Πέμπτη, Απριλίου 19, 2007


  • Πέμπτη 19.4.2007
  • Ολοκληρώθηκε η συνάντηση εκπροσώπων της Σαντορίνης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Σύμφωνα με το Γραφείο Επικοινωνίας του Υπουργείου, ανακοινώθηκε ότι θα παρέχεται πλήρης ενημέρωση σχετικά με τις εργασίες απορρύπανσης, κι ότι σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ και άλλους εγχώριους φορείς θα πραγματοποιηθεί μελέτη για την ασφαλή απάντληση των πετρελαιοειδών. Ικανοποιημένοι δηλώνουν από την συνάντηση οι τοπικοί φορείς.
  • «Οι ενέργειες που ακολουθούν μετά από κάθε ναυτικό ατύχημα είναι δουλειά του ΥΕΝ, που στην περίπτωση του Sea Diamond δεν έκανε τίποτα» δήλωσε σήμερα στον Σαντορίνη 106.4 ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης, αναφέροντας παράλληλα ότι η βύθιση του πλοίου αποφασίστηκε. «Η απάντληση των καυσίμων είναι πρώτη προτεραιότητα» δήλωσε ο πρώην υπουργός που δεσμεύθηκε να συνεχισθούν οι πιέσεις και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για το θέμα.
  • Αθλιότητες χαρακτηρίζει η Γαλλίδα ναυαγός τα σενάρια πως ο άνδρας και η κόρη της ζουν και ότι είχαν προσχεδιάσει τη φυγή τους, σημειώνοντας ότι επέστρεψε αμέσως στη Γαλλία γιατί χρειαζόταν στήριξη. Ως προς τις δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας ότι «αναμένονται εκπλήξεις», η 42χρονη Γαλλίδα επισημαίνει ότι είναι αποτέλεσμα των διαδόσεων.Την ίδια ώρα, στις ΗΠΑ οδεύει το «μαύρο κουτί» του κρουαζιερόπλοιου έπειτα από παλινωδίες τεσσάρων ημερών. Τα αποτελέσματα αναμένονται σε έναν μήνα από τώρα.
  • Τελευταία μέρα διανομής σήμερα των εισιτηρίων κοινωνικού τουρισμού από το γραφείο επιθεώρησης εργασίας στην Μεσσαριά. Δικαιολογητικά: ένσημα του 2006 και βιβλιάριο υγείας.
  • Δωρεάν επιμορφωτικό πρόγραμμα για ενήλικες υλοποιεί στην Σαντορίνη το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κυκλάδων. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του Μαΐου, για πληροφορίες και αιτήσεις μέχρι και αύριο, στα ΚΕΠ.
  • Ξεκίνησε σήμερα η 12η έκθεση Τουριστικό Πανόραμα στον χώρο της expo Athens. Η Σαντορίνη συμμετέχει με δικό της περίπτερο και με την παρουσία χορευτικών σχημάτων. Η έκθεση θα διαρκέσει 19-22 Απριλίου.
    21- 29 Απριλίου η φετινή εαρινή αιμοδοσία από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Το πρόγραμμα ξεκινά το Σάββατο όπου θα γίνει αιμοδοσία στον Πύργο.









































σημ. Οι φωτογραφίες προέρχονται απο τον καθαρισμό της παραλίας "Αποθήκες" στο Ακρωτήρι.