Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2015

με επιτυχία ολοκληρώθηκε (17.6) η εκδήλωση με αντικείμενο την προβολή των κρασιών και των οινοποιείων του Αιγαίου από τις περιφέρειες Βόρειου και Νότιου Αιγαίου

Με επιτυχία και με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17.6 η εκδήλωση «Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα» στο ξενοδοχείο King George στο Σύνταγμα, με αντικείμενο την προβολή των κρασιών και των οινοποιείων του Αιγαίου, από τις περιφέρειες Βόρειου και Νότιου Αιγαίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για το γεγονός, αναφέρονται τα εξής :

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος παρέστη την Τετάρτη 17.6 στην εκδήλωση «Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα», που συνδιοργάνωσαν οι οινοπαραγωγοί με την υποστήριξη των Περιφερειών Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, στο ξενοδοχείο King George II, στην Πλατεία Συντάγματος.

Τα κρασιά των νησιών του Αιγαίου Πελάγους παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά ομαδικά στο αθηναϊκό κοινό από τους ίδιους τους οινοπαραγωγούς, σε μια εκδήλωση γευσιγνωσίας που θα διήρκησε όλη μέρα, ως τις 20:00.
Η εκδήλωση  απευθύνθηκε σε οινόφιλους και επαγγελματίες, με ελεύθερη είσοδο, όπου θα είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να δοκιμάσουν  τον οινικό πλούτο του Αιγαίου,  κρασιά από σπάνιες, γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, που είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της περιοχής .

Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν κρασιά από την Ικαρία, την Κω, τη Λέσβο, τη Λήμνο, την Πάρο, τη Ρόδο, τη Σάμο, τη Σαντορίνη και τη Χίο από 26 οινοποιεία: Αμπελώνες Αλεξανδρή, Αμπελώνες Αφιανέ, Αριούσιος Οινοποιητική, Αμπελώνες Τριανταφυλλόπουλου, Artemis Karamolegos Winery, Cair Rhodes, Canava Roussos, ΕΟΣ Σάμου, Τσέλεπος-Kάναβα Χρυσού, Κελάρια Ικαρίας, Κτήμα Καρίμαλη, Κτήμα Σιγάλα, Κτήμα Χατζηγεωργίου, Limnos Organic Wines, Μεθυμναίος Οίνος, Μπουτάρη Οινοποιητική, Νοπέρα Οινοποιητική Σάμου, Οινοποιείο Βακάκη, Οινοποιείο Κουνάκη, Οινοποιείο Μωραΐτη, Οινοποιείο Χατζηδάκη, Οινοποιία Γαβαλά, Οινοποιία Γκαραλή, Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου, Santo Wines, Vassaltis Vineyards.

Η εξειδίκευση των οινοποιών των νησιών του Αιγαίου στην παραγωγή λευκών οίνων, που ταιριάζουν στην εντέλεια με την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και ειδικά με τα ψάρια και τα θαλασσινά του Αιγαίου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα νησιά του Αιγαίου είναι από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς για πολλούς Αθηναίους, οδήγησαν στην επιλογή για την τέλεση της εκδήλωσης στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που θα μπορούσε άλλωστε να έχει ως υπογραφή «Δοκιμάστε τα κρασιά που θα βρείτε στα νησιά».  


Η εκδήλωση οργανώθηκε από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, με την συγχρηματοδότηση των Περιφερειών Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, καθώς και με την υποστήριξη της Ένωσης Οινοποιών και Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝΟΑΝΑ).