Σάββατο, Μαΐου 09, 2015

συμμετοχή της «Κάναβας Ρούσσος» στο φεστιβάλ «Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις – Άνοιξη 2015» (8-10.5 Γκάζι)

Σύμφωνα με την πρόσκληση της «καναβας Ρούσου»,

Σας περιμένουμε και φέτος με αγάπη και δημιουργική καλοκαιρινή διάθεση να μοιραστούμε το μυστικό της δικής μας ευτυχίας !!!

Το περίπτερό μας είναι στο Κτίριο 3 / ΝΕΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ το ‪#‎Νο2 στο φεστιβάλ «Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις – Άνοιξη 2015» 8 με 10 Μαΐου  στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Μετά την τεράστια επιτυχία του στις 4 προηγούμενες διοργανώσεις(Απρίλιος και Δεκέμβριος 2013, Μάιος  και Δεκέμβριος 2014) το Φεστιβάλ “Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις” επανέρχεται ανανεωμένο:
120  εξαιρετικοί Έλληνες μικροί παραγωγοί και τα προιόντα τους, γευσιγνωσίες, εργαστήρια γεύσης, μαθήματα μαγειρικής , ψαγμένο street food και γλυκά από τους εξαιρετικούς σεφ του «Δειπνοσοφιστήριον» Ζαν-Λουί Καψαλά και Διονύση Αλέρτα  βραβεία Κοινού, Καινοτομίας και Συσκευασίας , αλλά  και σπέσιαλ πρόγραμμα για τα παιδιά που θα μπορούν να παίζουν στον χαρούμενο παιδότοπο και να μαγειρεύουν με τον Γιάννη Μπαξεβάνη και την ομάδα του .

Με σύμμαχο τον όμορφο αθηναϊκό καιρό η νόστιμη ψυχαγωγική βόλτα μας  θα είναι ακόμη πιο ωραία, αφού τα  περίπτερα των εκθετών απλώνονται και στον υπαίθριο χώρο του παλιού εργοστασίου-τώρα Μουσείου- Φωταερίου, εκτός από αυτά που θα βρίσκονται στα μοναδικά, ατμοσφαιρικά  κτίρια της Τεχνόπολης.

Μετά την μεγάλη  επιτυχία τους στα προηγούμενα φεστιβάλ, στο «ΕΛΛΑΔΑ-ΓΙΟΡΤΗ-ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΝΟΙΞΗ  2015» το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων θα είναι πολύ πλούσιο, αναπτυγμένο σε τρεις διαφορετικούς τύπους εκδηλώσεων θέσεις μπορείτε να κλείνετε στο www.elladagiortigefseis.gr/ .

Στα  Μαθήματα μαγειρικής βραβευμένοι, διάσημοι, αγαπημένοι παρουσιάζουν πρωτότυπες δημιουργίες με πρώτες ύλες της εποχής μας και μας μαθαίνουν τα μυστικά τους. Αναμένεται ότι θα είναι ένα από τα πιο περιζήτητα χάπενινγκ του Φεστιβάλ αφού συμμετέχουν   οι  Έκτωρ Μποτρίνι(“Etrusco”, “Botrini’s”),Νίκος Ρούσσος (“Funky Gourmet”), Βαγγέλης Δρίσκας (τηλεόραση το ΣΚΑΪ), Διονύσης Αλέρτας(“Criollo”«Δειπνοσοφιστήριον»),  Νίκος Πουλιάσης (Κουκούμαβλος/ Σαντορίνη), Κώστας  Τσίγκας (“Vespa Rossa”), Ολιβιέ Καμπανιά( F+W by Olivier Campanha), Θοδωρής Παπανικολάου (Σελήνη/ Σαντορίνη) Νίκος Μακρυμίχαλος(σεφ «Μαθήματα Μαγειρικής» Cookery Club ).

Σε ζεστό, παρεΐστικο κλίμα στα μαθήματα του κύκλου «Μαέστρος της παράδοσης» και σ' ένα από τα πιο ξεχωριστά κτίρια της Τεχνόπολης (Παληοί Φούρνοι), θα μάθουμε να φτιάχνουμε όλοι μαζί γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες και όμορφες σπεσιαλιτέ που είναι συνυφασμένες με τις παραδοσιακές μας γεύσεις. Ξεναγοί μας καταξιωμένοι δημιουργοί, σεφ, και συγγραφείς μαγειρικών βιβλίων όπως η Ντίνα Νικολάου(«Ένα τραπέζι Ελλάδα»-τηλεόραση ΣΚΑΪ), ο Άρης Βεζενές («Vezene”), Λάζαρος Μαλτέζος(τυροκόμος), Έκτωρ Μποτρίνι(σεφ), Γιάννης Αποστολάκης(σεφ στο «Join Us»/τηλεόραση του ΣΚΑΙ) Εβίτα Παπαχαραλάμπους(«Evita Loves Cake»), Γιώργος Γαλής/ σεφ ζαχαροπλαστικής και Νίκος Μακρυμίχαλος(σεφ) από τα «Μαθήματα Μαγειρικής» Cookery Club.

Μια σειρά από πρωτότυπες γευσιγνωσίες, που στόχο έχουν να συνδυάσουν τη χαρά της απόλαυσης με τη γνώση, είναι το περιεχόμενο των «Εργαστηρίων Γεύσης». Το γευστικό αυτό «σχολείο» καταπιάνεται με θέματα όπως η ποικιλία των ελληνικών τυριών, ο καφές, το μέλι, το λάδι, τα κρασιά και οι μπίρες που φτιάχνουν ντόπιες μικροζυθοποιίες. «Διδάσκουν» καταξιωμένοι γευσιγνώστες, οινολόγοι, σομελιέ(ο Master οf Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης, ο food editor Ηλίας Μαμαλάκης, οι δημοσιογράφοι  Δημήτρης Αντωνόπουλος και Νανά Δαρειώτη, οι οινολόγοι Γιάννης Βογιατζής και Αργύρης Τσακίρης, οι ειδικοί του   ελαιολάδου Μαρία Κατσούλη και Σωτήρης Γεωργίου, ο bartender Ηλίας Στεργιόπουλος και ειδικός του καφέ Γιάννης Ταλούμης) .

Σώμα και καρδιά του Φεστιβάλ, 120 από τα πιο γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των Ελλήνων Μικρών Παραγωγών που έχουν επιλεγεί για την ποιότητα των προϊόντων τους από τη από την γευσιγνωστική ομάδα του «Αθηνόραμα» και του www.athinoramaumami.gr    η οποία θεωρείται ως η πιο έμπειρη και καταξιωμένη στην Ελλάδα. Γλυκίσματα, τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές και ελαιόλαδο, αβγοτάραχο, σάλτσες και ντιπ, μανιτάρια και λαχανικά, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, αρτοποιήματα, ξίδια και βότανα, ξηροί καρποί, καφέδες, αλάτια, μπαχαρικά και μαρμελάδες, ολόκληρος ο κόσμος των ατόφιων, γνήσιων γεύσεων από άκρη σε άκρη της επικράτειας θα ξεδιπλωθεί  στο Φεστιβάλ με τις γεύσεις των Μικρών Ποιοτικών Ελλήνων Παραγωγών, που διοργανώνεται στην Τεχνόπολη.

Τιμώμενη περιοχή θα είναι οι Κυκλάδες με ειδική σήμανση στα περίπτερα των παραγωγών της που θα συμμετέχουν καθώς και με ειδικές εκδηλώσεις να την πλαισιώνουν.

Θα συμμετάσχει επίσης και το Επιμελητήριο Κοζάνης με επίλεκτους παραγωγούς της περιοχής του.   Η εκδήλωση αυτή  ξεφεύγει από την μαζική τυποποίηση, προσπερνάει τα στατικά κλισέ και τις προχειρότητες, και αποτελεί πλέον ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός. Προωθώντας την ανάπτυξη της δημιουργικότητας η Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ θα δώσει Βραβεία Καινοτομίας στα καινούργια   προιόντα των εκθετών καθώς και Βραβεία Συσκευασίας, όλα δε αυτά τα προιόντα θα εκτεθούν σε ειδικό χώρο.


Η επίσκεψη στο Φεστιβάλ είναι μια απολαυστική και ψυχαγωγική βόλτα ανακάλυψης και ελεύθερης γευσιγνωσίας των καλύτερων ελληνικών προϊόντων και ντελικατέσεν, γνωστών και άγνωστων, που διαμορφώνουν μια νέα εικόνα αυθεντικών, παραδοσιακών αλλά και καινοτόμων γαλανόλευκων γεύσεων. Τα εξαιρετικά τους ποτά και εδέσματα θα είναι  διαθέσιμα για γευσιγνωσία και αγορές που θα δώσουν ποιοτικό ελληνικό χρώμα στα καθημερινά μας τραπέζια και στα γιορτινά τραπεζώματα, αλλά αποτελούν θαυμάσια ιδέα για δώρα στους φίλους μας.