Παρασκευή, Ιουλίου 25, 2014

Ένωση λεμβούχων Θήρας – συνεχίζει την ναυπήγηση του νέου της σκάφου «Σαντορίνη» μετά και την δυνατότητα να εκτελεί δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των γειτονικών νησιών της Σαντορίνης

Την άνοιξη του 2015 αναμένεται να ολοκληρωθεί η ναυπήγηση και να ξεκινήσει η δρομολόγησή του στην εξυπηρέτηση των αναγκών των  επιβατών των κρουαζιεροπλοίων αλλά και εκτέλεση δρομολογίων στα νησιά της «επαρχίας Θήρας», του νέου σκάφους της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης που συνεχίζει να ναυπηγείται στις εγκαταστάσεις της στην Βλυχάδα κατά το πρότυπο του αμέσως προηγούμενου σκάφους, του «Γαρμπή».

Το νέο σκάφος -μετά την ολοκλήρωση την Άνοιξη του 2013 του «Γαρμπή» και την δρομολόγησή του για την εξυπηρέτηση των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων καθώς και εκδρομών που πραγματοποιούνται σε γειτονικά νησιά της Σαντορίνης- ξεκίνησε να ναυπηγείται τον Νοέμβριο του 2013 απο την δραστήρια και δημιουργική Ένωση Λεμβούχων της Σαντορίνης.

Το νέο σκάφος αναμένεται να ονομαστεί «Σαντορίνη» και να αποτελέσει το νέο, δίδυμο απόκτημα, της Ε.Λ.Σ. στον στόλο των 25 σκαφών της, καθώς θα έχει το ίδιο μέγεθος (αν και θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο) και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του «Γαρμπή» ενώ έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται με την υποστήριξη της ομάδας του ναυπηγού κ. Ελευθεράκη στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας στην Βλυχάδα.

Το νέο σκάφος αναμένεται να ολοκληρωθεί, εγκαινιαστεί και να δρομολογηθεί στις αρχές του καλοκαιριού του 2015, στις ίδιες υπηρεσίες όπως και ο «Γαρμπής», για την εξυπηρέτηση των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων καθώς και για προγραμματισμένα δρομολόγια καθ όλη την διάρκεια του χρόνου στα νησιά της Επαρχείας Θήρας, μετά και τις πρόσφατες αισιόδοξες και ενθαρρυντικές εξελίξεις με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου αλλά και του αρμόδιου υπουργείου.

Το νέο σκάφος θα έχει την δυνατότητα να μεταφέρει 200 επιβάτες, η ταχύτητά του θα ξεπερνά τους 20 κόμβους, ενω θα εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα που θα του επιτρέπουν να ταξιδεύει ακόμη και με δύσκολους χειμωνιάτικους καιρούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση Λεμβούχων Θήρας είναι σταθερά μια από τις κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Σαντορίνη που συνεχίζουν να ακολουθούν αναπτυξιακό πρόγραμμα, αντιλαμβανόμενες πάντοτε έγκαιρα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κάθε εποχής.

Η Ένωση Λεμβούχων Θήρας παρέχει λεμβουχικές (θαλάσσιες μεταφορικές) υπηρεσίες στην περιοχή της Σαντορίνης με τα ιδιόκτητα σκάφη της και με το μόνιμο προσωπικό της να ξεπερνά τα 70 άτομα.


Ένα από τα κύρια αντικείμενά της είναι η ασφαλής και γρήγορη μεταφορά των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων που προσεγγίζουν τον όρμο των Φηρών, μιας και το νησί δεν διαθέτει λιμένα πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων, εξ αιτίας της έλλειψης του οποίου, προέκυψε άλλωστε και η ανάγκη δραστηριοποίησης ενός σύγχρονου στόλου πλοιαρίων για την από-επιβίβαση στην Σαντορίνη των επιβατών των πλοίων της κρουαζιέρας.