Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2013

τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα παίρνουν "εισιτήριο" για σταθμούς μετρό σε όλο τον κόσμο

Mετά το σταθμό του υπόγειου σιδηροδρόμου του Σάουθγκεϊτ στο Βόρειο Λονδίνο, όπου θα φιλοξενείται μόνιμη έκθεση ελληνικών αγροτικών προϊόντων σειρά θα έχουν και άλλες πόλεις κλειδιά σε κάθε ήπειρο, όπως μεταξύ άλλων το Γιοχάνεσμπουργκ, το Ντουμπάι και η Μόσχα.

Στην έκθεση του Λονδίνου συμμετέχουν 34 ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Περισσότερες περιφέρειες θα ακολουθήσουν το φθινόπωρο, ενώ θα προστεθούν επίσης κυπριακές εταιρείες. Στόχος της έκθεσης σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι η προβολή και προώθηση των ελληνικών προϊόντων και εν τέλει η κατάκτηση της απαιτητικής βρετανικής αγοράς.

Στο χαιρετισμό του ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο Κων/νος Μπίκας επισήμανε το πόσο σημαντική είναι η αγορά της Βρετανίας για τα ελληνικά προϊόντα, είτε πρόκειται για τρόφιμα και ποτά, είτε για τουριστικά και πνευματικά προϊόντα. Δήλωσε βέβαιος ότι με επαγγελματισμό και υπομονή η έκθεση θα έχει θετικά αποτελέσματα, ενώ πρόσθεσε ότι η πρεσβεία θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

Παρών στα εγκαίνια ήταν και ο πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, ο οποίος τόνισε την εντυπωσιακή ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών την περασμένη τριετία. Όπως είπε, οι εξαγωγές τα τρία χρόνια έως τις αρχές του έτους έχουν αυξηθεί κατά 32%, ενώ τα μέχρι τώρα στοιχεία για το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους δείχνουν αύξηση 8%.

Πηγή:www.reporter.gr