Πέμπτη, Μαΐου 03, 2007

  • Πέμπτη 3.5.2007
  • Χωρίς ραντάρ και βυθόμετρο μπήκε το Sea Diamond στην Καλντέρα ενώ φαίνεται ότι δεν είχαν τεθεί σε λειτουργία συγκεκριμένα όργανα που πρέπει να λειτουργούν όταν το πλοίο πλησιάζει στη στεριά, με την εκδοχή του ανθρωπίνου λάθους να επιβεβαιώνεται.
  • Διακρίσεις για τα Σαντορινιά κρασιά. Το χρυσό μετάλλιο στο διαγωνισμό Challenge International du Vin 2007 που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία απέσπασε πριν λίγες μέρες το Vinsanto 8 ετών παλαίωσης της SantoWines, ενώ χρυσά βραβεία απέσπασαν τα κρασιά, στην πλειονότητά τους Vinsanto από όλα τα οινοποιεία του νησιού.
    Θετικά σχόλια απέσπασε το κοινό περίπτερο των εννέα οινοποιείων της Σαντορίνης στην έκθεση προϊόντων Μεσογειακής Διατροφής στο Μετρό στο Σύνταγμα την περασμένη εβδομάδα. Τα οινοποιεία που συμμετείχαν για να τα θυμόμαστε κιόλας είναι τα: Αμπελώνας Γαβαλά, Κάναβα Αργυρός, Κτήμα Σιγάλα, Οινοποιείο Μπουτάρη, Οινοποιείο Χατζηδάκη, Σαν... τωρινή Winery, Canava Roussos, SantoWines, Volcan Wines.
  • 4.2 από τους Έλληνες και 4από τους ξένους με άριστα το 5 παίρνει η Σαντορίνη.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία για τους επισκέπτες της Σαντορίνης, όπως προκύπτουν από έρευνα που διεξήγαγε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων και παρουσιάστηκε στο 12ο Τουριστικό Πανόραμα πριν λίγες μέρες.
    Ο μέσος χρόνος διαμονής στο νησί είναι 6,5 βράδια με τα ξενοδοχεία να αποτελούν το κατεξοχήν κατάλυμα Ελλήνων και ξένων τουριστών. Όσον αφορά στην αγοραστική συμπεριφορά κατά μέσο όρο οι Έλληνες ξοδεύουν 725 ευρώ το άτομο ενώ οι ξένοι τουρίστες ξοδεύουν 770 ευρώ. Τα περισσότερα είδη που αγοράζουν είναι κατά σειρά: σουβενίρ, τρόφιμα και ποτά, γλυκά παραδοσιακά, κοσμήματα, είδη ρουχισμού. Σχετικά με τη συνολική εμπειρία της παραμονής στο νησί, η ομορφιά του φαίνεται οτι έρχεται να συμπληρώσει τις τυχόν άλλες αδυναμίες του ανθρώπινου παράγοντα.
  • Ενημερωτική συζήτηση με τους γονείς μαθητών της τρίτης γυμνασίου του γυμνασίου του Εμπορείου θα πραγματοποιήσουν αυριο το μεσημέρι στις 12.00 ο διευθυντής του ΕΠΑΛ και η κ. Φραγκάκου υπευθυνη γραφείου ΣΕΠ. Θέμα της συναντησης, οι εκπαιδευτικές επιλογές των μαθητών μετά το Λύκειο.
  • Συνάντηση με επιχειρηματίες και καταστηματάρχες της νότιας πλευρας του νησιού πραγματοποίησε χθες ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Σιγάλας.