Δευτέρα, Οκτωβρίου 12, 2015

πρωτοβουλία "AKROTIRI AT VLYCHADA / ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΣΤΗ ΒΛΥΧΑΔΑ" για την επαναλειτουργία των εργαστηρίων συντήρησης των αρχαιολογικών ευρημάτων και τοιχογραφιών του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης (18.10 19.00)

Με πρωτοβουλία της ομάδας που έχει συσταθεί στην Σαντορίνη για τη συνέχιση της συντήρησης - αποκατάστασης των τοιχογραφιών της προϊστορικής πόλης του Ακρωτηρίου Θήρας, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για το θέμα και την πρωτοβουλία, αλλά και την συγκέντρωση χρημάτων.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις είχαν πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβρη του 2015 με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Εστία».

Οι φετινές εκδηλώσεις από την ίδια ομάδα στην οποία έχουν ενταχθεί νέα μέλη αλλά και συλλογικότητες, θα πραγματοποιηθούν στο Santorini Arts Factory (SAF) στη Βλυχάδα.
Οι φετινές εκδηλώσεις αναμένεται να βασιστούν στο περσινό πρόγραμμα ενώ προβλέπεται να ενταχθούν και νέες δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.

Και φέτος αναμένεται να πραγματοποιηθεί εργαστήριο ζωγραφικής  - συντήρησης τοιχογραφιών με ελεύθερη είσοδο για παιδιά καθώς και δημοπρασία έργων για την συγκέντρωση χρημάτων αλλά και λαχειοφόρος αγορά.


Σύμφωνα με την πρόσκληση των διοργανωτών,

AKROTIRI AT VLYCHADA / ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΣΤΗ ΒΛΥΧΑΔΑ

Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Εστία Πύργου», το «La Ponta» και υπο την αιγίδα του Δήμου Θήρας, διοργανώνει μια ολόκληρη ημέρα προβολής των Ανασκαφών Ακρωτηρίου Θήρας, με την συνέργεια της Εταιρείας Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας. Σκοπός της ημερίδας αυτής είναι η οικονομική ενίσχυση για την συνέχιση του ανασκαφικού έργου και της λειτουργίας των εργαστηρίων συντήρησης των ευρημάτων του σημαντικού αυτού προϊστορικού οικισμού. Σε αυτή την μεγάλη γιορτή με εκθέσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια, συναυλίες καθώς επίσης και γαστρονομικές εκπλήξεις, σας περιμένουμε όλους εκεί!


The Santorini Arts Factory, in collaboration with the ‘Estia Pyrgos’ Cultural centre & ‘La Ponta’ and under the auspices of the Municipality of Thera is hosting a whole day event for the promotion of the preservation of the Akrotiri Excavations. The aim of the “Akrotiri in Vlychada” event is to raise funds towards the continuation of the excavations as well as the conservation of the important finds that have been found at this unique site. Join us for this wonderful event full of interesting exhibitions, workshops, concerts as well as great food and wine!



Την περιγραφή μέρους των περσινών εκδηλώσεων μπορείτε να δείτε εδώ :