Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015

σχετικά με την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σαντορίνης-Κρήτης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Ο Δήμαρχος Θήρας στις 4 Μαρτίου 2015 έστειλε επιστολή προς τον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ.Θοδωρή  Δρίτσα και στους Βουλευτές Ν. Κυκλάδων, με θέμα την άμεση αποκατάσταση της Ακτοπλοϊκής  Διασύνδεσης Σαντορίνης- Κρήτης.

Υπογράμμισε την ανάγκη τακτικής σύνδεσης της Σαντορίνης με την Κρήτη καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθόσον τη χειμερινή περίοδο υπάρχει μόνο ένα δρομολόγιο εβδομαδιαίως.
Η έλλειψη δρομολογίων δυσκολεύει τη μετακίνηση των φοιτητών, των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε Σαντορίνη και Κρήτη και διακινούν προϊόντα πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, και γενικότερα όσων επισκεπτών μετακινούνται από Σαντορίνη προς Κρήτη και το αντίστροφο.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η διασύνδεση των νησιών εκτός από υποχρέωση της Πολιτείας που πηγάζει από το άρθρο 101 του Συντάγματος περί Νησιωτικότητας αποτελεί και αναπτυξιακή ενέργεια, μεγάλη σε μέγεθος,  που θα τονώσει σημαντικά την οικονομία, στοιχείο απαραίτητο ιδίως τη σημερινή εποχή που οι συνθήκες το απαιτούν.

Την απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού σχετικά με το παραπάνω αίτημα μπορείτε να την δείτε εδώ :