Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015

σε ρόλο συντονιστή εταίρου η ΕΞΡ - Συνάντηση Γ. Χατζημάρκου – Α. Καμπουράκη

Την συνεργασία και την στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου στο μεγάλο εγχείρημα της μεταφοράς της Έκθεσης του Μουσείου του Λούβρου στη Ρόδο, ζήτησε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΕΞΡ κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την μεταφορά της Έκθεσης του Λούβρου «Ρόδος, η πύλη της Ανατολής» στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο Παρίσι την περίοδο από 14 Νοεμβρίου 2014 έως 10 Φεβρουαρίου 2015, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διοργάνωσής της, με επιδιωκόμενη ημερομηνία εγκαινίων της, την 10η Ιουλίου 2015. Η Έκθεση θα παραμείνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου για τέσσερις μήνες, δηλαδή καθ’ όλη την διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Η μόνη εκκρεμότητα από ελληνικής πλευράς είναι η απόφαση του ΚΑΣ, έργο που έχει αναλάβει η Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κ. Μάνια Μιχαηλίδου η οποία αγκάλιασε με θέρμη την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και εργάζεται άοκνα για την υλοποίηση του έργου. Από γαλλικής πλευράς η έγκριση των τελικών λεπτομερειών ολοκληρώνεται στο τέλος της εβδομάδας σε συνάντηση που έχει καθοριστεί στο Παρίσι μεταξύ των στελεχών του Μουσείου του Λούβρου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η φιλοξενία μιας τόσο σημαντικής Έκθεσης στην Ρόδο  αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για το νησί και συνολικά για την περιοχή, να προβάλει τον τεράστιο πολιτιστικό πλούτο της. Η τετράμηνη διάρκεια της Έκθεσης δεσμεύει όλους τους φορείς της περιοχής να δουλέψουν οργανωμένα, με στόχο την μέγιστη αξιοποίηση της, ώστε το νησί να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη, από την παρουσία του Λούβρου στην Ρόδο.


Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης δεσμεύτηκε να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις του το έργο της Περιφέρειας σε επίπεδο οργάνωσης και να παίξει καθοριστικό ρόλο σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πρέπει να στηρίξουν την παρουσία του Λούβρου στην Ρόδο, στο τετράμηνο Ιούλιος – Νοέμβριος 2015.