Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2007

Επιτυχημένη κρίθηκε από τους διοργανωτές της, τις δύο δημοτικές οργανώσεις Δήμου Θήρας και Κοινότητας Οίας, η προχθεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Πασοκ στην Σαντορίνη που πραγματοποιήθηκε στα Φηρά με την παρουσία των τριών υποψηφίων του κόμματος στις Κυκλάδες κυρίων Ρήγα, Κορφιάτη, και Καπίρη, οι ομιλίες των οποίων εστιάστηκαν σε θέματα καθημερινότητας του πολίτη, στον τομέα της υγείας και το ακτοπλοικό.

Απάντηση στο θέμα του στεγάστρου του Ακρωτηρίου έδωσε χθες απο τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης. Κατά την διάρκεια της εκπομπής SKAI – youtube ο Υπουργός Πολιτισμού που παραδέχτηκε ότι η καταστροφή είναι μεγάλη, δήλωσε ότι «ύστερα από χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και διαβουλευσεις μεταξύ Υπουργείου, κατασκευάστριας εταιρίας και εργολάβων, συμφωνήθηκε τελικά να αναλάβει το Υπουργείο την αποκατάσταση του έργου. Σύμφωνα με αυτή την προοπτική ο υπουργός δήλωσε πως ευελπιστεί το έργο να είναι έτοιμο σε εάν χρόνο.
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=59257


Υπάρχουν και θέματα στα οποία συμφωνούν
Ενισχυμένα έκριναν οι θα βγουν από την προσεχή εκλογική διαδικασία τα αποκαλούμενα και ως μικρά κόμματα, οι επικεφαλής των Νομαρχιακών ψηφοδελτίων και υποψήφιοι βουλευτές στις Κυκλάδες με το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ κύριοι Βαγγέλης Σιγάλας και Νίκος Συρμαλένιος με συνεντεύξεις που παραχώρησαν σήμερα στον «Σαντορίνη 106.4»
Δικαιωμένος δήλωσε ότι αισθάνεται ο Νίκος Συρμαλένιος από την πολύ πρόσφατη και από ανάγκη υιοθέτηση των θέσεων του ΣΥΝ για το περιβάλλον και οικολογικά θέματα, από τα κόμματα εξουσίας. Δήλωσε δε ικανοποιημένος μιας και από τις πρόσφατες επισκέψεις του στα νησιά των Κυκλάδων, αντιλαμβάνεται ότι οι πολίτες αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση.
«Τα όσα είχαμε προβλέψει για τις συνθήκες εργασίας στην παγκόσμια οικονομία δυστυχώς επαληθεύονται» δήλωσε από την πλευρά του ο υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ Βαγγέλης Σιγάλας.


Απόψε ο δημοφιλής στους κατοίκους της Σαντορίνης εσπερινός της γιορτής του Αγίου Αριστείδη. Η τελετή θα ξεκινήσει στις 19.00 το απόγευμα ενώ η γιορτή κρατά μέχρι αργά το βράδυ. Η Εκκλησία βρίσκεται στα κάτω Φηρά, στον δρόμο προς τον έξω γιαλό.