Πέμπτη, Αυγούστου 23, 2007

Ένα μπαγιάτικο νησί
Άσχημη εντύπωση προκαλούν οι μπαγιάτικες αφίσες ,παλαιών εκδηλώσεων, που βρίσκονται σε δρόμους (δέντρα σκουπιδοτενεκέδες, ταμπέλες, κλπ ) της Σαντορίνης.
Το καλό παράδειγμα πάντως οφείλει να δώσει ο Δήμος «κατεβάζοντας» τους καλλιτέχνες από τα δέντρα και τους σκουπιδοτενεκέδες και απο εκει και πέρα να απαιτήσει το ίδιο και για τους ιδιώτες, και να τους κυνηγήσει κιόλας,
Αλλά άμα δεν δίνει η δημοτική αρχή το καλό παράδειγμα, πως και τι να απαιτήσει από τους άλλους….

Ανακοινώθηκαν και επίσημα χθες, τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών Κυκλάδων με την ΝΔ. «Ήξερε αλλά δεν μιλούσε» ήταν το πρώτο σχόλιο που έγινε σχετικά με την υποψηφιότητα του Ηλία Γαβιώτη από την Σύρο.
Ενώ, χθες το βράδυ οριστικοποιήθηκε και η κάθοδος του Γιάννη Χωματά που τελικά αποδέχτηκε την πρόταση του κόμματος να είναι υποψήφιος.
Σύμφωνα με την λίστα υποψήφοι είναι ;
1.ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
2. ΓΑΒΙΩΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΣΥΝΤ. ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ
3. ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΜΠΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΙΑΔΝΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
4. ΜΑΥΡΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
5.ΧΩΜΑΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Εκτός ψηφοδελτίου έμειναν τελικά ο Ιάκωβος Αρμάος παρ’ότι η υποψηφιότητα θεωρούνταν σίγουρη, και ο Γιάννης Ευαγγέλου πρόεδρος της HATTA που διεκδίκησε θέση στο ψηφοδέλτιο



Στην Σαντορίνη θα βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα ,Πέμπτη 23 Αυγούστου, ο Παναγιώτης Ρήγας και ύστερα θα μεταβεί στη Θηρασιά όπου θα συμμετάσχει σε κομματική εκδήλωση που γίνεται με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑ.ΣΟ.Κ. Θηρασιάς.

Τα ονόματα των υποψηφίων του στις Κυκλάδες ανακοίνωσε το ΚΚΕ. Εκτός από τον Νομαρχιακό Σύμβουλο Βαγγέλη Σιγάλα συμμετέχουν ο συνδικαλιστής μηχανικός της Περιφέρειας Χάρης Ζεπάτος, η Ναξιώτισα εκπαιδευτικός Ευδοκία Ψαρά, ο επίσης εκπαιδευτικός από την Πάρο Κώστας Ροκανίδας και ο Τηνιακός ναυτεργάτης Μάκης Πρωτόπαπας.


Το πε το ναι.
Ο Γιάννης Βασάλος είναι πλέον ο νέος υποψήφιος του Πασοκ στις Κυκλάδες, έπειτα από την έγγραφη παραίτηση του Γιώργου Παπαμανώλη. Το Πασοκ σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση αντικατέστησε την πεντάδα του ψηφοδελτίου με τον πρώην Έπαρχο Κύθνου, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τις Δυτικές Κυκλάδες. Σημειώνεται ότι οι παραπάνω ανακατατάξεις προέκυψαν ύστερα από την αντίδραση του -πρώην πλέον- υποψήφιου και αντινομάρχη Κυκλάδων Γιώργου Παπαμανώλη για τον τρόπο που καταρτίστηκε το ψηφοδέλτιο τοποθετώντας δύο Συριανούς ως αντίπαλους.


Στην ετήσια εκδήλωση «Αναπαράσταση της τράτας» σας καλεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007 και ώρα 19:30 στην παραλία του Περιβόλου (πλησίον Ξενοδοχείου Atlantis).
Θα ακολουθήσει νησιώτικη βραδιά με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, ψητό ψάρι και άφθονο κρασί. Η παρουσία σας θα είναι χαρά μας.
Χορηγοί: Δήμος Θήρας και Santo Wines (ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΘΗΡΑΪΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ)


Σήμερα Πέμπτη 23 Αυγούστου στην αυλή του δημοτικού σχολείου του Πύργου θα παρουσιαστεί για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η θεατρική παράσταση «Με ένα καράβι φορτηγό» από την θεατρική ομάδα «Πασπαρτού». Το θέμα της παράστασης είναι η πορεία μέσα στον χρόνο ενός ζευγαριού, ενός ναυτικού που λείπει από το σπίτι του και της συζύγου του που μένει πίσω. Η παράσταση βασίζετε στην πραγματική αλληλογραφία ενός ζευγαριού που έζησε στα μέσα του αιώνα και περιγράφετε η μεταξύ τους σχέση
στο συγκεκριμένο ιστορικό πλαίσιο. Η παράσταση ανέβηκε τον χειμώνα στην Αθήνα ενώ παρουσιάστηκε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με μεγάλη επιτυχία.
Η θεατρική παράσταση θα ανέβει και στην Οία, την Παρασκευή 24.8 στις 20.30 στο πανηγυρόσπιτο του Αι Γιώργη.


Το καινούριο μυθιστόρημα της Καδιώς Κολύμβα «Ρ ό τ α π ε ρ Ό σ τ ρ ι α» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Αρμός»θα παρουσιαστεί στη Σαντορίνη με την ευγενική φροντίδα της Κοινότητας Οίας, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Οίας, το Σάββατο 25 Αυγούστου 2007 και ώρα 20:30