Παρασκευή, Αυγούστου 24, 2007

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψήφιων του Συνασπισμού για τις Κυκλάδες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων του ΣΥΝ το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. στο νομό μας αποτελούν οι:
1. Βαρελά Γεωργία, Χημικός Μηχανικός -Υπάλληλος Ν.Α. Κυκλάδων
2. Γεωργούλης Γιώργος, Οικοδόμος-Τουριστικός Επιχειρηματίας
3. Μαργαρίτης Νίκος, Οικονομολόγος-Συν/χος Αγροτικής Τράπεζας
4. Νάζου Δέσποινα, Κοινωνική Ανθρωπολόγος-Ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
5. Συρμαλένιος Νίκος, Οικονομολόγος-Πολιτικός Επιστήμονας, Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων.
Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων τα βιογραφικά των υποψηφίων του ΣΥΝ έχουν ως εξής :

ΒΑΡΕΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
Αποφάσισα να κάνω το μεγάλο βήμα και να αφήσω τη ζωή στην Αθήνα για μια πιο φυσική, ανθρώπινη και ποιοτικά αναβαθμισμένη ζωή στη Σύρο. Για αυτήν ακριβώς την ποιότητα ζωής ασχολούμαι με τα κοινά μέσα από τον Συνασπισμό το κόμμα της Ανανεωτικής Αριστεράς στην Ελλάδα.
Ζω και εργάζομαι στην Ερμούπολη, είμαι παντρεμένη με τον Ολιβιέ Ζακό και έχουμε δύο παιδιά τον Ορέστη και την Εμίρα.
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1975, μεγάλωσα και τελείωσα σχολείο στην Κηφισιά και σπούδασα Χημικός Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 2000 το Πανεπιστήμιο μετά από διαγωνισμό μου εξέδωσε το μυθιστόρημα ‘’Ονειροπαγίδα’’. Το 2000 & 2001 συμμετείχα ως δημοσιογράφος σε ρεπορτάζ με θεματολογία στις Κυκλάδες τα οποία προβλήθηκαν στην εκπομπή ΄΄Αρχιπέλαγος΄΄ στη ΝΕΤ. Μέσα από αυτά τα ρεπορτάζ γνώρισα και αγάπησα και γω το Αρχιπέλαγος...
Από το 1992 είμαι ενεργό μέλος του ΣΥΝ. Στην Π.Κ. Κηφισιάς, στην Νεολαία Πάτρας και Α΄ Αθηνών και τελευταία ως Γραμματέας της Π.Κ Σύρου. Εργάστηκα στην Βουλή για δύο χρόνια (2000-2002) ως Συνεργάτης της Βουλευτού Ασημίνας Ξηροτύρη-Αικατερινάρη. Από τον Απρίλιο του 2003 εργάζομαι στη Δ/νση Υγείας & Πρόνοιας της Ν.Α. Κυκλάδων. Είμαι μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ερμούπολης.
Τόσο μέσα από τη δουλειά μου όσο και μέσα από την πολιτική, παλεύω για ένα κόσμο που θα είναι και αύριο βιώσιμος για τους επόμενους, για ένα κόσμο που θα πρέπει να είναι από σήμερα βιώσιμος για όλους.

ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Γεννήθηκε στη Σίφνο το 1968.
Εργάζεται και ζει στη Σίφνο ως οικοδόμος, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει και επιχειρηματική δραστηριότητα.
Από πολύ νέος συναντήθηκε με το χώρο της Αριστεράς και τώρα τα ενδιαφέροντα του επικεντρώνονται στα πολιτιστικά και κοινωνικά προβλήματα της Σίφνου.
Διετέλεσε υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τη Συν-Κυκλαδική Πρωτοβουλία τόσο στις εκλογές του 1996, όσο του 2002 και του 2006, όπου και αναδείχθηκε δεύτερος σε σταυρούς σε όλο το νομό.
Είναι παντρεμένος και έχει δυό κόρες.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΝΙΚΟΣ Γεννήθηκε το 1948 στη Νάξο. Είναι έγγαμος με δύο παιδιά.
Υπήρξε μέλος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη στη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ).
Με την κύρηξη της Δικτατορίας βγήκε στην παρανομία και έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα συμμετέχοντας στην αντιστασιακή οργάνωση ‘Ρήγας Φεραίος’. Συνελήφθη για τη δράση του το 1969, φυλακίστηκε και διαγράφηκε από την ΑΣΟΕΕ.
Μετά τη μεταπολίτευση επανήλθε στην ΑΣΟΕΕ, συνέχισε τις σπουδές του και αποφοίτησε το 1976.
Διετέλεσε Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Κυψέλης του ‘ΚΚΕ-Εσωτερικού’, και είναι μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα.
Εργάστηκε ως λογιστής στον ιδιωτικό τομέα. Το 1985 προσελήφθη στην Αγροτική Τράπεζα και εργάσθηκε στα καταστήματα του Φιλοτίου και της Χώρας στη Νάξο για 12 χρόνια. Από το 1997 μετατέθηκε στην Αθήνα όπου εργάστηκε ως Αναπληρωτής και Προϊστάμενος Τμήματος στις Διευθύνσεις, Επιχειρήσεων, Καθυστερήσεων και Δημοσίου Τομέα.
Υπήρξε ενεργό μέλος της συνδικαλιστικής παράταξης ‘Συσπείρωση’ της Αγροτικής Τράπεζας.
Από το Νοέμβριο του 2007 είναι συνταξιούχος.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΑΖΟΥ
Η Δέσποινα Νάζου (Μαδούπα) γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Έχει καταγωγή από τη Μύκονο όπου και μένει με το σύζυγό της Γιώργο Γ. Ξυδάκη και το γιό της Γαλάτη. Είναι Κοινωνική Ανθρωπολόγος, μεταδιδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου όπου και εργάζεται παρέχοντας ερευνητικό και διδακτικό έργο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος καθώς και μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας Η ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ, η οποία μέσα από τη δωδεκαετή κυκλοφορία της στη Μύκονο αποτέλεσε την πιο ουσιαστική εναλλακτική φωνή στην πολιτική ζωή του τόπου, δίνοντας μάχες για τα μικρά, αλλά και μεγάλα ζητήματα του νησιού. Στις Δημοτικές εκλογές του 1998 , η Δ. Νάζου ήταν επίσης υποψήφια με τη «Μυκονιάτικη Κίνηση Πολιτών». Από το 1995 συμμετέχει ενεργά στον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Μυκόνου, και την περίοδο αυτή είναι μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου.
Η επιστημονική της ενασχόληση με την τοπική κοινωνία της Μυκόνου επικεντρώνεται στη μελέτη των πολλαπλών ταυτοτήτων του νησιού και κυρίως στο τί σημαίνει να είναι κανείς «ντόπιος», «επιχειρηματίας» ή και «αγρότης» στη Μύκονο. Ειδικότερα έχει ασχοληθεί με τις γυναίκες επιχειρηματίες και την εργασία τους τόσο στη Μύκονο, όσο και στη Λέσβο και έχει εμβαθύνει σε ζητήματα φύλου και απασχόλησης στη σύγχρονη Ελλάδα.
Τόσο η κοινωνική γνώση για τη μυκονιάτικη κοινωνία που απέκτησε από την εργασία της όσο και ο πολιτικός προσανατολισμός της δράσης της όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και η κριτική της στάση απέναντι σε αυτό που εμφανίζεται ως κυρίαρχο μοντέλο ζωής και ανάπτυξης της Μυκόνου, υπήρξαν σημαντικοί λόγοι για να συμμετάσχει σε αυτές τις εκλογές στο ενωτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις Κυκλάδες – μια και η ίδια, αν και ανένταχτη, ανήκει ιδεολογικά στον αριστερό χώρο. Το πιο σημαντικό όμως κίνητρο για μια τέτοια απόφαση στάθηκε η βιωμένη καθημερινή της εμπειρία ως άκρως στριμωγμένης εργαζόμενης στον καταταλαιπωρημένο –από πολλές απόψεις-πανεπιστημιακό χώρο, αλλά και ως θυμωμένης κατοίκου ενός νησιού που πολυτελώς τσιμεντώνεται, και η οποία δυστυχώς- αν θελήσει ν’αλλάξει τόπο θα πέσει πάνω σε αποκαΐδια, χωματερές, άλλα τσιμέντα, βρώμικα ποτάμια, λίμνες ξεχασμένες από τη βροχή και ατμόσφαιρα ιδανική για μεταλλάξεις. Εξίσου δυνατό κίνητρο στάθηκε και ο θυμός από την καθημερινή εμπειρία της ως πολίτης μιας νησιωτικής περιοχής με έντονες διακρίσεις και ασυμμετρίες. Ιδιαίτερα όταν βλέπει ότι οι κάθε λογείς «διαφορετικοί», δηλαδή επιχειρηματίες με εναλλακτικές απόψεις και ευαισθησίες, σκληρά εργαζόμενοι/νες, μετανάστες/στριες, μικρές πολιτικές ομάδες, καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενοι,κ.ά., όταν διεκδικούν πολιτικό χώρο και έχουν έναν διαφοροποιημένο κριτικό λόγο για το δημόσιο βίο, είτε περιθωριοποιούνται, είτε εκβιάζονται και προπηλακίζονται.
Έτσι, η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ήρθε κάπως ως ξέσπασμα μιας μικρής θύελλας όταν τριγύρω σπέρνουν ανέμους!

ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ
Γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα και κατάγεται από τη Μήλο. Έχει ένα γιό 22 χρονών.
Οικονομολόγος – πολιτικός επιστήμονας, απόφοιτος του πανεπιστημίου της Μπολώνιας (Ιταλία).
Από τα χρόνια της δικτατορίας εντάχθηκε στις αντιστασιακές οργανώσεις «ΠΑΜ» και «Ρήγας Φεραίος» και διώχθηκε από το καθεστώς της χούντας. Επέστρεψε στην Ελλάδα με τη μεταπολίτευση και συνέχισε μέχρι σήμερα την πολιτική και κοινωνική του δράση μέσα από το χώρο της ανανεωτικής αριστεράς (ΚΚΕ εσωτερικού, ΕΑΡ, Συνασπισμός).
Είναι υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών και εργάστηκε στους τομείς των δημοσίων επενδύσεων και της περιφερειακής ανάπτυξης.
Ασχολήθηκε με θέματα δημόσιας διοίκησης, εργατικής πολιτικής και αυτοδιοίκησης.
Τα τελευταία δεκατρία χρόνια ασχολείται συστηματικά με τα προβλήματα των Κυκλάδων συνολικά, αλλά και ιδιαίτερα με τα θέματα της Μήλου.
Το 2002 εκλέχτηκε νομαρχιακός σύμβουλος Κυκλάδων, ως επικεφαλής της Συν-Κυκλαδικής Πρωτοβουλίας, ενώ στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 επανεκλέχτηκε και εκπροσωπεί μαζί με τον Ηλία Αθυμαρίτη την παράταξη στο νομαρχιακό συμβούλιο.
Είναι μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και έθεσε κατ’ επανάληψη υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές.