Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015

ΕΚΘΕΣΗ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΠΕΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ - EXHIBITION OF WOOD CARVING & SCULPTURE ON PAPERBOARD (εγκαίνια 17.10 διάρκεια εως τις 30.10)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Εγκαίνια: 17/10/2015 ώρα 19:30 και διάρκεια έως 30/10 στη ΕΣΤΙΑ κεντρική πλατεία Πύργου, ώρες λειτουργίας καθημερινά  11:00-13:00 & 18:00-20:00

Οι  μαθητές του Δ τμήματος προχωρημένων ενηλίκων του εργαστηρίου υπό την επιμέλεια και καθοδήγηση του δασκάλου τους ,παρουσιάζουν τη  δουλειά τους με έργα γλυπτικής σε ξύλο και πεπιεσμένο χαρτί.

Θα δείτε ολοκληρωμένα έργα και μοτίβα σε διάφορους ρυθμούς  και έργα που είναι σε εξέλιξη, δείχνοντας βήμα-βήμα  τα στάδια τους. Σκοπός της έκθεσης και των εργαστηρίων είναι να φέρει πιο κοντά , αυτή την πανάρχαια τέχνη που είναι προς εξαφάνιση ,τους κατοίκους της Σαντορίνης αλλά και τους επισκέπτες (τουρίστες) του νησιού . Ήδη μέσα σε 3 χρόνια  που λειτουργεί το Εργαστήρι ,περισσότερα από  300 άτομα (38 τμήματα συνολικά) παρακολούθησαν  τα μαθήματα ,δημιουργώντας έναν πυρήνα ανθρώπων που εξελίσσεται μέσα από την τέχνη της ξυλογλυπτικής και την ιστορία της.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι μαθητές :
ΓΙΑΝΝΗΣ  ΓΕΡΟΥ , ΑΙΜΙΛΙΑΝΝΑ  ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΣ  ΚΑΒΑΔΙΑΣ ,HELEN  TOMSON,     ΒΙΚΥ ΚΟΛΙΑ , ΚΑΤΕΡΙΝΑ  ΚΟΤΣΑΝΑΡΟΥ ,JOSE LUIS  MENTOZA  MACHANO, VENDOULA SPIPLOVA ,ΓΡΗΓΟΡΗΣ  ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ, ANDREA  TRICHA  ,ΙΩΑΝΝΗΣ  ΧΑΛΑΡΗΣ, ΑΝΝΑ  ΜΠΑΚΗ- ΦΩΚΑ.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ  ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ -CESARIOS- ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ 

Διοργάνωση :
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ
ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ
Κ.Ε.Κ. Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Α.Ε
ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΛΙΧΡΥΣΟΣ 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΠΕΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ