Κυριακή, Δεκεμβρίου 13, 2015

ΑΟ Θήρας - ΑΟ Παναθηναϊκός 3-2

Μια σπουδαία νίκη κατάφερε ο Α.Ο. Θήρας στην έδρα του έναντι του Παναθηναϊκού, στο συγκλονιστικότερο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής, καταφέρνοντας να γυρίσει το παιχνίδι, αλλά και τα προγνωστικά, με την καθοριστική νίκη του στο 4ο σετ, και υπερισχύοντας σημαντικά του Παναθηναϊκού στο 5ο με 15-8.

Τα σετ διαμορφώθηκαν ως εξής :  16-25, 25-22, 19-25, 25-21, 15-08

Με την νίκη του ο Α.Ο. Θήρας κατοχυρώνει την 4η θέση στην Α1 με 21 βαθμούς ενώ πλέον στοχεύει καθαρά στην διατήρηση της θέσης διεκδικώντας την συμμετοχή του play off της  χρονιάς.


Ο Α.Ο. Θήρας σημείωσε την 6η συνεχόμενη νίκη του. 


Σύμφωνα με το volleynews.gr,


Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, μπροστά σε 1.000 περίπου φιλάθλους ο ΑΟ Θήρας επικράτησε με 3-2 του Παναθηναϊκού, πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη εις βάρος του τριφυλλιού.

Ο αγώνας ήταν μια πραγματική διαφήμιση για το γυναικείο βόλεϊ, την οποία παρακολούθησε όλη η Ελλάδα μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ 2 και χρειάστηκαν 2 ώρες και 7 λεπτά για να προκύψει νικητής με την Ανίκα Μπρίνκμαν (24 πόντοι με 16/34 επιθέσεις και 8 άσους!) να κάνει μια εκπληκτική εμφάνιση (όπως και η Βίντοβιτς που είχε 22 πόντους) και να οδηγεί τον ΑΟΘ (που είχε συνολικά 17 άσους) στην ιστορική νίκη.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ, καταφέρνοντας σε σημεία που υπήρχε ισορροπία να αποκτήσει σημαντικές διαφορές με όπλο το σερβίς του.
Σύμφωνα με τους προπονητές με το τέλος του αγώνα,
Απόστολος Οικονόμου: «Ζούμε μοναδικές στιγμές… Ας πανηγυρίσουμε σήμερα, αλλά από αύριο συνεχίζουμε την δουλειά γιατί δεν τελείωσε τίποτα ακόμη. Ήταν μια μεγάλη νίκη και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια γιατί αυτές εφάρμοσαν το πλάνο. Ο ΠΑΟ παρά την ήττα του είναι καλύτερη ομάδα από εμάς, αλλά ξέραμε ότι για να μπορέσουμε να τον κερδίσουμε έπρεπε να τον πιέσουμε στο σερβίς κι αυτό κάναμε»

Γιώργος Ρούσης: «Δεν παίξαμε όπως έπρεπε σήμερα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αν δεν παίξεις καλά θα χάσεις, όπως συνέβη σήμερα, κι αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και σε παιχνίδια που θεωρητικά είσαι καλύτερη ομάδα. Δεν είχαμε τον αγωνιστικό τσαμπουκά που έπρεπε και αν συνεχίσουμε έτσι δεν πάμε πουθενά»


Στην 10η αγωνιστική το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου ο Α.Ο. Θήρας αντιμετωπίζει τον Παναξιακό στην Νάξο και στην 11η με την οποία ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του πρωταθλήματος, την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου την ΑΕΚ στην έδρα του.