Τρίτη, Απριλίου 17, 2007

  • Τρίτη 17.4.2007
  • Το Σάββατο 21η του μήνα ξεκινά η φετινή εαρινή αιμοδοσία από κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού. Αναμένεται να διαρκέσει μία εβδομάδα.
  • Για τις επόμενες πέντε μέρες θα βρίσκονται στο νησί ειδικός πεταλωτής και οδοντίατρος για την δωρεάν φροντίδα των ιπποειδών. Αύριο το κλιμάκιο θα βρίσκεται στο λιμάνι των Φηρών. Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε την κτηνίατρο Μαργαρίτα Βάλβη στο 31482
  • Σε μισή ώρα από τώρα η συνάντηση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού, και των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλων των βαθμών της Σαντορίνης. Εκεί θα γίνει και επίσημη ανακοίνωση του σχεδιασμού απάντλησης από την πλοιοκτήτρια εταιρία.
    Εγγυήσεις και σαφές χρονοδιάγραμμα του σχεδίου απάντλησης καθώς και την ανέλκυση του πλοίου θα ζητήσουν οι εκπρόσωποι της Σαντορίνης, που έστειλαν
    και δεύτερο εξώδικο προς την πλοικτήτρια εταιρεία διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών επισημαίνοντας τους κινδύνους προς το περιβάλλον.
  • Aύριο ο κ. Κεφαλογιάννης καλείται να δώσει εξηγήσεις για τους χειρισμούς του στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
    Χτες ολοκληρώθηκαν και τυπικά οι έρευνες για να εντοπιστούν οι δύο αγνοούμενοι με την άκαρπη προσπάθεια του βαθυσκάφους του ΕΛΚΕΘΕ, ενώ οι Αρχές ερευνούν και πάλι τις κινήσεις της Γαλλίδας για τις συνθήκες υπό τις οποίες αποχωρίστηκε από τον σύζυγό και την κόρη της.
  • Στο Λιμεναρχείο Θήρας παραμένει το μαύρο κουτί «αναμένοντας» τον Εισαγγελέα Νάξου που θα αποφασίσει για την διαδικασία αποστολής του στις Ηνωμένες Πολιτείες. 40 μέρες εκτιμάται ότι θα χρειαστούν για την αποκωδικοποίησή του.
  • Δικτυακή έρευνα του in.gr για το πού εντοπίζεται η μεγαλύτερη ζημία από το ναυάγιο δείχνει: 42% στην απώλεια δύο ανθρώπων, 29% στο περιβάλλον και 20% στον ελληνικό τουρισμό.