Δευτέρα, Απριλίου 30, 2007

  • Δευτέρα 30.4.2007
  • Τώρα είναι που θα χρειαστούν για τα καλά τα σινούκ και τα μεταγωγικά της πολεμικής αεροπορίας, αυτήν τη φορά για να …. μεταφέρουν τους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων από και προς τα Φηρά και τον Αθηνιό.
    Πολλά τα κρουαζιερόπλοια φέτος, κάτι όμως που δεν είναι διόλου ευχάριστο με δεδομένο ότι τα πλοία φθάνουν και αναχωρούν την ίδια ώρα με αποτέλεσμα η αποεπιβίβαση και μεταφορά των επιβατών με το τελεφερίκ ή με λάντζες στον Αθηνιό να είναι από προβληματική και χρονοβόρα έως αδύνατη.
    Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, περισσότερα από 9.000 άτομα θα φθάνουν στο νησί στον ίδιο χρόνο κάτι που κάνει την εξυπηρέτησή τους πολύ δύσκολη. 500 άτομα την ώρα δύναται να μεταφέρει το τελεφερίκ, ενώ ο Αθηνιός…. δεν είναι και στην καλύτερή του φάση.
    Την βεβαιότητα ότι «εάν δεν αλλάξει κάτι, σίγουρα θα ταλαιπωρηθεί κόσμος» εξέφρασε ο πρόεδρος της ένωσης λεμβούχων Μάκης Κανακάρης, σημειώνοντας ότι με το σημερινό καθεστώς των ελεύθερων θαλασσίων μετακινήσεων, πολύ δύσκολα μπορούν να αλλάξουν οι ώρες των δρομολογίων, κι αυτό ύστερα από ισχυρές πιέσεις. Σε Δήμο και Επαρχείο πέφτει "το μπαλάκι" για την εξεύρεση μιας εστω και προσωρινής λύσης για την διαχείρηση των επισκεπτών.
  • Σήμερα, και με καθυστέρηση αρκετών ημερών επέστρεψε στο νησί το σκάφος "Φιλία" του ΕΛΚΕΘΕ προκειμένου να ξεκινήσουν οι υποθαλάσσιες έρευνες για την μελέτη απάντλησης.
  • Παναγιωτακόπουλος, Κορφιάτης, και Παναγιώτης Ρήγας οι ομιλητές χθεσινής κομματικής εκδήλωσης των δημοτικών Οργανώσεων Θήρας και Οίας του Πασοκ.
    Υψηλότονη ρητορική και.. ομόλογα, παραίτηση Τσιτουρίδη, καθώς και η πρόγνωση για εκλογές των Οκτώβρη, τα θέματα που κυριάρχησαν.
  • Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και η εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα νησιά των Κυκλάδων, ως λύση στο ενεργειακό πρόβλημα ,υπο την προϋπόθεση της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, απασχόλησαν την προχθεσινή συνεδρίαση της ΤΕΔΚ υπο την νέα της σύσταση. Ο διευθυντής της ΤΕΔΚ ενημέρωσε τους αιρετούς για το «υπο διαβούλευση» νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενώ το συμβούλιο αποφάσισε την διοργάνωση ημερίδας για την καλύτερη ενημέρωση για το θέμα.