Παρασκευή, Απριλίου 20, 2007

  • Παρασκευή 20.4.2007
  • Με την ενημέρωση από πλευράς ΥΕΝ, για τις ενέργειες που υλοποιούνται καθώς και για το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών για την απάντληση των καυσίμων και των λοιπών ρυπογόνων ουσιών από το ναυάγιο του «SEA DIAMOND» ολοκληρώθηκαν στην Αθήνα οι συναντήσεις εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και θεσμικών φορέων της Σαντορίνης. Ικανοποιημένοι δηλώνουν από την συνάντηση οι τοπικοί φορείς.
  • Την προκαταρκτική μελέτη αποκατάστασης του φέροντος οργανισμού του στεγάστρου, που εκπονήθηκε από διεθνή οίκο μελετιτικό απέστειλε στον Τεχνικό Σύμβουλο Διοίκησης Έργου και στην Αρχαιολογική Εταιρεία, η Κοινοπραξία που κατασκευάζει το έργο. Η Κοινοπραξία απέστειλε επίσης χρονοδιάγραμμα εργασιών από το οποίο προκύπτει ότι η επισκευή του έργου θα έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2008.
  • Δωρεάν εξετάσεις για τον θυρεοειδή από ομάδα ενδοκρινολόγων που επισκέπτονται το νησί, πραγματοποιούνται σήμερα στο Κέντρο Υγείας ,πρωί και απόγευμα, και αύριο στο Εμπορείο. Έκκληση του επιστημονικού διευθυντή της μονάδας Κ. Κελίδη να εξετάσουν οι γονείς τα παιδιά τους.
  • Την Κυριακή και σε πέντε παραλίες θα πραγματοποιηθεί ο φετινός εθελοντικός καθαρισμός των ακτών από το Διεθνή Σύλλογο Γυναικών Σαντορίνης. Δεύτερη μέρα σήμερα παρουσίασης του προγράμματος HELMEPA Junior σε δημοτικά σχολεία του νησιού.
  • Δενδροφύτευση στο Μέσα Βουνό διοργανώνει η περιβαλλοντική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας την Κυριακή στις 11.00 το πρωί με την συμμετοχή μαθητών των σχολείων.
  • Ανανεώθηκε και είναι κοντά σας! Πρόκειται για την νέα ιστοσελίδα του «Μεγάρου Γκύζη» www.megarogyzi.gr με πλούσιο υλικό και φωτογραφίες που δημιουργήθηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μεγάρου κ. Γιάννη Παπακωσταντίνου. Εκεί μπορείτε να δείτε και το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων.