Τετάρτη, Ιουλίου 24, 2013

ΚΚΕ για το Νοσοκομείο της Σαντορίνης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Με έκπληξη και οργή παρακολουθήσαμε στο τοπικό κανάλι την ερασιτεχνική βιντεοσκόπηση της συνάντησης του υπουργού Υγείας με τους εκπροσώπους του θηραϊκού λαού σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου στο νησί.

Έκπληξη γιατί οι παρευρισκόμενοι – για μια ακόμη φορά – εξέθεταν στοιχεία και αριθμούς, εξέφραζαν συναισθήματα και προθέσεις και προσπαθούσαν να πείσουν τον υπουργό να ανοίξει το νοσοκομείο.

Οργή γιατί ο υπουργός υλοποιώντας την απαρέγκλιτη γραμμή της κυβέρνησης, δεν πείστηκε ούτε στο ελάχιστο. Δεν υποχώρησε στα επιχειρήματα, δεν συγκινήθηκε από την τοπική ομοψυχία. Δεν δίστασε μάλιστα να απειλήσει ότι θα είναι πολύ αυστηρός (!) σε περίπτωση αντιρρήσεων και διαμαρτυριών από το θηραϊκό λαό σχετικά με την πρόταση που θα του ξανακάνουμε!!!

Και οι εκπρόσωποι του θηραϊκού λαού εσιώπησαν εκκωφαντικά! Δεν διαμαρτυρήθηκαν για το ύφος και το ήθος. Δεν είπαν λέξη. Μάζεψαν τα χαρτιά τους και έφυγαν για να βρουν άλλη (;) πρόταση.

Οι λογικές και οι πρακτικές για το «εφικτό = θέλουμε αλλά τώρα δεν γίνεται» ή για «την κάλυψη της κυβερνητικής απραξίας ή της κρατικής αδυναμίας, από όσους μπορούν να πληρώσουν = εταιρείες δημοτικές ή λαϊκής βάσης (!)» είναι τακτική δοκιμασμένη στο παρελθόν που ανεξάρτητα από προθέσεις, οδηγεί στην συνεχή ανοχή του λαού στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται σε βάρος του και οξύνει τα προβλήματα ακόμα περισσότερο. Αποκρύπτουν από το λαό τη διακηρυγμένη θέση των κομμάτων που κυβερνούν για παράλληλη ύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία (ΣΔΙΤ) και την απόρριψη της αποκλειστικά δημόσιας δωρεάν υγείας-πρόνοιας.

Οι κομμουνιστές και οι φίλοι του ΚΚΕ πρωτοστάτησαν, πρωτοστατούν και θα πρωτοστατήσουν και στο μέλλον σ’  αυτό τον αγώνα.

·  Για τον σχεδιασμό και την λειτουργία ενιαίου δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας, στελεχωμένης με ειδικά εκπαιδευμένο μόνιμο και πλήρους απασχόλησης προσωπικό, στα πλαίσια της οποίας θα λειτουργήσει και το νοσοκομείο της Σαντορίνης.

·   Για την εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και χωρίς εμπόδια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και προνοιακών παροχών σε όλους

Τέλος, ενημερώνουμε τον υπουργό ότι σε αυτόν τον αγώνα και πανό θα σηκώσουμε και κινητοποιήσεις θα οργανώσουμε και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την υγεία του θηραϊκού λαού.

Όσο για τις νταλίκες που ετοιμάζει για να φορτώσει και να πάρει τον εξοπλισμό του νοσοκομείου και ,μιας και του αρέσουν τα αρχαία ελληνικά, έχουμε να του πούμε : «Μολών λαβέ».



(πρόκειται για αναδημοσίευση ανακοίνωσης της 22ης.7.2013)