Παρασκευή, Απριλίου 10, 2015

διήμερο απαγορευτικό απόπλου λόγο των θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο – ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες στα νησιά – κανονικά οι πτήσεις των αεροπλάνων

Απαγόρευση απόπλου όλων των τύπων πλοίων και σκαφών ίσχυσε χθές Μ. Πέμπτη 9.4 και ισχύει σήμερα Παρασκευή 10.4 ματαιώνοντας τα προγραμματισμένα ταξίδια εκατοντάδων επιβατών στα νησιά του Αιγαίου για τις ημέρες των γιορτών, με δεδομένο ότι τις μέρες αυτές πραγματοποιούνται κατά κανόνα οι περισσότερες αναχωρήσεις.

Το Μ. Σάββατο 12.4 στις 07.25 ,εκτός απροόπτου, αναμένεται να αναχωρήσει ύστερα από το διήμερο απαγορευτικό το BLUE STAR DELOS στις 07.25 από Πειραιά για Πάρο-Νάξο-Ίο-Σαντορίνη και επιστροφή στις 16.00 από Σαντορίνη για Νάξο – Πάρο και άφιξη στον Πειραιά στις 23.30.

Σύμφωνα με την εταιρία, υπάρχουν εισιτήρια επιβατών και οχημάτων λόγο των ακυρώσεων που προέκυψαν λόγο της ματαίωσης των ταξιδιών για τις γιορτές, πολλών επιβατών. Σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με την εταιρία και τα κατά τόπο πρακτορεία της.

Σε ότι αφορά τις αφίξεις των αεροπλάνων στην Σαντορίνη, όλες οι πτήσεις έχουν πραγματοποιηθεί κανονικά, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας όπου λόγο καιρού έχουν υπάρξει καθυστερήσεις και αναβολές δρομολογίων.

Χειμωνιάτικο ήταν το σκηνικό του καιρού χθές Μ. Πέμπτη στην Σαντορίνη με βροχή αλλά και χαλάζι κατά την διάρκεια των πρωινών ωρών, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις επόμενες ώρες θα είναι οι ισχυροί βόριει άνεμοι που θα αρχίσουν να εξασθενούν από το βράδυ της Μ. Παρασκευής.


Στο λιμάνι της Σύρου παραμένει το Νήσος Μύκονος με 429 άτομα, 43 ΙΧΕ, 23 φορτηγά και 14 δίκυκλα. Δεμένο στη Μήλο, αλλά χωρίς επιβάτες, το Speedrunner.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, βελτίωση του καιρού προβλέπεται από τη Μεγάλη Παρασκευή. Ειδικότερα, στα δυτικά και τα βόρεια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές βροχές. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι την Μ. Παρασκευή θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα το Μεγάλο Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Σε άνοδο η θερμοκρασία.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή του Πάσχα. Σε μικρή περαιτέρω άνοδο θα βρίσκεται η θερμοκρασία, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Την Τρίτη και Τετάρτη του Πάσχα οι άνεμοι στο Ν. Αιγαίο θα φθάνουν τα 4-5 μποφόρ, ενώ ενίσχυση των βορείων ανέμων αναμένεται από την Πέμπτη του Πάσχα.


Πηγή πληροφοριών καιρού : http://www.meteo.gr/meteoplus/cf.cfm?city_id=20