Παρασκευή, Απριλίου 27, 2007

  • Παρασκευή 27.4.2007
  • Άφαντο ακόμη, το σχέδιο απάντλησης των καυσίμων από το βυθισμένο στην Καλντέρα πλοίο. Οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης ζητούν το σχέδιο αλλά δεν το βλέπουν. Σαφείς οι δηλώσεις τους ότι προφανώς δεν υπάρχει…
    Σήμερα τελικά φεύγει από το Λιμεναρχείο Θήρας το μαύρο κουτί του Sea Diamond για την Φλόριντα των ΗΠΑ όπου και θα γίνει προσπάθεια αποκωδικοποίησής του.
  • Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η επιχείρηση απορρύπανσης στις ακτές της Καλντέρας. Επιτυχημένο κρίνεται το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα των εργασιών της εταιρίας, καθώς έχει συλλεγεί η μεγαλύτερη ποσότητα των καυσίμων που διαρρέουν από το βυθισμένο πλοίο. Μέχρι στιγμής έχουν συλλεγεί 800 κυβικά νερού και πετρελαιοειδών. «Δεν χρησιμοποιούνται χημικά για τον καθαρισμό της θάλασσας και των ακτών» υπενθυμίζει ο υπεύθυνος της εταιρίας κ. Μαμαλούκας.
    Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών καθώς και του Βρετανού εμπειρογνώμονα με θητεία σε πολλά αντίστοιχα ναυάγια Michael O Brian ,που βρίσκεται στο νησί, οι δεξαμενές του Sea Diamond έχουν ήδη διαρραγεί και παρόλο που βρίσκονται στο εσωτερικό του πλοίου, ποσότητες καυσίμων ανεβαίνουν στην επιφάνεια.
  • Πρωτάθλημα Σκάκι διοργανώνει η ΔΕΠΟΤΑΘ που θα πραγματοποιηθεί σε δύο διήμερα, 5-6 και 12-13 Μαΐου. Στο πρωτάθλημα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι και όσες επιθυμούν. Τελική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων Πέμπτη 3 Μαΐου Πληροφορίες στο τηλ. 2286023021.
  • Κλειστό θα παραμείνει από τις 30/4 μέχρι τις 17/5 το Μουσείο Απολιθωμάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας λόγω ανακαίνισης. Ο χώρος θα είναι επισκέψιμος από την Παρασκευή 18/5 (Ημέρα Εορτής των Μουσείων), οπότε και θα γίνει η επίσημη παρουσίαση των νέων εκθεμάτων.
  • Εκπαιδευτική ομιλία στο Μπελλώνειο
    Εκπαιδευτική ομιλία με θέμα «Τα νέα βιβλία της γλώσσας και των μαθηματικών» διοργανώνει στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο το Σάββατο 28/04 στις 11:00 π.μ. ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών σχολίων της Σαντορίνης σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Θήρας.
  • The Sisterhood of the travelling pants" Νο 2!
    Τέλη Μαΐου θα ξεκινήσουν στη Σαντορίνη και θα κρατήσουν έως τα μέσα Ιουνίου τα γυρίσματα του δεύτερου μέρους της ταινίας "The Sisterhood of the traveling pants". Η ταινία αποτελεί συνέχεια του Α' μέρους που γυρίστηκε το 2004 στην Οία. Η ταινία έχει εξασφαλίσει διεθνή διανομή μέσω της Warner Bros. Επίσης, εδώ και λίγο καιρό έχουν ξεκινήσει στη Θηρασιά τα γυρίσματα της ταινίας με τίτλο "Μικρό έγκλημα" σε σκηνοθεσία Χρίστου Γεωργίου που θα κρατήσουν έως και τα μέσα Ιουνίου.