Κυριακή, Αυγούστου 03, 2014

επίσκεψη στη Σύρο από τον Γ.Γ. της Α.Δ.Α.

Επίσκεψη στη Σύρο πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπύρος Σπυρίδων.

Ο κ. Σπυρίδων συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Πουσσαίο, τον  Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Γιάννη Δεκαβάλλα καθώς και με τους  νεοεκλεγμένους   Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο, Γιώργο Λεονταρίτη και Γιώργο Μαραγκό, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν στη λειτουργία της Περιφέρειας και του Δήμου, στην οικονομία του νησιού και στην αναπτυξιακή του προοπτική.
Επίσης, συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ.κ. Δωρόθεο Β’, τον Καθολικό Επίσκοπο Σύρου κ. Πέτρο Στεφάνου καθώς και με εκπροσώπους των στρατιωτικών, λιμενικών και αστυνομικών αρχών του νησιού. 

Ο Γενικός Γραμματέας είχε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στη Σύρο, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, έθεσε ως βασικό στόχο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τη συμβολή στην ανάπτυξη της οικονομίας του νησιωτικού χώρου. Διευκρινίζοντας ότι για το σκοπό αυτό  η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα αποτελέσει τον εγγυητή και τον καταλύτη της “πολυεπίπεδης διακυβέρνησης”, της συνεργασίας δηλαδή των αυτοδιοικητικών θεσμών με το κεντρικό κράτος.
Επίσης  προτάσσεται η αναγκαιότητα  της υλοποίησης της “πολιτικής συνοχής” που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο για τη χώρα, κάτι που για τη νησιωτική μας περιοχή εδράζεται κυρίως στην βελτίωση της προσβασιμότητας (θαλάσσιες και εναέριες συγκοινωνίες) και τη διασφάλιση ικανοποιητικού επιπέδου υπηρεσιών στον τομέα της υγείας με έμφαση στην έγκαιρη αντιμετώπιση ιατρικών περιστατικών που χρήζουν διακομιδής.  

Τέλος ο κ. Σπυρίδων δήλωσε ότι η παρουσία του στα νησιά μας και ιδιαίτερα στις έδρες και στα κέντρα των δύο Περιφερειών μας θα είναι όσο το δυνατόν συχνότερη, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη συνεργασία τόσο με την Αυτοδιοίκηση και τους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής όσο και με τη νησιωτική μας κοινωνία γενικότερα.