Δευτέρα, Απριλίου 23, 2007

Δευτέρα 23.4.2007
Με καλό αποτέλεσμα συνεχίζεται η απορρύπανση των παραλιών της Καλντέρας εν αναμονή των ερευνών και μελετών για την διαδικασία της απάντλησης των πετρελαιοειδών του Sea Diamond.
Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός σε οκτώ πάπιες που είχαν προσβληθεί από τις πετρελαιοκηλίδες. Τα πτηνά συνελλέγησαν προχθές Σάββατο από άνδρες του Λιμενικού, σε μικρή απόσταση από το σημείο του ναυαγίου, και μεταφέρθηκαν στο κτηνιατρείο για να εξεταστούν και να καθαριστούν. Εξετάζεται το εάν θα φιλοξενηθούν προσωρινά στο Κέντρο Προστασίας Πτηνών "Αλκυόνη" στην Πάρο, ή εάν θα επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον.


«Η όποια περιβαλλοντική επίπτωση, μέχρι σήμερα, κρίνεται εξαιρετικά περιορισμένη, ενώ δεν πλήττονται άμεσα τα ψάρια» δήλωσε σήμερα στον «Σαντορίνη 106.4» ο διευθυντής της Greenpeace Νίκος Χαραλαμπίδης.

Αδιαφορόντας για το γεγονός απολαμβάνουν οι επισκέπτες τις διακοπές τους στο νησί, σύμφωνα με δηλώσεις των ξενοδόχων.

  • Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για τις 12 Μαΐου τελετή ονοματοδοσίας δύο κρουαζιερόπλοιων της εταιρίας Princess Cruises των emerald princess royal princess, στην Σαντορίνη.
  • Λιτή και με ενιαία αισθητική η φετινή παρουσία Σαντορίνης και Κυκλάδων στην έκθεση τουριστικό Πανόραμα που ολοκληρώθηκε χθες, σε αντίθεση με οικονομικές και αισθητικές ακρότητες του παρελθόντος.
  • Ενώ, τις Κυκλάδες φαίνεται πως προτιμούν πολλοί νέοι σήμερα, εγκαταλείποντας την Αθήνα. Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας ο πληθυσμός των Κυκλάδων αυξάνετε σταθερά.

http://www.youtube.com/watch?v=roZxT5e0I7w

http://www.youtube.com/watch?v=pczcUexHnBY