Δευτέρα, Απριλίου 13, 2015

ανάστατοι οι επιχειρηματίες του τουρισμού από το νέο κύμα – στην σημαντική υποστελέχωση του Δήμου Θήρας εν όψει και της νέας τουριστικής περιόδου, αναφέρεται ο Δήμαρχος Θήρας

Σε άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή» (10.4) που υπογράφει ο Στάθης Κουσουνης, αναφέρονται τα προβλήματα που δημιουργούνται και ενόψει της τουριστικής περιόδου σε νησιά του νοτίου Αιγαίου από την αύξηση των περιστατικών εισόδου στην Ελλάδα μεταναστών μέσω παράνομων διαδικασιών. Στο ίδιο κείμενο γίνεται αναφορά και στην σημαντική υποστελέχωση των Ο.Τ.Α. νησιωτικών περιοχών με τουριστικό προσανατολισμό, στην οποία χαρακτηριστικά αναφέρεται ο Δήμαρχος Θήρας.

Το κείμενο μπορείτε να το δείτε εδώ :

Την αναφορά γστον Δήμο Θήρας αναφέρονται τα εξής :


Αδυναμία έγκαιρης ανταπόκρισης από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων ενόψει έναρξης της τουριστικής σεζόν διαπιστώνεται και σε άλλους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς της χώρας. Για παράδειγμα, ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος αναφέρει για τον δήμο του ότι έχει ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να επιτρέψει τη δυνατότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού σε καίριες θέσεις για τον δήμο. Χαρακτηριστικά σημειώνει ότι το νησί αναμένει φέτος πάνω από 2 εκατ. τουρίστες και ο δήμος καλείται να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες με 23 υπαλλήλους λιγότερους σε σχέση με 4 χρόνια πριν και χωρίς Δημοτική Αστυνομία. Σε ό,τι αφορά την Υπηρεσία Δόμησης του δήμου, καλείται με μόλις έναν μηχανικό να καλύψει τις ανάγκες έξι νησιών και συγκεκριμένα της Σαντορίνης, της Θηρασιάς, της Φολεγάνδρου, της Ιου, της Σικίνου και της Ανάφης. Παράλληλα, ο δήμος έχει ζητήσει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ενισχύσει την αστυνομική δύναμη του νησιού, ενώ για την προώθηση του ίδιου θέματος έχει ζητήσει να συνδράμει και το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.