Παρασκευή, Μαΐου 01, 2015

ΣΥΡΙΖΑ Θήρας για την Πρωτομαγιά

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Θήρας συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τη συγκέντρωση της 1ης Μάη στα Φηρά έξω από την Eφορία .

Η Εργατική Πρωτομαγιά, οι αξίες, το νόημα και ο συμβολισμός της ως ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της Εργατικής Τάξης παραμένουν ζωντανές και επίκαιρες.
Η ανεργία, η ελαστική ή/και ανασφάλιστη εργασία, η καταστρατήγηση συμβάσεων -όταν υπάρχουν, η χαμηλά ή μη αμειβόμενη εργασία, με σχεδόν ένα εκατομμύριο εργαζόμενους πανελλαδικά στον ιδιωτικό τομέα να πληρώνονται με καθυστέρηση που φτάνει έως και τους πέντε μήνες, τα λογής-λογής «κουπόνια απασχόλησης», οι «κοινωφελώς» υποαπασχολούμενοι, δεν είναι αριθμοί, έχουν πρόσωπο και ονόματα και στον δικό μας τόπο, τις Κυκλάδες.

Διεκδικούμε αναβαθμισμένο και ουσιαστικό ρόλο των εργαζομένων, με συνδικαλιστικές ελευθερίες, συλλογική εκπροσώπηση και προστασία όλης της μισθωτής εργασίας χωρίς τείχη και διαχωρισμούς.

Στους πολιτικούς και οικονομικούς εκβιασμούς διαπραγματευόμαστε με τα δικά μας όπλα: τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, την οργάνωση και τη συσπείρωση στα συνδικάτα, την ενότητα και τον συντονισμό των αγώνων, την ταξική μας αλληλεγγύη.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ