στις νησιωτικές και συγκεκριμένα, στις Κυκλαδικές ιδιαιτερότητες.
Η κ. Μανούσου είπε σαφώς «όχι» στο νομοσχέδιο για τον Τουρισμό που παρουσιάστηκε πρόσφατα από το ΥΠΕΧΩΔΕ, λέγοντας πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί στις Κυκλάδες λόγο του μικρών μεγεθών των νησιών μας.
Ενώ, σε ότι αφορά το «πολιτικό παιχνίδι» και τους κανόνες του είπε ότι σαφώς το γνώριζε από την αρχή της εμπλοκής της με τα κοινά, κι ότι ακριβώς γι αυτό, προσπαθεί να δρα και να λειτουργεί στο μέτρο των δυνατοτήτων της, δίνοντας προτεραιότητα στον πολίτες και τις ανάγκες τους.




Την Σαντορίνη επισκέφθηκε χθές, και σήμερα το απόγευμα θα βρεθεί στην Θηρασιά, η υποψήφια του εκλογικού συνδυασμού των αριστερών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Βαρελά. Η κ. Βαρελά υποστήριξε ότι τα μικρά κόμματα θα βγουν ενισχυμένα από την προσεχή εκλογική διαδικασία, μήνυμα το οποίο εισπράττει και από τις επαφές της με τους ψηφοφόρους των Κυκλάδων. Η τριανταπεντάχρονη υποψήφια από την Σύρο δήλωσε ότι εκλείπει σιγά σιγά η αντίληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα η Αριστερά περιορίζεται σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και ότι μένει μακριά από τις σημερινές απαιτήσεις και ανάγκες. «Τα όσα υποστηρίζαμε εδώ και χρόνια για το περιβάλλον, βλέπουμε σήμερα να γίνονται θέσεις και να αποτελούν προτεραιότητα των μεγάλων κομμάτων» δήλωσε η υποψήφια που σημείωσε πως οι ο κόσμος εχει φτάσει στην ωριμότητα να μπορεί να επιλέξει τα μικρά κόμματα.




Την «γέμισε» την συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου «Δαίδαλος» στη χθεσινή της ομιλία η κ. Μωραιτάκη. Κεντρικό θέμα της ομιλίας της, οι πολιτικές της υγείας στις Κυκλάδες.