Τετάρτη, Ιανουαρίου 15, 2014

να αξιοποιηθούν άμεσα τα 7,5 εκ. ευρώ που διατέθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στο σύνολο των νησιών μας ζητά ο Περιφερειακός Συνδυασμός Ν. Αιγαίου «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Σύμφωνα με το κείμενο του συνδυασμού,

Με πρόσφατο δελτίο τύπου η Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου ενημέρωσε για σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε «για τα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν στη Ρόδο». Ο Περιφερειακός Συνδυασμός Ν. Αιγαίου «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» (του οποίου ο εκπρόσωπος δεν κλήθηκε στη σύσκεψη) έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι είναι υπέρ κάθε δράσης που θα έχει θετικό αποτέλεσμα για τα νησιά μας και ταυτόχρονα έχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας στην αδράνεια ή στα επικοινωνιακά τρικ που χρησιμοποιεί συχνά – πυκνά η περιφερειακή αρχή για να καλύψει τα σφάλματα και τις παραλείψεις της.

Γεννιούνται πολλά ερωτηματικά για αυτή τη σύσκεψη:

- Γιατί δεν έγινε πριν τις καταστροφές που προξένησε η φονική κακοκαιρία του Νοεμβρίου του 2013; Μήπως είναι «κατόπιν εορτής» ή καλύτερα κατόπιν τραγωδίας;
- Γιατί δεν έγινε τους θερινούς μήνες ώστε να γίνουν και τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα;
- Ποια είναι τα αποτελέσματα της σύσκεψης;
- Πότε θα ολοκληρωθούν χρονικά τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα;
- Θα αντιμετωπιστούν – εάν παρουσιαστούν - ακραία καιρικά φαινόμενα στο εναπομείναν  χρονικό διάστημα πριν την παρέλευση του φετινού χειμώνα;
Καταθέτουμε τα παραπάνω ερωτήματα εκφράζοντας την κοινωνία μας που σήμερα οργισμένη παρακολουθεί πολλές συσκέψεις και μηδενικά σχεδόν αποτελέσματα. Είναι απαραίτητο όσοι βρίσκονται σε θέσεις που χαρακτηρίζονται «πρωτεύθυνες» και να προβλέπουν και να προγραμματίζουν και να ενεργούν!!!

Στο νησί της Ρόδου έχουν διατεθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ για αντιπλημμυρικά και αναπτυξιακά έργα. Η αποτελεσματικότητά τους και η χρησιμότητά τους κρίνεται καθημερινά αλλά και στις κρίσιμες και έκτακτες στιγμές. Οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους  και αναμένουν απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα.

Επισημαίνουμε ότι τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ που εγκρίθηκαν και διατέθηκαν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία του Νοεμβρίου 2013 και του Ιανουαρίου 2014 θα πρέπει να αξιοποιηθούν άμεσα με διαφανείς διαδικασίες και με έργα ποιοτικά.

Τέλος, εκτός του νησιού της Ρόδου να προγραμματιστεί η υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων ώστε να θωρακιστούν  από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Οι νησιώτες μας θέλουν ειλικρίνεια, αποτέλεσμα και να είναι ασφαλείς.
Χαράλαμπος Κόκκινος, Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και του Περιφερειακού Συνδυασμού  «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»
kokkinosxar@yahoo.gr